Madurai

Madurai in India
Madurai in India

Madurai is een stad in de staat Tamil Nadu in het zuiden van India. Madurai is één van de centra van de Tamils. Tamil is dan ook de belangrijkste taal die er gesproken wordt. Madurai heeft als bijnaam 'De stad van de feesten en tempels'. De stad is de hoofdstad van het gelijknamige district Madurai en ligt aan de rivier de Vaidai. Madurai is de oudste en heiligste stad van Tamil Nadu.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Madurai
Plaatsen in de buurt van Madurai (India) :
 • Cochin (Kochi) (203 km)
 • Mysore (310 km)
 • Bangalore (343 km)
 • Madras (Chennai) (419 km)
 • Mangalore (488 km)
 • Hampi (626 km)
 • Velha Goa (748 km)
 • Goa (753 km)
 • Panaji (775 km)
 • Hyderabad (831 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Madurai

  Gandhi Memorial Museum (Madurai)

  Gandhi Memorial Museum
  Gandhi Memorial Museum
  Kaart met locatie Gandhi Memorial Museum

  Het Gandhi Memorial Museum herbergt persoonlijke voorwerpen van Mahatma Gandhi. Het museum is ontstaan in 1959 in het centrum van Madurai. Het museum is een van de vijf Ghandi musea van het land. Het werd gebouwd op kosten van arme en rijke burgers die geld doneerden voor dit project. Het Gandhi Memorial Museum valt onder de wereldwijde vredesmuseums, die geselecteerd zijn door de UNO (United Nations Organisation).


  Kallazhagar Tempel (Madurai)

  Net iets buiten de stad, in het dorpje Alagarkoil staat de Kallazhagar Tempel. Deze tempel is gewijd aan de Hindoestaanse god Vishnu. Rondom de tempel staat een granieten muur. In en rondom de tempel worden per dag zes rituelen gehouden en elk jaar zijn er ook verschillende festivals. De tempel staat onder toezicht van de Hindu Religious and Endowment Board van de regering van Tamil Nadu.

  Sri Meenakshi-tempel (Madurai)

  Sri Meenakshi-tempel
  Sri Meenakshi-tempel
  Kaart met locatie Sri Meenakshi-tempel

  De enorme Sri Meenakshi-tempel is met zijn elf torens een van de indrukwekkendste gebouwen van India. De tempel is waarschijnlijk gebouwd in de 13e eeuw en trekt nog steeds bezoekers van over de hele wereld. Volgens de legende was het koningspaar dat ongeveer 2000 jaar geleden Madurai regeerde kinderloos. Shiva zond hierop een meisje naar het koningspaar: Meenakshi. Zij voedden dit meisje op als hun eigen kind, maar schrokken toen ze erachter kwamen dat ze drie borsten had. Shiva zei dat deze borst vanzelf weg zou gaan als ze haar ware liefde tegen zou komen. Dit gebeurde toen Meenakshi Shiva ontmoette. Het bleek dat Meenakshi een reïncarnatie was van Parvati (de echtgenote van Shiva). Op de plaats waar zij trouwden staat nu de Sri Meenakshi-tempel.

  Thirumalai Nayak Mahal (Madurai)

  Thirumalai Nayak Mahal
  Thirumalai Nayak Mahal
  Kaart met locatie Thirumalai Nayak Mahal

  Thirumalai Nayak Mahal is een paleis uit de zeventiende eeuw. Het werd gebouwd door koning Thirumalai Nayak. Hij was koning van Madurai van 1623 tot 1659. Het gebouw dat je nu nog kunt bezoeken was het hoofdpaleis: de woonplaats van de koning. Het originele complex van het paleis was ongeveer vier keer zo groot dan de huidige omvang. In zijn hoogtijdagen werd het paleis ook wel beschouwd als een van de Oosterse wonderen.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  Er rijden bussen en treinen in Madurai.

  Geschiedenis

  Madurai heeft een rijke culturele geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw v.Chr. Vanaf het begin van de jaartelling tot aan de 10e eeuw was het de hoofdstad van het Pandya-koninkrijk. Hierna werd de stad ingenomen door het Cholarijk. In de 14e eeuw werd Zuid-India ingenomen door Malik Kafur. Hierna werd het gebied een sultanaat. In 1364 sloot de stad zich aan bij het Vijayanagar-koninkrijk.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Madurai