Bezienswaardigheden in Londen

Bezienswaardigheden Londen, Engeland
Bezienswaardigheden Londen, Engeland

Wanneer je een van de leukste steden ter wereld gezien wilt hebben, moet je zeker naar Londen gaan. Ben er wel van bewust dat Londen een zeer prijzige stad is en je dus op tijd moet zijn met het boeken van een vliegticket en hotel. Je kunt ervoor kiezen om te logeren in een van de top end designhotels of in een bed & breakfast hotel. Het is allemaal mogelijk in deze wereldstad! Het vervoer is in Londen ook goed geregeld, want je kunt overal terecht met de metro.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Nothing Hill

De meeste trendy wijken van nu waren vroeger verloederde en vervallen buurten. Zo was dit ook het geval met Nothing Hill. 15 jaar geleden besloten een aantal Londenaren de wijk te renoveren en er de hipste wijk van de stad van te maken. De film die later werd gemaakt heeft de rest gedaan. Heb je weinig tijd op je vakantie? Dan kun je het beste naar Nothing Hill gaan, want daar kun je jezelf prima vermaken. Er zijn vele leuke restaurants, winkels en cafés te vinden die je zeker bezocht moet hebben!

Een bezienswaardigheid van Nothing Hill die je gezien moet hebben is de Portobello Road. Dit is een antiekmarkt die langzaam overgaat in een groente- en fruitmarkt. Als je even verder loopt kom je een Travel Bookshop tegen, een waar paradijs voor liefhebbers van reisgidsen en reisboeken! Net om de hoek kun je het huis bezichtigen wat gebruikt wordt in de film Nothing Hill. Dit huis liep je eerst niet snel voorbij want het had een knalblauwe voordeur. In het dagelijkse leven woonde de regisseur van de film, Richard Curtis, in dit huis. Nu is het huis verkocht en de blauwe voordeur is vervangen door een zwarte. Toch kun je het nog steeds goed herkennen.

Tate Modern

Het Tate Modern is een gebouw die je niet snel voorbij zult lopen. In dit museum kun je veel zien over de moderne kunst. In deze spectaculair omgebouwde, oude krachtcentrale kun je veel werk bekijken van bekende kunstenaars uit de 20ste eeuw zoals Picasso, Mondriaan, Cézanne en Matisse. Het museum is zondag t/m donderdag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er langer rondlopen, want dan is het museum geopend tot 22.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis, dus twijfel niet en breng een bezoekje aan dit prachtige museum vol met kunst!
Vraag gratis een offerte aan

London Eye

Londen is al mooi als je er door heen loopt, maar nog mooier is het als je de stad van bovenaf kunt bezichtigen. Dit kan in het grootste reuzenrad ter wereld, de London Eye! De London Eye staat ook wel bekend als het Millennium Wheel. Het reuzenrad heeft 32 glazen, ovale bakjes waar 25 mensen tegelijkertijd in kunnen. Je zult tot een hoogte gebracht worden van 135 meter! Je kunt 30 minuten lang genieten van het uitzicht over Londen! Het beste kun je reserveren voor het reuzenrad, want anders kun je erg lang wachten op je plaats. De openingstijden zijn als volgt: Van april t/m september van 09.00 tot zonsondergang en van oktober t/m maart van 09.00 tot 17.30.

Karma Kab

Een taxiritje blijft altijd saai, omdat je graag naar je bestemming toe wilt. Maar daar is verandering in gekomen, want de 55-jarige Tobias heeft ervoor gezorgd dat een taxi ritje ook luxe kan zijn! Hij rijdt met een oude geïmporteerde Ambassador rond en haalt mensen op die vervoerd moeten worden. In de taxi ruikt het naar wierook en er staan oranje mini-kandelaars en bloemen. Daarnaast is de binnenwand bekleed met roze zijde, liggen er tarotkaarten en is de chauffeur helemaal ontspannen. Wat wil je nog meer in een taxi?! Dit is tevens de beste taxi die er is in Londen, dus bestel de Karma Kab!

Electric Cinema

In 1910 werd er in Londen een bioscoop geopend die jaren later helemaal hersteld werd in oude glorie. Je kunt nog precies zien hoe het er vroeger uit zag. Deze bioscoop is nu de leukste bioscoop van de stad geworden, mede door de gerestaureerde oude filmzaal, leren stoelen met voetenbankje en een eigen tafeltje. Het is zelfs mogelijk om een bankje voor 2 personen te reserveren voor een romantische date. Je krijgt er dan champagne bij als cadeau!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen