Engeland, in de voetsporen van Harry Potter

Alnwick Castle Harry Potter kasteel
Alnwick Castle Harry Potter kasteel

In oktober 33travel/">2010 is het eerste deel van de laatste film van Harry Potter in première gegaan in Nederland. Net als eerdere delen van de Harry Potter films werd deze ook erg druk bezocht. En de reeks boeken over Harry Potter zijn ook door veel Nederlanders gelezen. Conclusie: Harry Potter is populair in Nederland. En misschien ben jij ook wel een fan van Harry Potter?

In heel Groot-Brittannië zijn een aantal bijzondere en mooie plekken die gediend hebben als locatie voor in de Harry Potter films. Het mooie is dat deze locatie ook prima te bezoeken zijn. Voor de echte Harry Potter fans mag dit natuurlijk niet ontbreken. De prachtige Harry Potter locaties bevinden zich in Engeland, Schotland, Wales en Ierland. De meeste locaties bevinden zich in Engeland en Schotland. In Wales en Ierland is er maar één locatie, maar deze is wel bijzonder. Natuurlijk zijn alle locaties in de verschillende landen ook prima te combineren in een zogenaamde “Harry Potter tour” langs alle locaties. Reisgraag.nl heeft hieronder de mooiste Harry Potter locaties van Engeland op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Alnwick Castle

Alnwick Castle is gelegen in Northumberland. In de omgeving van dit kasteel heeft Harry Potter voor het eerst een ritje gemaakt op de bezemsteel. Al sinds de middeleeuwen wordt dit kasteel bewoond door de plaatselijke adel. Behalve het kasteel, is het zeer de moeite waard om de schitterende Alnwick tuinen te bezoeken. Het kasteel en de tuinen liggen dichtbij de grens met Schotland, op ongeveer 40 kilometer van Newcastle. Alnwick Castle is na Windsor Castle het grootste nog bewoonde kasteel van Engeland. Alnwick Castle is als locatie behalve voor Harry Potter ook al voor diverse andere films en tv-series gebruikt. Zo heeft deze locatie gediend voor 'Ivanhoe' en 'Robin Hood Prince of Thieves'. Bezoekers kunnen vanaf begin april tot eind oktober het kasteel en zijn tuinen bezoeken.

Gloucester Cathedral

In het zuidwesten van Groot-Brittannië, ongeveer op de grens van Engeland en Wales, ligt Gloucester Cathedral. Deze kathedraal is werkelijk waar een fraai staaltje architectuur. Gloucester Cathedral was te zien in de allereerste film van Harry Potter. In de kathedraal werd Hermelien gered van een enorme trol door Harry Potter. Ook in andere Harry Potter films is deze kathedraal als filmlocatie gebruikt. Gloucester Cathedral werd in het jaar 679 gebouwd ter ere van Petrus. De kathedraal is geheeld gebouwd in een Normandische stijl met enkele gotische toevoegingen. Vooral de kloostergangen en de plafonds zijn prachtig om eens een keertje te bekijken.

Gloucester Cathedral
Gloucester Cathedral
Vraag gratis een offerte aan

King's Cross Station

Het King's Cross Station is gelegen in Londen. Dit station is de plaats waar Harry Potter de trein neemt naar Zweinstein. Het King's Cross Station is gebouwd in de 19e eeuw en de platforms 4 en 5 werden gebruikt voor de film. In de film moeten de scholieren die met de Zweinsteinexpress willen reizen via het geheime platform 9¾, tussen de platforms 9 en 10, opstappen. Platform 9¾ was te bereiken om door een muur te springen. Op King's Cross Station is op de betreffende muur een plaat met “platform 9¾” erop, tevens is er een trolley die in de muur lijkt te verdwijnen. Echter is voor de buitenkant van het station het nabijgelegen St. Pancras International Station gebruikt omdat die buitenkant geschikter was voor de film.

Millennium Bridge

De Millennium Bridge is een hangbrug voor voetgangers over de rivier de Theems in Londen. Deze brug is één van de bezienswaardigheden in Londen. Vanaf de brug heb je trouwens een mooi uitzicht op St. Paul's Cathedral. In één van de Harry Potter films werd de Millennium Bridge verwoest door de zogenaamde “Doodseters”.

Millennium Bridge
Millennium Bridge

Lacock Abbey

In het plaatsje Wiltshire staat de Lacock Abbey. Deze abdij werd onder andere bewoond door de uit Engeland afkomstige uitvinder William Henry Fox Talbot. Hij was de uitvinder van 'het negatief' bekend van de fotografie. Lacock Abbey gold als de perfecte locatie op het gebied van magie en toveren. In de abdij zijn veel verschillende klaslokalen uit de Harry Potter films erg herkenbaar.

Universiteit van Oxford

De universiteit van Oxford staat naast haar naam ook bekend om de mooie architectuur en de historische gebouwen. Vooral de Christ Church is indrukwekkend om te bezoeken. De ruimte van Christ Church is in de Harry Potter films vooral herkenbaar als de hal waar altijd gegeten wordt.

Universiteit van Oxford
Universiteit van Oxford

Andere locaties in Groot-Brittannië

Wil je de locaties in Engeland combineren met die van Wales en Schotland? Dit kan natuurlijk prima. De locaties in Schotland worden door Reisgraag.nl beschreven in het artikel Schotland, in de voetsporen van Harry Potter. Tevens kun je in dat artikel een stukje lezen over de locatie in Wales, en de nieuwste Harry Potter locatie in Ierland.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen