De mooiste plekken van Engeland

Oude straat met traditionele huisjes, Engeland
Oude straat met traditionele huisjes, Engeland

Op zoek naar je volgende vakantiebestemming? Je zult misschien niet snel aan Engeland denken. Maar vergis je niet want het is er prachtig en veelzijdig. In dit land kun je bruisende steden, middeleeuwse stadjes en adembenemende nationaal parken makkelijk afwisselen. Voor ieder is er wat wils. Binnen 2 uur vliegen sta je al in dit linksrijdende land. Wij hebben de mooiste plekken van Engeland voor je op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Liverpool

Liverpool is van oudsher bekend om zijn scheepsvaart en handel. Tegenwoordig is deze bruisende stad bekend vanwege de Beatles en het voetbal. Maar er is meer, veel meer zelfs. Sinds de tachtiger jaren is de Albert Dock in opkomst. Wat eerst een vervallen havengebied was, is nu de hotspot van Liverpool. Er zijn tal van musea, moderne bars en hippe restaurants aan de Mersey-rivier. Afgezien van de musea op de Albert Dock zijn The Walker Gallery (met werken van Rembrandt tot Matisse) en het World Museum (dieren en beschaving) een bezoekje waard. Het stadscentrum is dusdanig klein dat je te voet alles makkelijk kunt aandoen. Ook verdwalen is moeilijk want de stad hangt vol overzichtelijke bewegwijzering.

Albert Dock, Liverpool
Albert Dock, Liverpool

Newquay, Cornwell

Door zijn gunstige ligging lift Cornwell mee op de warme luchtstroom vanuit de Atlantische Oceaan. Hierdoor vriest het er vrijwel nooit en hebben subtropische planten de kans om hier te wortelen. Op zoek naar de perfecte surflocatie? Dan moet je zeker eens Newquay bezoeken. De zee hier is rijk aan hoge, tube-vormige golven. Voor surfers de ideale omstandigheden om een golf te “pakken”. Wanneer je uitgesurft bent kun je voor een koude pint in een van de gezellige pubs terecht. Ben je fan van live muziek dan zit je hier zeker goed. Elke dag is er wel ergens een bandje of artiest op een podium te vinden. Vraag gratis een offerte aan

York

In het noorden van Engeland vind je het middeleeuwse stadje York. De stad werd in 71 jaar na Christus gesticht door de Romeinen. Echter zijn er in het gebied waar York ligt (Yorkshire) archeologische vondsten gevonden die al meer dan 7 à 8 duizend jaar oud zijn. Niet gek dus dat deze stad vol is van historistische en culturele rijkdom. Zo is de stad compleet omringd met stadsmuren die, tot nu toe, nagenoeg perfect bewaard zijn gebleven. De stad zelf is een doolhof van kiezelsteegjes, traditionele pubs en kerken. In het hart van de stad vind je het York Minster, één van 's werelds mooiste kathedralen, die een bezoek meer dan waard is.

West Minster kathedraal, York
West Minster kathedraal, York

Cotswolds

Je kent ze wel, die typisch Engelse dorpjes die je altijd in series voorbij ziet komen. Die dorpjes bestaan echt! In het hart van Engeland ligt het gebied Cotswolds, wat bestaat uit glooiende landschappen, pittoreske dorpjes en honingkleurige cottages. In een van de vele theehuisjes die dit gebied kent, kun je het ultieme Engelse gevoel ervaren. Mocht je dit gebied bezoeken dan moet je zeker eens door o.a. Castle Combe, Bibury, Bourton-on-the-Water en Chipping Campden lopen. Ook fietsend kun je de dorpjes prima verkennen.

Lake District

In het noorden van Engeland vind je Lake District, het populairste nationale park van Engeland. Elk jaar bezoeken ongeveer 15.000 mensen deze streek om haar panoramische uitzichten, meren en steile heuvels. Lake District leent zich goed voor verschillende activiteiten zoals fietsen, wandelen, kajakken of zeilen. Wat betreft eten zit je ook zeker goed in dit gebied want fine-dining beperkt zich niet langer tot chique hotels. In tal van restaurantjes vind je gerechten die bereid zijn met lokale delicatessen.

Lake District, Engeland
Lake District, Engeland

Londen 

Deze stad is bijna niet uit het lijstje weg te denken, de hoofdstad van Engeland. Samen met Parijs, Tokio en New York, wordt Londen als een van de Alfa-wereldsteden beschouwd. Het zal je ook niet verbazen dat deze stad ongekend veel te bieden heeft. De stad heeft vier plaatsen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Één daarvan is de Tower of London. Zijn naam doet anders vermoeden, maar dit is een grote vesting die vroeger dienst deed als o.a. fort, koninklijk paleis en zelfs staatsgevangenis. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als museum waar je veel kan leren over de Britse historie. De andere plaatsen zijn Greenwich, Kew Gardens en Palace of Westminster en Westminster Abbey. Naast deze historische plaatsen ben je hier natuurlijk ook helemaal op je plaats als je van shoppen houdt.

Winkelstraat Oxfordstreet in Londen
Winkelstraat Oxfordstreet in Londen

Dover

Deze stad in East Sussex, is bekend om zijn krijtrotsen, ook wel The Seven Sisters genoemd. Met een hoogte van 162 meter behoren deze tot de hoogste van Engeland. Kom je vanuit Duinkerke of Calais met de boot naar Dover? Dan zie je deze prachtige rotsformatie al van verre liggen. Helaas staan deze rotsen ook bekend om het groot aantal zelfmoorden. Mede hierom is er een speciaal team opgericht dat regelmatig in de omgeving patrouilleert om springers tegen te houden. Voor een unieke slaapervaring moet je in Beachy Head zijn. Hier staat The Belle Tout Lighthouse. Sinds 2010 dient deze vuurtoren als bed en breakfast. Met een 360 graden view is dit een van de mooiste verblijven aan de Engelse kustlijn.

The Seven Sisters, Engeland
The Seven Sisters, Engeland


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen