Mooiste bezienswaardigheden Birmingham

Winkelstraat Birmingham Engeland
Winkelstraat Birmingham Engeland

Birmingham is qua grootte de tweede stad van Engeland en heeft een typisch Engels karakter. Tevens kent de stad een rijk verleden op het gebied van industrie maar ook op cultureel gebied is de stad in de loop der jaren flink in opmars geraakt. In de stad zijn er veel nieuwe projecten gestart op het gebied van architectuur en tevens zijn er ook een groot aantal culturele evenementen. Birmingham is tegenwoordig een levendige stad waar je prima kun vertoeven. Reisgraag.nl heeft zich verdiept in wat deze Engelse stad te bieden heeft. Hieronder volgt een top 5 van de mooiste bezienswaardigheden van Birmingham:

Aanbieders van vakanties naar Engeland
Bolderman Excursiereizen Klik
NoSun Groepsreizen Klik
Evaneos Klik
Buro Scanbrit Klik

1. Botanical Gardens

Vlakbij het centrum van Birmingham, in de omgeving van Edgbaston, zijn de botanische tuinen gelegen. De botanische tuinen van Birmingham zijn in het jaar 1829 ontworpen door de architect J.C. Loudon. De tuinen hebben een Victoriaans karakter en zijn al geopend voor publiek sinds 1832. Het maakt niet uit wanneer je de tuinen bezoekt, want zowel in de wintermaanden als in de zomermaanden zien de tuinen er even prachtig uit, maar elk jaar getijde geeft wel zijn eigen charme aan deze prachtige tuinen.

2. Bullring

De Bullring is erg modern winkelcentrum welke gelegen is in het centrum van Birmingham. Dit winkelcentrum heeft een totale oppervlakte van 11 hectare en geeft onderdak aan circa 140 winkels, boetieks en restaurants. Hier kun je dus prima terecht voor een dagje shopplezier. De Bullring werd geopend aan het einde van 2003 en bleek direct al populair, want in het eerste jaar hebben maar liefst 36,5 miljoen mensen het winkelcentrum bezocht. Mocht je een liefhebber zijn van shoppen, dan mag een bezoekje aan het warenhuis ‘Selfridges’ in Birmingham niet ontbreken. Dit warenhuis is bekleed met 15.000 aluminium schijven en dat maakt het een erg bijzonder gebouw om te zien.

3. Cadbury World

Cadbury World is een chocoladefabriek in Birmingham, waar je kennis kunt maken met chocolade in zijn meest leuke en verrassende vorm. Bij deze fabriek is zelfs een chocoladepretpark gebouwd. Bij Cadbury World kun je meemaken en ontdekken hoe een chocoladefabriek precies functioneert. Tevens worden er diverse demonstraties gegeven en is er te genieten van veel attracties. Ook word er op een interactieve manier de geschiedenis van chocolade en Cadbury bijgebracht. En voor de echte liefhebber kun je ook diverse soorten chocolade proeven in de Cadbury Shop. Oftewel een bijzonder en leuk dagje uit voor de hele familie in Birmingham!

4. Ikon Gallery

Ikon Gallery is een kunstgalerij in Birmingham, welke als één van de eerste in Europa volledig gebaseerd is op ‘nieuwe kunst’. Ikon Gallery is te vinden in een neogotisch gebouw, dat vroeger gebruikt werd als school. In deze galerij staat de hedendaagse kunst dus centraal, en dat valt terug te zien in zowel schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, film, mixed media en technologische installaties. Behalve diverse tentoonstellingen wordt er bij Ikon Gallery ook aandacht geschonken aan een flink aantal educatieve projecten. De reden hiervoor is om het publiek dichter bij de kunst en de kunstenaar te brengen. Bezoekers kunnen dus behalve het bewonderen van kunst ook genieten van voordrachten, seminars en workshops. Ikon Gallery draait volledig op fondsen en giften en om die reden is de toegang voor deze galerij ook gratis. Voor diegene die een souvenirtje willen kopen of iets willen drinken zijn er ook een winkel en een café aanwezig.

5. Jewellery Quarter

Jewellery Quarter is een bijzondere en boeiende buurt in het centrum van Birmingham. Deze buurt is zo bijzonder omdat meer dan 33% van alle juwelen die in Groot-Brittannië geproduceerd worden afkomstig zijn uit Jewellery Quarter. In de 19e eeuw begon de juwelenindustrie zich in deze buurt in Birmingham te vestigen. Bijzonder is dat veel van de werkplaatsen nog steeds hun historische karakter hebben weten te behouden. Daarom is het ook zeer de moeite waard om tijdens een bezoek aan Birmingham eens een kijkje te nemen in Jewellery Quarter.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen