Top 5 excursies Engeland

Een dubbeldeksbus, een telefooncel en de Big Ben
Een dubbeldeksbus, een telefooncel en de Big Ben

Ontbijten met spek, ei, worstjes en witte bonen in  tomatensaus, telefoneren in de rode telefooncellen, de stad rond in de rode dubbeldeksbussen en de high tea. Bijna iedereen kent de typische Engelse bezienswaardigheden en gebruiken wel. Maar waar moet je nou echt heen en wat moet je nou echt doen als je naar Engeland gaat? Wij hebben een lijstje gemaakt met 5 bijzondere, leuke en mooie excursies.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Warner Bros Studio Tour – Harry Potter

Tijdens de tour door de Warner Bros. Studio in Londen neem je een kijkje achter de schermen en kom je alles te weten over de acht Harry Potter films. Zo bezoek je Platform 9 ¾ en de Wegisweg, maak je een ritje met de Hogwarts Express (de Zweinstein Express) en kun je de originele kostuums, het interieur en de special effects bekijken. Je kunt tijdens de reis met de Hogwarts Express langs de coupés lopen die in de films terug te zien zijn. Zo kun je plaats nemen in de coupé waar Ron en Harry, Hermelien voor de eerste keer ontmoetten. Sinds 31 maart 2017 krijg je ook de mogelijkheid om het Verboden Bos, ook wel Forbidden Forest genoemd, in te gaan.

Ben jij een echte Harry Potter fan en wil je alles over de films te weten komen? Dan is deze tour zeker de moeite waard. Als je besluit om deze tour te gaan maken, is het goed om te weten dat je van te voren de tickets moet boeken.

Harry Potter Studio Tour Londen
Harry Potter Studio Tour Londen

2. Krijtrotsen – Dover

De krijtrotsen van Dover zijn 24 kilometer lang en zijn ongeveer 185 miljoen jaar geleden ontstaan, in het Krijt tijdperk. Ze liggen tussen de plaatsen Deal en Folkestone. Dover ligt daar precies tussenin, in het midden van de kustlijn. De rotsen bestaan uit skeletten van kleine zeedieren. Na bijvoorbeeld een storm kun je een aantal fossielen die van de rots af zijn gekomen, vinden op het strand. Door water en wind (erosie) wordt iedere keer een laagje van de rots afgeslepen waardoor de rots wit blijft. Ze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen de rotsen zijn een bezienswaardigheid, maar ook de natuur er omheen is prachtig.

Als je de krijtrotsen wil bezoeken, kun je vanuit het bezoekerscentrum in Dover via een aantal wandelpaden langs de kust wandelen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een rondvaart te doen met een bootje vanaf Dover. Zo krijg je de mogelijkheid om de rotsen van dichtbij te bekijken.

Krijtrotsen Dover
Krijtrotsen Dover
Vraag gratis een offerte aan

3. Yorkshire Dales National Park

Yorkshire Dales is een nationaal park van bijna 2.200 vierkante kilometer en is gelegen in Yorkshire, Noord-Engeland. Het park wordt bezocht door onder andere wandelaars, fietsers en kunstenaars. Yorkshire Dales heeft een kalkstenen omgeving, een iconische spoorverbinding en veel natuurlijke wonderen. Door de bergen, groene valleien en stenen dorpjes is het park voor iedereen de moeite waard om een keer te bezoeken. Naast het genieten van de mooie natuur kun je in het park fietsen, hiken en zelfs afdalen in de grotten. Na alle actie in het park, krijg je de mogelijkheid om bij te komen in een van de restaurantjes, hotels of gezellige lokale pubs. Ben jij niet zo van cultuur en doe je liever iets anders? In het park kun je onder andere roofvogelshows bijwonen, maneges en pretparken bezoeken en pottenbakken. Door alle verschillende mogelijkheden die het park biedt, is er voor ieder wat wils!

Yorkshire Dales National Park
Yorkshire Dales National Park


4. Stonehenge

Stonehenge, de steencirkel uit de steentijd, staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De constructie is te vinden in Amesbury, een Brits dorpje in het zuiden van Groot-Brittannië. De steencirkel is een mysterie, niemand weet  wie het heeft gebouwd en waarom. Uit de laatste onderzoeken is gebleken dat het gebruikt werd als begraafplaats. Er zijn namelijk menselijke resten rondom de stenen gevonden. Maar honderd procent zeker weet men het niet. Er wordt namelijk ook gezegd dat het gebruikt werd als kalender. Deze plek is een spirituele plaats en een bron van inspiratie voor vele mensen. Stonehenge ligt precies in lijn met de plek waar de zon opkomt en weer ondergaat.

Sinds een aantal jaar is er een bezoekerscentrum bij de Stonehenge. Hier vind je een parkeerplaats en kun je met een busje de steencirkel bezoeken. Daarnaast kun je ook via een wandelroute de constructie bereiken. Doordat het zo mysterieus is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Stonehenge biedt je de kans voor een eigen interpretatie, je eigen invulling van de reden van de bouw van de stenen. Misschien dat de waarheid ooit nog naar boven komt, maar tot die tijd kun je zelf fantaseren en je eigen verhaal ervan maken.

Stonehenge
Stonehenge

5. St Micheal's Mount

St Micheal's Mount is een eiland gelegen aan voor de kust van Cornwall en staat bekend om de mythen en legenden. Het eiland is verbonden met Marazion, het oudste stadje van Cornwall, door een weggetje van klinkers. St Micheal's Mount is maar twaalf uur per dag bereikbaar, het is namelijk een getijdeneiland. Dit houdt in dat dat weggetje alleen gebruikt kan worden in de tijd tussen laag water (eb) en de eerste drie uur van opkomend vloed. Daarna staat het weggetje volledig onder water. Volgens de legende woonde de reus Cormoran op dit eiland. Er is een sprookjesachtig kasteel te vinden, dat in handen is van de familie St Aubyn. Daarnaast is er een soort middeleeuws klooster, dat is gebouwd nadat de monniken het eiland geërfd hadden van Willem de Veroveraar.

Op het eiland staat een rijtje van acht huizen. Deze worden bewoond door de werknemers op het eiland, in totaal dertig mensen. In de zomer kun je zwemmen in het prachtige water rond het eiland. Je kunt een kijkje nemen in de tuinen, het dorp en het kasteel. Ook wordt er de hele week een tour gegeven op het eiland, behalve op zaterdag. Dit getijdeneiland vol mythen en legenden is zeker een bezoekje waard!

St Micheal's Mount
St Micheal's Mount

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen