Ayia Napa

Zandstrand Ayia Napa
Zandstrand Ayia Napa

Ayia Napa ligt aan de oostkust van Cyprus. De plaats biedt alles wat een zonzoeker wenst. Van heerlijke zandstranden tot alle mogelijkheden voor vermaak op de azuurblauwe zee. Surfen, paragliding, jetskiën, snorkelen en duiken zijn een aantal voorbeelden. Maar ook met een glasbodemboot kun je het fascinerende leven in het heldere zeewater te ontdekken.

Ayia Napa wordt vaak het nieuwe Ibiza genoemd vanwege het aangename uitgaanscircuit. Tot diep in de nacht feesten tegen lagere prijzen dan op Ibiza (maar nog steeds duurder dan bij ons) trekt vooral Britse jongeren naar deze badplaats.

Reden voor de populariteit van Ayia Napa zijn de vele zandstranden die de plaats rijk is. Nissi Beach wordt als het bekendste strand gezien. Andere bekende stranden zijn Makronisos Beach, Sandy Beach, Ayia Napa Main Beach en (buiten Ayia Napa) Fig Tree Bay.

Sandra 'Cyprus is een heerlijke (winter)zon bestemming waar je een mix van strand en cultuur kunt afwisselen. Hier mag je vooral het Troodosgebergte niet missen met het indrukwekkende Kykkosklooster en de koele begroeide bergen. Het rustige Polis en Latchi zijn ook zeker de moeite waard. Cyprus heeft mij zeker positief verrast!', Sandra - reisexpert Cyprus gratis reisvoorstel >>

Landkaart Ayia Napa
Plaatsen in de buurt van Ayia Napa:
 • Famagusta (15 km)
 • Larnaka (35 km)
 • Noord-Cyprus (47 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ayia Napa

  Kaap Greco (Ayia Napa)

  Kaap Greco
  Kaap Greco

  Kaap Greco is het meest zuidoostelijke punt van Cyprus, op ongeveer 8 kilometer van Ayia Napa. Helaas is het punt verboden gebied voor toeristen maar de smalle weg ernaartoe is prachtig. Als je naar beneden naar de kust loopt zie je dat deze bestaat uit grote rotspartijen. Kaap Greco is geliefd onder de duikers vanwege de scheepswrakken die er liggen.

  Klooster Ayia Napa (Ayia Napa)

  Klooster Ayia Napa
  Klooster Ayia Napa

  Het klooster van Ayia Napa is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het klooster is in 1530 gesticht. Het is een van de beste plekken om de charme van het vroegere vissersdorpje terug te zien. Momenteel doet het klooster dienst als museum en oecumenisch conferentie-oord.

  Waterworld Waterpark (Ayia Napa)

  Waterworld Waterpark
  Waterworld Waterpark

  Waterworld Waterpark is een leuk dagje uit voor de echte waterratten. Vele glijbanen en zwembaden maken het waterpark een paradijs! Geschikt voor zowel de echte durfals als voor de kleintjes. Het waterpark is helemaal in het thema van het oude Griekenland.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cyprus bekijken.

  Vervoer

  Vanaf Larnaca Airport en Paphos Airport zijn er verschillende transfers naar Ayia Napa die je van tevoren al kan boeken. Ook is het mogelijk om met verschillende overstappen met de gewone bus naar Ayia Napa te gaan. In Ayia Napa zelf rijden verschillende buslijnen of kun je een taxi pakken. Je kunt ook een taxi pakken vanaf het vliegveld. Dit is echter wel een stuk prijziger dan de bus.

  Geschiedenis

  Volgens een locale legende is Ayia Napa ontdekt door een jager die zijn prooi achterna zat. Origineel heette het stadje Virgin Mary of Napa, maar dat is later afgekort naar Ayia Napa. Er woonde echter niemand tot aan 1790, toen 20 mensen uit Griekenland afkomstig zich er vestigden. Ayia Napa was tot het einde van de 20e eeuw een rustig vissersplaatsje waar weinig toeristen kwamen. Echter, het dorpje werd al snel ontdekt door projectontwikkelaars die potentie zagen in de prachtige stranden rondom het dorpje. Zij zagen in dat deze stranden tot de mooiste van Cyprus behoorden en verwachtten dat het vele toeristen zou trekken. Binnen 10 jaar is Ayia Napa, dankzij deze projectontwikkelaars, uitgegroeid van een klein dorpje tot een van de populairste plaatsen op Cyprus. Wel kun je nog steeds de invloeden van vroeger zien.

  Heb je interesse in een reis naar Ayia Napa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ayia Napa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Cyprus? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Ayia Napa