Reisadvies: Is Engeland een veilig vakantieland?

Reisadvies Engeland
Reisadvies Engeland

Wil je een reis maken naar Engeland en ben je benieuwd naar het reisadvies voor Engeland? Aan de hand van het reisadvies vanuit de Rijksoverheid vertellen wij waar je op moet letten voor jouw reis naar Engeland.

Engeland staat bekend om haar prachtige groene landschappen, de vele kastelen en de aanwezigheid van talloze gezellige pubs. Ook de hoofdstad Londen is een plaats die veel toeristen trekt vanwege de vele bezienswaardigheden. Wil je binnenkort een reis naar Engeland maken? In dit artikel lees je alles over het reisadvies voor Engeland.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Engeland

Het reisadvies voor Engeland is groen. Engeland is een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Voor Engeland geldt er wel een hoge terrorismedreiging. Er zijn door de overheid verscherpte maatregelen genomen en op (drukke) openbare plekken worden zwaarbewapende politieagenten ingezet als extra bewaking.
Reisadvies Engeland

Onveilige gebieden in Engeland

Er zijn geen onveilige gebieden in Engeland. Het hele land is veilig om in of naartoe te reizen. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Engeland

Engeland is een veilig vakantieland. In het gehele land is het veilig om te reizen. Ondanks de verhoogde terrorismedreiging heb je tijdens je vakantie in Engeland geen last van de aangescherpte maatregelen. Ook de hoofdstad Londen is helemaal veilig. Hier gelden ook de verscherpte maatregelen, maar ook hier geldt dat je daar als toerist geen last van hebt. Waar je in de hoofdstad en andere grote steden wel rekening mee moet houden zijn zakkenrollers. Wees alert op drukke plekken en bij toeristische attracties en laat je spullen niet onbeheerd achter.

De hoofdstad Londen
De hoofdstad Londen

Houd hier ook rekening mee:

  • Er kan alleen met een geldig paspoort naar Engeland worden gereisd. Een identiteitskaart is niet meer voldoende.
  • Engeland geen onderdeel meer van de Europese Unie.
  • In Engeland wordt er met ponden betaald. Het advies is om zoveel mogelijk te pinnen of geld te halen uit een pinautomaat, dan betaal je namelijk alleen de wisselkoers en geen administratiekosten.
  • Houd er rekening mee dat er in Engeland aan de linkerkant van de weg wordt gereden. Het stuurt zit ook aan de rechterkant.
  • Het is strafbaar om drugs te smokkelen of te verhandelen. De straffen voor drugshandel en -smokkel zijn een stuk hoger hier dan in Nederland.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen