Reisadvies: Is Engeland een veilig vakantieland?

Laatste update: 19 mei 2017 ( Geschreven op 26 april 2016 door Felice )

Londen is veilig
Londen is veilig

Engeland staat bekend om haar prachtige groene landschappen, de vele kastelen en de aanwezigheid van talloze gezellige pubs. Ook de hoofdstad Londen is een plaats die veel toeristen trekt vanwege de vele bezienswaardigheden. Wil je binnenkort een reis naar het Engeland maken? Dan kan dit gewoon. Er zijn namelijk geen veiligheidsrisico's voor reizen naar Engeland. Lees hier wat het exacte reisadvies is van het land.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

Heel veel informatie over Engeland vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Engeland. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Engeland, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Huidig reisadvies
Voor Engeland geldt een positief reisadvies. Reizen in of naar het land brengt geen gevaren met zich mee.

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden, heel Engeland is veilig om in of naartoe te reizen.

Veiligheid Londen

Een bezoek aan de hoofdstad van Engeland, Londen is helemaal veilig. Er zijn recentelijk geen terreurdreigingen of aanslagen geweest. 

Houd ook hier rekening mee

Verkeer
In Engeland wordt er aan de linkerkant van de weg gereden in plaats van rechts, het stuur in de auto zit ook aan de rechterkant in plaats van aan de linkerkant. Dit kan even wennen zijn als je zelf wilt gaan rijden in Engeland. Als je links rijden lastig vindt, probeer dan op een rustige plek eerst te oefenen. Verder kijk je als voetganger eerst naar links en dan naar rechts bij het oversteken, in plaats van dat je eerst naar rechts kijkt en dan naar links. De kijkrichting staat meestal ook in de grote steden op de weg aangegeven.

 

Ponden
Als je in Engeland bent, dan betaal je met ponden. Het advies is om zo veel mogelijk te pinnen of geld te halen uit een pinautomaat, dan betaal je namelijk alleen de wisselkoers en geen administratiekosten. 

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Wil je een persoonlijk reisvoorstel op maat voor een vakantie naar Engeland? Vraag dan een gratis offerte aan

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

3,1

Gerelateerde artikelen