Reisadvies: Is Engeland een veilig vakantieland?

Londen is veilig
Londen is veilig

Engeland staat bekend om haar prachtige groene landschappen, de vele kastelen en de aanwezigheid van talloze gezellige pubs. Ook de hoofdstad Londen is een plaats die veel toeristen trekt vanwege de vele bezienswaardigheden. Wil je binnenkort een reis naar het Engeland maken? Dan kan dit gewoon. Er zijn namelijk geen veiligheidsrisico's voor reizen naar Engeland. Lees hier wat het exacte reisadvies is van het land.

Aanbieders van vakanties naar Engeland
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
Pin High Golftravel (actieve vakantie) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Kras (allround) Klik
Baja Bikes () Klik

Huidig reisadvies
Het reisadvies voor Engeland is op het moment oranje, wat wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Er zijn door de lokale overheid maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan.

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden, heel Engeland is veilig om in of naartoe te reizen.

Veiligheid Londen

Een bezoek aan de hoofdstad van Engeland, Londen is helemaal veilig. Wel is er op 29 november 2019 een terroristische aansla geweest waarbij 2 mensen zijn gedood. 

Houd ook hier rekening mee

Verkeer
In Engeland wordt er aan de linkerkant van de weg gereden in plaats van rechts, het stuur in de auto zit ook aan de rechterkant in plaats van aan de linkerkant. Dit kan even wennen zijn als je zelf wilt gaan rijden in Engeland. Als je links rijden lastig vindt, probeer dan op een rustige plek eerst te oefenen. Verder kijk je als voetganger eerst naar links en dan naar rechts bij het oversteken, in plaats van dat je eerst naar rechts kijkt en dan naar links. De kijkrichting staat meestal ook in de grote steden op de weg aangegeven. 

Ponden
Als je in Engeland bent, dan betaal je met ponden. Het advies is om zo veel mogelijk te pinnen of geld te halen uit een pinautomaat, dan betaal je namelijk alleen de wisselkoers en geen administratiekosten. 

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Heeft u interesse in een reis naar Engeland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,2

Gerelateerde artikelen