Culinaire festivals en activiteiten op het eiland Jersey

Jersey
Jersey

Het eiland Jersey, onderdeel van de Kanaaleilanden, is relatief klein en heeft niet veel inwoners. Toch is de gastronomie van het eiland erg goed ontwikkeld. Zo vind je er vier restaurants met een Michelinster. De Franse invloeden op het eiland spelen hierbij een belangrijke rol. De Franse keuken wordt als het ware gecombineerd met de Engelse keuken. Vaak wordt er gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten en passen de restaurants hun menu aan aan het seizoen. Omdat culinair genieten op Jersey in een hoog vaandel staat, worden er elk jaar verschillende culinaire festivals georganiseerd. Ook zijn er veel boerenmarkten en andere activiteiten die met eten te maken hebben. De leukste vind je hier.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Jersey Food Festival

Veruit het meest bekende en meest bezochte culinaire festival op Jersey is het Jersey Food Festival. Het Jersey Food Festival vindt meestal plaats in mei. Het festival is eigenlijk een eerbetoon aan de bekende Jersey-Royal aardappel. Tevens staan de vele vis- en zeevruchten en de Jersey melkproducten in de belangstelling. Tijdens het Jersey Food Festival worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je deelnemen aan rondleidingen bij boerderijen en zuivelfabrikanten. Het is ook mogelijk om mee te doen met een 'wild food' tocht waarbij je de wildernis van Jersey ontdekt en leert wat de omgeving te bieden heeft qua eetbare en medicinale planten. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je vooral veel en lekker kunt eten. Op verschillende locaties op het eiland kun je genieten van het heerlijke eten dat Jersey te bieden heeft. Een koude cider erbij en je dag kan niet meer stuk.

Jersey Tennerfest

Tijdens het Jersey Tennerfest krijgen de restaurants op Jersey de mogelijkheid om zichzelf te promoten en te laten zien wat ze te bieden hebben. De restaurants die meedoen bieden all inclusive menu's aan tegen een vaste prijs, variërend van 10 tot 20 pond, en proberen in deze menu's zo goed mogelijk te laten zien wat ze kunnen. Je krijgt een heerlijk menu voorgeschoteld tegen een lage prijs. Wie wil dat nu niet? Het Jersey Tennerfest duurt in totaal 6 weken en begint op 1 oktober 2015. De perfecte reden om het eiland Jersey te bezoeken in het najaar.

Tennerfest
Tennerfest
Vraag gratis een offerte aan

La Faîs'sie d'Cidre

Cider is een van de belangrijkste producten van Jersey. Het is een populaire drank die door veel mensen gedronken wordt. Op de rijke geschiedenis van de ciderproductie op Jersey te vieren is er op 17 en 18 oktober 2015 het festival La Faîs'sie d'Cidre. Er zijn verschillende demonstraties en activiteiten. Zo wordt er traditioneel cider gemaakt door de appels te persen met behulp van paarden. Tevens kun je er appelsap en brood maken, zijn er verschillende standjes waar je cider kunt proeven en natuurlijk is er ook gezellige live muziek aanwezig. Het is een leuke dag uit voor het hele gezin.

Boerenmarkten

Naast het Jersey Food Festival en het Jersey Tennerfest vinden er ook regelmatig boerenmarkten plaats op Jersey. Tijdens deze boerenmarkten heb je de mogelijkheid om veel lokale producten te proeven en natuurlijk te kopen. Er zijn een aantal zaterdagen per jaar waarop de Jersey Farm & Craft markets plaatsvinden. Deze markt staat in het schattige kustplaatsje St Aubin. Hier vind je alleen locale producten die geproduceerd zijn op Jersey zelf. Er zullen vele boerderijen en andere bedrijven aanwezig zijn om hun zelfgemaakte producten te verkopen.

St Aubin
St Aubin

Oesterwandeling

Ben je een echte oesterliefhebber? Dan moet je eens meedoen met de wandeling over 'The Oyster Trail'. Tijdens deze wandeling, georganiseerd door Jersey Walk Adventures, wandel je met een gids door de mossel- en oesterbedden in de Koninklijke baai van Grouville. Tijdens deze wandeling vertelt de gids over hoe de mosselen en oesters tegenwoordig geteeld worden in Jersey, evenals hoe het er vroeger aan toe ging. De oesterbedden van Jersey zijn de grootste van de Britse Eilanden. Aan het eind van de wandeling krijg je de mogelijkheid om zelf oesters en mosselen te verzamelen en natuurlijk op te eten bij de Seymour Inn.


Je kunt naar Jersey reizen vanaf Frankrijk per ferry. Maar ook zijn er vluchten op zowel Jersey als Guernsey. De eilanden zijn goed te combineren met de kleinere kanaaleilanden Herm en Sark. Voor een gratis reisadvies neem je contact op met Reisgraag.nl

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen