Minicruise naar Newcastle

Newcastle
Newcastle

In plaats van een standaard weekendje weg met de auto of het vliegtuig kun je ook voor een andere optie kiezen: een minicruise. Vanuit Nederland zijn er verschillende minicruises naar een aantal leuke bestemmingen. Zo ook naar Newcastle in Engeland. Met een minicruise combineer je als het ware een cruise met een citytrip. Een super leuke combinatie dus. Maar wat houdt zo'n minicruise naar Newcastle nou in?

Aanbieders van vakanties naar Engeland
Bolderman Excursiereizen Klik
NoSun Groepsreizen Klik
Evaneos Klik
Buro Scanbrit Klik

Newcastle

Newcastle is een van de leukste steden van Engeland. Het wordt ook wel de meest bruisende stad van Noord-Engeland genoemd. De stad staat vooral bekend om het feit dat je er heel erg goed kunt shoppen. Er zijn vele winkelstraten en winkelcentra te vinden dus zorg dat je wat ruimte over houdt in je koffer. Intu Eldon Square bijvoorbeeld is een van de grootste winkelcentra van Engeland. Wanneer je liever in een echte winkelstraat winkelt moet je naar High Street gaan. Hier vind je vele bekende winkels, maar ook leuke boetiekjes met bijzondere items.Ook de cultuursnuivers onder ons kunnen zich goed vermaken in Newcastle. Zo zijn er verschillende musea te vinden, waaronder het Life Science Center en het Beamish Museum. Ook het BALTIC Centre for Contemporary Art is zeker de moeite waard. Er zijn ook genoeg historische gebouwen te vinden in de stad, evenals hypermoderne architectuur. Voor een hapje eten kun je terecht in een van de vele leuke pubs en restaurantjes. Ga bijvoorbeeld lekker eten aan het water en geniet van een prachtig uitzicht over de stad.

Aan boord

Natuurlijk moet je eerst in Newcastle komen met de boot. Ondanks dat het zo'n korte cruise is zijn er vaak toch vele luxe faciliteiten aan boord. Zo kun je eten in een van de restaurants en daarna genieten van een afzakkertje in een gezellige bar. 's Avonds kun je dansen tot je er bij neervalt in de nachtclub of je geniet van een film in de bioscoop. Gokliefhebbers kunnen terecht in het casino aan boord. Verder is er speciaal voor de kinderen vaak een Kid's Club. Je kunt natuurlijk ook een wandeling over het dek maken of jezelf terugtrekken in de hut met eigen toilet en douche.

Welke reisorganisatie?

Eigenlijk de meest bekende minicruiseaanbieder is DFDS Seaways. Deze reisorganisatie biedt verschillende minicruises aan, waaronder die naar Newcastle. Bij deze minicruise zijn twee overnachtingen aan boord inbegrepen, evenals een bustransfer van de boot naar het centrum van Newcastle. Het ontbijt en diner kun je optioneel bijboeken. Ook is het mogelijk om een luxere hut te nemen.

Het reisschema van de minicruise naar Newcastle is vaak als volgt. Op dag één vertrek je rond 18:00 uur in IJmuiden en overnacht je aan boord. Dag twee breng je door in Newcastle. Vaak heb je tussen 09:00 en 17:00 de tijd om de stad te bezoeken of om lekker te shoppen. 's Avonds vertrekt de boot weer richting IJmuiden en kun je bijkomen van een leuke dag in Newcastle. De boot arriveert de volgende ochtend weer in de haven van IJmuiden. Zo heb je binnen drie dagen eigenlijk twee vakanties in één gehad: een cruise en een citytrip.

DFDS Seaways
DFDS Seaways

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen