Pubs in Engeland

Pubs in Engeland
Pubs in Engeland

Als je in Engeland bent, mag een bezoek aan een pub eigenlijk niet ontbreken. Pubs hebben een hele typische Engelse sfeer en zijn niet te vergelijken met de Nederlandse kroegen. Ook neemt het een belangrijke plaats in in het dagelijks leven en de cultuur van de Engelsen.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wat is een pub?

Veel Nederlanders weten maar weinig over de pub in Engeland. Ze weten dat er veel bier wordt geschonken in grote pints, maar daar blijft het dan ook bij. Een pub is een plaats waar alcoholische dranken geschonken worden. Het woord pub is afgeleid van 'public house'. Voor veel Britten is de pub een belangrijke plek en wordt het vaak gezien als een huiskamer. Daarnaast worden er ook eenvoudige pubmaaltijden geserveerd als fish and chips, burgers en lasagne. Er zijn zo'n 50.000 pubs in het Verenigd Koninkrijk, iedere stad of dorp heeft vaak wel een lokale pub en vaak wel meerdere ook. Achter de naam van een pub schuilt vaak een geschiedenis, het kan zeer interessant zijn hier naar te vragen bij een bezoek aan de pub. Ook is het vaak mogelijk in een van de hotelkamers te overnachten. De pubs hebben vaak bijzondere borden buiten hangen met hun eigen logo of schild en dragen typische Engelse namen als " the grey arms" en de "bag of nails". 

Bier

Bier is een belangrijke alcoholische drank in de pub. Daarnaast worden er ook wijn en andere sterke dranken geschonken. Als je om een biertje vraagt in een pub vragen de obers je altijd wat voor een soort bier je wilt. Je hebt hier de keuze uit lager, ale, bitter en stout. Lager lijkt op het bier dat wij hier in Nederland drinken. Ale is de benaming voor bieren van hoge gisting. In Nederland heeft ale de naam amber. Bitter is een bier dat wat zwaarder is en donkerder van kleur. Britten drinken dit soort bier het liefst. Stout is nog donkerder van kleur en erg bitter van smaak.
De bieren worden allemaal geserveerd in een pint en dus niet in kleine glazen zoals in Nederland. Je kunt kiezen uit een 'pint' of 'half a pint'. Één pint komt neer op ongeveer een halve liter bier. Vraag gratis een offerte aan

Pub-food 

Een pub in Engeland is het de gewoonte om te eten. Op zondag kan je er uitgebreide (warme) lunchgerechten eten wat veel gezinnen met elkaar doen. Een ander typisch pub gerecht is natuurlijk fish en chips!

Leeftijd

Niet iedereen is altijd welkom in een pub. Je moet namelijk 18 jaar of ouder zijn om alcohol te mogen drinken in een pub. Als je een ouder meebrengt naar de pub mag je al vanaf je 16e drinken, mits je een maaltijd nuttigt in een speciaal deel van de pub. Tussen de 14 en de 17 jaar mag je niet in het deel komen waar alcohol geschonken wordt. Kinderen onder de 14 jaar mogen alleen in een pub komen samen met hun ouders als ze een speciale kindervergunning hebben.

Pubs

Er zijn een aantal bekende pubs die je, als je in de buurt bent, eigenlijk even een bezoekje zou moeten brengen.

The Old Wellington Inn

The Old Wellington Inn ligt in Manchester en is gebouwd in 1552. In de afgelopen eeuwen is de pub regelmatig verbouwd en weer opgeknapt. Tijdens de bombardementen in 1996 werd het beschadigd maar in 1997 alweer geopend. Ter voorbereiding op de ontwikkeling van de stad en in de nasleep van de bombardementen werd besloten het gebouw 100 meter te verplaatsen in 1998. The Old Wellington Inn is een authentieke pub met originele Engelse dranken en bijzondere pubmaaltijden.

Prospect of Whitby

In Londen ligt de Prospect of Whitby direct aan de oever van de Theems. Het is de oudste pub aan de rivier en bestaat al sinds 1520. De originele plavuizen vloer ligt nog steeds in de pub. Vanuit het gebouw heb je op de meeste plaatsen een prachtig uitzicht over de Theems. Vroeger was de pub een punt waar dieven, smokkelaars en piraten elkaar troffen. Andere opmerkelijke klanten waren Charles Dickens en Samuel Pepys. In de jaren '60 was de pub een favoriet bij beroemdheden als Kirk Douglas, Prinses Margaret en Paul Newman.

Leicester Arms

De Leicester Arms in Kent is een pub met een geschiedenis. Deze herberg uit de 16e eeuw is tot nu toe nog niet veel veranderd. De oude open haard, eiken balken en plaatselijke ale geven je echt het gevoel in een Engelse pub te zijn. De pub is gelegen in het prachtige landschap van Kent. Het is ook mogelijk om te blijven slapen in het hotel met authentieke kamers met hemelbedden.

The Cock

The Cock in Hemingford Grey (Cambridgeshire) is in 2013 uitgeroepen tot 'Pub van het jaar'. Het is een mengelmoes van oud en nieuw in de mooie pub. Bovendien is het eten fantasierijk, is er een uitgebreide wijnkaart, interessante bieren en een bruisende sfeer. Eten kan in het restaurant of de tuin van de pub.

The Hems in Londen

Deze pub onder Nederlands beheer in Londen is the place to be als je de bitterbal of frikandel niet kunt missen als je in Londen bent. Traditioneel Engels ingericht zoals iedere andere pub maar dan met bitterballen op de menukaart. Ook in Ierland en Schotland zijn de pubs een belangrijk onderdeel van het leven. Denk aan de beroemde pubwijk in Dublin Temple bar waar de gelijknamige pub Temple bar ligt tesamen met tientallen andere prachtige pubs. In Ierland en Schotland zie je in veel pubs livemuziek wat de sfeer nog leuker maakt. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,9

Gerelateerde artikelen