Kanaaleilanden; Jersey en Guernsey

Guernsey en Jersey Engeland kanaaleilanden
Guernsey en Jersey Engeland kanaaleilanden

In de Golf van St. Malo, ten westen van Normandië liggen de Britse Kanaaleilanden. Aangezien de Kanaaleilanden dichter bij Frankrijk liggen dan bij Engeland was het logischer geweest dat het Frans grondgebied zou zijn, maar al 8 eeuwen lang kiezen de Kanaaleilanden ervoor om trouw te blijven aan Engeland. Het grootste eiland is Jersey (116 km²), gevolgd door Guernsey (78 km²). Daarnaast behoren er nog 5 kleinere eilandjes toe aan de Kanaaleilanden. Jersey en Guernsey geven eigen postzegels, munten en bankbiljetten uit.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kenmerken van Jersey

De hoofdstad van het grootste eiland van de Kanaaleilanden is het zuidelijk gelegen St. Helier, hier wonen ongeveer 30.000 inwoners van de totale bevolking van bijna 90.000 mensen. Vooral veel gepensioneerde Britten hebben op Jersey hun thuis gevonden. Aan de noordkust vind je rotsen en granieten kliffen, de westkust bestaat uit zandstranden en duinlandschap, ook aan de zuidkust vind je vele stranden. In het oosten van Jersey zie je vooral een groen landschap.

Bezienswaardigheden op Jersey

Het Jersey museum is gevestigd in een 18e-eeuws pakhuis in de hoofdstad St. Helier. Onder andere de geschiedenis van het gevangeniswezen wordt uitgelegd evenals het geologische ontstaan van het eiland. Wil je actief in het water bezig zijn dan is St. Aubin`s Bay de beste plek. Je vindt er een lang en breed zandstrand met mogelijkheden om te surfen, waterskiën en zeilen. Vlakbij het plaatsje Grouville vind je het 13e-eeuwse kasteel Mont Orgueil. Het werd gebouwd uit angst voor aanvallen van de Fransen. Als je alle trappen beklimt heb je vanaf boven een prachtig uitzicht over de omgeving.
Vraag gratis een offerte aan

Kenmerken van Guernsey

Guernsey is het meest westelijk gelegen Kanaaleiland. In het zuiden heeft de natuurkracht de kusten zo verbrokkeld dat de steile kliffen oplopen tot 80 m hoogte. Het binnenland daarentegen bestaat uit zacht glooiende valleien en prachtige beekjes. De oostkust bestaat uit zand- en grindstranden en aan de westkust vind je mooie baaien. St. Peter Port ligt aan de oostkust en is de hoofdstad van Guernsey. Er wonen ongeveer 18.000 mensen in dit havenstadje. In totaal wonen er zo`n 65.000 mensen op het eiland.

Bezienswaardigheden op Guernsey

Castle Cornet in de hoofdstad St. Peter Port stamt uit de 13e eeuw en was jarenlang de ambtswoning van de gouverneur. Tegenwoordig zijn er verschillende musea ondergebracht. De tien parochies van het eiland hebben ieder hun eigen anglicaanse kerk, de meeste zijn interessant genoeg om te bezoeken. In het plaatsje Castel vind je het recent vergrote Folk & Costume Museum, zij hebben o.a. een prachtige kostuumafdeling en interieurs van een schoolklas of speelkamer zoals het er vroeger uitzag.

Kanaaleilanden met kinderen

Ouders met kinderen kunnen zich goed vermaken op de Kanaaleilanden, er is van alles te beleven zoals het maritiem museum in St. Helier waar de kinderen onderzoekjes kunnen doen met golven en bootjes. De dierentuin op Jersey is geen traditionele dierentuin maar een centrum voor met uitsterven bedreigde diersoorten. Er leven 1500 diersoorten zoals gekko`s, makaken en jachtluipaarden. Je mag hier zelfs meehelpen met het voederen van de dieren. Op Guernsey zijn er mogelijkheden om minigolf te spelen of trampoline te springen.

Je kunt naar de kanaaleilanden per ferry vanaf Frankrijk maar ook zijn er vluchten op beide eilanden. Ze zijn goed te combineren met de kleinere eilanden Herm en Sark. Voor reisadvies of een gratis offerte neem je contact op met Reisgraag.nl

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen