Reizen in... Engeland

Cumbia Engeland landschap reizen
Cumbia Engeland landschap reizen

Engeland is een zeer veilig land om te leven en te bezoeken. Geweld en criminaliteit waarbij toeristen betrokken zijn is zeer zeldzaam. Desalniettemin is het van belang altijd waakzaam te blijven en je gezonde verstand te gebruiken. In het merendeel van de grote steden kom je buiten het centrum vaak wat armere gebieden tegen met meer criminaliteit. Deze gebieden kun je dan ook het beste vermijden. Hiermee verklein je het risico tot het minimale.

In de stedelijke gebieden zijn de criminaliteitscijfers zeer laag. Echter, de wat armere kleine steden kunnen wat dat betreft erg tegenvallen. Overal in Engeland is het aan te raden extra op je spullen te letten als je gebruik maakt van het openbaar vervoer, met name 's avonds. Vooral vrijdagavonden en zaterdagavonden is er kans dat er wat meer dronken mensen over straat lopen dan normaal. Engelsen kunnen van drank vrij agressief worden, dus blijf liever uit de buurt van deze dronken personen. Het is overigens aan te raden om 's avonds sowieso met een taxi te reizen. Deze zijn te bestellen via de telefoon of taxi standplaatsen.

Aanbieders van vakanties naar Engeland
Bolderman Excursiereizen Klik
NoSun Groepsreizen Klik
Evaneos Klik
Buro Scanbrit Klik

Gezondheid

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een bezoek aan Engeland. Zorg wel voor een goede zorgverzekering. Controleer ook wederkerige arrangementen tussen Engeland en je eigen land. Iedereen uit de Europese Economische Area krijgt gratis hulp met een Europese zorgverzekerings kaart welke geldig verklaard is in het eigen land. Overal in Engeland vind je apotheken welke duidelijk aangegeven worden door vaak een groen teken. In grote steden zijn vaak ook 24/7 apotheken te vinden.

Belangrijke telefoonnummers

Politie, ambulance en brandweer: 999 of 112

Overnachten

In Engeland heb je het gangbare Westerse assortiment aan overnachtingsplekken.
– Hostels: Er zijn zowel zelfstandige hostels als hostels die bij een hostelnetwerk aangesloten zijn. Check dit vooraf, aangezien je bij deze wellicht lid moet zijn. Je hebt hier vaak eenvoudige slaapplekken die je met meerdere personen deelt en soms met een simpel ontbijt. Hostels zijn voornamelijk in populaire steden vaak snel volgeboekt, dus reserveer vooraf of bel voor aankomst.
– Bed & breakfast: Deze kunnen verschillen van één enkele kamer in een huis tot een oud historisch gebouw met veel kamers. Veel toeristenbureaus hebben een lijst met kamers en kunnen je helpen met het vinden van een geschikte bed&breakfast.
– Hotels: Overal in Engeland vind je hotels welke zeer verschillen van prijs en kwaliteit.
– Motels: Motels zijn overal in Engeland beschikbaar en horen vaak bij grote motelketens als Travel Inn e.d.
– Campings: Overal in het land zijn campings waarop tenten, caravans en campers terecht kunnen. Deze vind je echter niet direct in en buiten de grote steden en attracties.

Reizen in Engeland

Reizen in Engeland is zeer prettig, veilig en eenvoudig – en met een goed woordje Engels kom je al een heel eind, met name als je alleen reist. Engelsen zijn over het algemeen erg vriendelijk en behulpzaam, dus je kunt gerust op straat iemand aanspreken om de weg te vragen e.d. Let goed op je spullen en laat deze niet onbeheerd achter, blijf uit de onveilige gebieden en vermijd dronken personen. Nogmaals, Engeland is zeer veilig, maar wees er net zo op je hoede als waar dan ook waar je op reis gaat.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen