Beste reistijd Engeland: Vliegtijd en beste maand

Lake District
Lake District

Aan de andere kant van de Noordzee vind je Engeland. Een land met een zeer variërend landschap, pittoreske dorpjes en levendige steden, kortom een fantastische plek om vakantie te vieren. Hieronder vind je meer informatie over de vliegtijd, het klimaat en de beste maanden om Engeland te bezoeken.

Aanbieders van vakanties naar Engeland
Bolderman Excursiereizen Klik
NoSun Groepsreizen Klik
Evaneos Klik
Buro Scanbrit Klik

Vliegtijd

Er zijn meerdere mogelijkheden om naar Engeland te reizen. Welke weg het snelst is, is afhankelijk van waar je zelf vandaan komt. Zowel vanaf Eindhoven als vanaf Schiphol gaan er dagelijks vluchten naar verschillende plaatsen in Engeland. Deze vluchten duren vaak niet langer dan een half uur tot een uur.

Je kunt ook kiezen om met de boot over te gaan, voor mensen die graag hun auto meenemen is dit de goedkoopste optie. Vanuit Hoek van Holland gaan er elke dag meerdere een ferry's naar Harwich. Deze overtocht duurt zo'n 5 uur. Woon je in het zuiden van Nederland dan kun je wellicht beter de boot vanuit Calais (Frankrijk) of Duinkerke (België) nemen. Deze overtocht duurt zo'n 3 uur. Heb je geen zeebenen maar wil je wel graag met de auto? Dan kun je ook gebruik maken van de Eurotunnel. Je rijdt heel eenvoudig je auto op een speciale auto trein en binnen een half uur sta je in Engeland.

Veerboot
Veerboot

Klimaat

Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Het omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. Engeland heeft een gematigd zeeklimaat. Hierdoor zijn de winters zacht en zomers mild te noemen. Er is het hele jaar door kans op regen maar de meeste regen valt in de maanden november tot en met januari. Het is maar zelden dat er neerslag valt in de vorm van sneeuw. De lucht is hiervoor niet koud genoeg, waardoor het dus ook niet mogelijk is om te wintersporten in Engeland.

De zomers in Engeland zijn te vergelijken met die in Nederland. Bij lange aanhoudende warmte kan de gemiddelde temperatuur tussen de 24 en 28 graden zijn. Hier kan helaas vaak abrupt een eind aan komen wanneer er onweer in de lucht hangt. Door de aanvoer van neerslag uit noordelijke en westelijke richting kunnen er langdurige depressies ontstaan. Gelukkig vangen Schotland en Wales daarvan de meeste ellende op.

Slecht weer langs de kust
Slecht weer langs de kust

Beste maand

De maanden mei en juni worden over het algemeen gezien als de beste maanden om naar Engeland te reizen. Dit komt voornamelijk omdat de schoolvakantie nog niet begonnen is dus zijn er minder toeristen. Maar ook omdat in deze maanden de minste kans op regen is in heel Engeland. De temperaturen in deze maanden zijn aangenaam maar je hebt ook kans dat het nog koud aanvoelt. Wanneer je liever vakantie viert met hogere temperaturen is het aan te raden om in juli of augustus te reizen.

Cumbria
Cumbria


Alvast een voorproefje op deze mooie bestemming? Kijk dan dit filmpje. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen