Reisadvies: Is Engeland een veilig vakantieland?

Cornwall in Engeland
Cornwall in Engeland

Engeland staat bekend om haar prachtige groene landschappen, de vele kastelen en de aanwezigheid van talloze gezellige pubs. Ook de hoofdstad Londen is een plaats die veel toeristen trekt vanwege de vele bezienswaardigheden. Wil je binnenkort een reis naar Engeland maken? Lees hier het reisadvies voor het land.

Aanbieders van vakanties naar Engeland
Bolderman Excursiereizen Klik
NoSun Groepsreizen Klik
Evaneos Klik
Buro Scanbrit Klik

Huidig reisadvies Engeland

Vanaf 23 januari geldt er een vliegverbod voor passagiersvluchten die uit Engeland komen. Het is een maatregel van het kabinet om de verspreiding van de nieuwste variant van het coronavirus tegen te gaan. Dit wil zeggen dat je niet meer rechtstreeks van Engeland naar Nederland kunt reizen. Ook met de veerboot is het niet mogelijk om van Engeland naar Nederland te reizen. 

Huidig reisadvies voor Engeland

Onveilige gebieden in Engeland

Er zijn geen onveilige gebieden in Engeland. Het hele land is veilig om in of naartoe te reizen.

Veiligheid in Engeland

Engeland is een veilig vakantieland. In het gehele land is het veilig om te reizen. Wel heeft Engeland een verhoogde terrorismedreiging. De lokale autoriteiten nemen verscherpte maatregelen. Denk aan zwaarbewapende politieagenten op openbare plaatsen. Desondanks heb je tijdens je vakantie in Engeland geen last van de aangescherpte maatregelen. Ook Londen is helemaal veilig. Hier gelden ook de verscherpte maatregelen tegen de terroristische dreigingen.

De hoofdstad Londen
De hoofdstad Londen

Houd hier ook rekening mee

  • Op dit moment is een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart vereist om Engeland in te reizen. Door de Brexit is de verwachting dat na 31 december 2020 alleen nog een geldig paspoort voldoende is om het land in te kunnen.
  • Sinds 1 februari is Engeland geen onderdeel meer van de Europese Unie. Voor de reizigers zal er tot 31 december 2020 nog niks veranderen aan regels.
  • In Engeland wordt er met ponden betaald. Het advies is om zoveel mogelijk te pinnen of geld te halen uit een pinautomaat, dan betaal je namelijk alleen de wisselkoers en geen administratiekosten.
  • Houd er rekening mee dat er in Engeland aan de linkerkant van de weg wordt gereden. Het stuurt zit ook aan de rechterkant.
  • Het is strafbaar om drugs te smokkelen of te verhandelen.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies.

Accommodatietip

Interesse in een stedentrip naar Londen? Het H10 London Waterloo ****  of The Tower (Guoman) **** zijn echte aanraders in Londen met een fijne ligging. Naast diverse stedentrips bieden wij ook leuke rondreizen aan door Engeland.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen