Trinidad

Oude, historische stadskern van Trinidad
Oude, historische stadskern van Trinidad

In het midden van Cuba ligt de stad Trinidad, die sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De bekendste bezienswaardigheden liggen rondom het centrale Plaza Mayor. Hier vind je onder meer de kerk van St. Franciscus en het Palacia Cantero. Opmerkelijk zijn de originele huisjes met typische smeedwerken raampartijen. Het verhaal gaat dat op het plein El Jigue door Bartolomeo de las Casas de eerste Heilige Mis in de Nieuwe Wereld werd opgedragen.

Heb je weinig kennis van Cuba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trinidad
Plaatsen in de buurt van Trinidad (Cuba) :
 • Varadero (199 km)
 • Havana (287 km)
 • Holguín (399 km)
 • Santiago de Cuba (475 km)
 • Ervaringen

  op 22 augustus 2018 plaats: Trinidad, reisperiode: juli 2018

  Cuba is een mooi land, maar in verval. Trinidad en Cienfuegos zijn steden die totaal anders zijn dan Havana. De rondreis toont heel veel van het land zodat je een goede indruk krijgt van deze totaal andere wereld. Zowel de steden als de natuur komen aan bod. Hopelijk krijgen de Cubanen het in de toekomst beter, maar dit is wel een heel interessante tijd om Cuba te bezoeken.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 8
  op 9 februari 2018 plaats: Trinidad, reisperiode: januari 2018

  wij vonden dat de mensen ontzettend aardig en gastvrij zijn, het is een heel mooi eiland maar ook erg veel armoede gezien en achterstallig onderhoud, ik weet dat er weinig middelen zijn om alles op te knappen maar ook de stranden waren rommelig, Trinidad is een hele mooie stad waar we erg hebben genoten ook de natuur is prachtig. Het eten is niet echt lekker maar goed dat nemen we maar op de koop toe!!! Al met al een mooie vakantie gehad en ben blij dat ik het gezien heb.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trinidad

  Casa Templo de Santería Yemayá (Trinidad)

  Casa Templo de Santería Yemayá
  Casa Templo de Santería Yemayá
  Kaart met locatie Casa Templo de Santería Yemayá

  Geen museum kan de spirituele ervaring van Regla de Ocha, de belangrijkste Cubaanse religie van Afrikaanse afkomst, nabootsen, maar Casa Templo de Santería Yemayá heeft het geprobeerd. Het bevat een altaar voor Yemaya, Godin van de Zee, met talloze offers van fruit, water en stenen. Het huis wordt voorgezeten door santeros, priesters van de religie Santeria. Op 19 maart, de verjaardag van de Godin, worden er dag en nacht ceremonies uitgevoerd.

  Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad (Trinidad)

  Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad
  Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad
  Kaart met locatie Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad

  Ondanks de nogal onopvallende buitengevel siert de Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad aan de noordoostelijke kant van het Plaza Mayor op menig ansichtkaart. De kerk is herbouwd in 1892 op de plaats waar een eerdere kerk een storm niet had overleefd. Zo is er een mix ontstaan van nieuwe elementen met artefacten die uit de vroege 18e eeuw stammen, zoals het beeld van Christ of the True Cross uit 1713.

  Museo Historicó Municipal (Trinidad)

  Museo Historicó Municipal
  Museo Historicó Municipal
  Kaart met locatie Museo Historicó Municipal

  Het mooiste museum van de stad ligt vlakbij het Plaza Mayor. Het Museo Historicó Municipal is gevestigd in een herenhuis dat van 1827 tot 1830 toebehoorde aan de familie Borrell. Later is het overgedragen aan een Duitser met de naam Kanter, wiens naam het Casa Cantero nog altijd draagt. Het verhaal gaat dat hij de uitgestrekte landgoederen heeft verkregen door een oude slavenhandelaar te vergiftigen en te trouwen met zijn weduwe, die eveneens een vroegtijdige dood stierf. In het museum loop je door de kamers van het herenhuis waar de rijkdom goed wordt weergegeven in de stijlvolle neoklassieke inrichting. Het uitzicht vanaf de top van de toren alleen al is een bezoek waard.

  Museo Romántico (Trinidad)

  Museo Romántico
  Museo Romántico
  Kaart met locatie Museo Romántico

  Het Museo Romántico is gevestigd in het Palacio Brunet. De begane grond van dit gebouw is gebouwd in 1740, de bovenverdieping werd toegevoegd in 1808. In 1974 werd het landhuis omgebouwd tot museum met 19e-eeuws meubilair, een collectie porselein en diverse andere antieke meubels.

  San Fransisco de Asís (Trinidad)

  San Fransisco de Asís
  San Fransisco de Asís
  Kaart met locatie San Fransisco de Asís

  Misschien wel het meest kenmerkende gebouw van Trinidad is de schilderachtige gele klokkentoren van het voormalige klooster van San Fransisco de Asís. Sinds 1986 is hier het Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos gehuisvest. Er worden foto's, kaarten, wapens en andere voorwerpen tentoongesteld die betrekking hebben op de strijd tussen de verschillende revolutionaire groepen die hier van 1960 tot 1965 werd gevochten. Ook de romp van een Amerikaans U-2 spionagevliegtuig dat is neergeschoten boven Cuba is hier te zien. De klokkentoren is ook te beklimmen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cuba bekijken.

  Vervoer

  Trindiad is bereikbaar per bus vanuit Havana en Santa Clara. In Havana bevindt zich het José Martí International Airport. Vanuit Havana wordt aangeraden om met Viazul of Transtur te reizen. Deze bussen vertrekken vanaf het busstation in Havana en gaan ongeveer 2 keer per dag. De reis naar Trinidad duurt 5 tot 6 uur. De bus brengt je naar het centrum van Trinidad. Natuurlijk kun je ook op veel plaatsen een auto huren. Als je eenmaal in Trinidad bent kun je jezelf het beste per bus of te voet verplaatsen. Op die manier is de stad het beste te bezichtigen.

  Geschiedenis

  Op 23 december 1514 werd de stad gesticht door Diego Velazquez de Cuellar onder de naam Vílla de la Santisima Trinidad. Francisco Iznaga, een rijke Baskische landeigenaar in het zuiden van Cuba, werd verkozen tot burgemeester in 1540. Hij zette een krachtig geslacht voort, dat uiteindelijk in Trinidad terecht kwam. Zijn nakomelingen vochten van 1820 tot 1900 voor de onafhankelijkheid van Cuba. Trinidad is een van de best bewaarde steden in het Caribisch gebied uit de tijd dat hier suikerhandel de belangrijkste vorm van industrie was.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Trinidad