Reisadvies: Is Engeland een veilig vakantieland?

Cornwall in Engeland
Cornwall in Engeland

Engeland staat bekend om haar prachtige groene landschappen, de vele kastelen en de aanwezigheid van talloze gezellige pubs. Ook de hoofdstad Londen is een plaats die veel toeristen trekt vanwege de vele bezienswaardigheden. Wil je binnenkort een reis naar Engeland maken? Lees hier het reisadvies voor het land.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Engeland

Het reisadvies voor Engeland is groen. Je kan met een coronabewijs naar Engeland reizen, mits je 48 uur voor aankomst het PLF-formulier invult. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan geldt er nog wel een testverplichting. De test mag bestaan uit een negatieve PCR-test of een negatieve antigeentest, beide maximaal 48 uur voor vertrek afgenomen. Daarnaast moet je ook voor aankomst ook een PCR-test inplannen voor dag 2 (dag van aankomst wordt gezien als dag 0). Volledig gevaccineerde reizigers hebben geen testverplichtingen. 

Voor de terugreis naar Nederland geldt zowel voor gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers dat je alleen mag terugreizen met een negatieve testuitslag. Dit mag een PCR-test (maximaal 48 uur oud) of een antigeentest (maximaal 24 uur oud) zijn. Reis je per vliegtuig? Dan dien je bij het boarden ook een ingevulde gezondheidsverklaring te kunnen laten zien.
Reisadvies Engeland

Onveilige gebieden in Engeland

Er zijn geen onveilige gebieden in Engeland. Het hele land is veilig om in of naartoe te reizen.

Veiligheid in Engeland

Engeland is een veilig vakantieland. In het gehele land is het veilig om te reizen. Wel heeft Engeland een verhoogde terrorismedreiging. De lokale autoriteiten nemen verscherpte maatregelen. Denk aan zwaarbewapende politieagenten op openbare plaatsen. Desondanks heb je tijdens je vakantie in Engeland geen last van de aangescherpte maatregelen. Ook Londen is helemaal veilig. Hier gelden ook de verscherpte maatregelen tegen de terroristische dreigingen.

De hoofdstad Londen
De hoofdstad Londen

Houd hier ook rekening mee

  • Er kan alleen met een geldig paspoort naar Engeland worden gereisd. Een identiteitskaart is niet meer voldoende.
  • Engeland geen onderdeel meer van de Europese Unie.
  • In Engeland wordt er met ponden betaald. Het advies is om zoveel mogelijk te pinnen of geld te halen uit een pinautomaat, dan betaal je namelijk alleen de wisselkoers en geen administratiekosten.
  • Houd er rekening mee dat er in Engeland aan de linkerkant van de weg wordt gereden. Het stuurt zit ook aan de rechterkant.
  • Het is strafbaar om drugs te smokkelen of te verhandelen. De straffen voor drugshandel en -smokkel zijn een stuk hoger hier dan in Nederland.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen