Mysore

Mysore in India
Mysore in India

In het zuiden van India ligt de plaats Mysore met zo’n 740.000 inwoners. De stad is weer gelegen in Karnataka, wat een deelstaat in India is. Mysore staat bekend om haar vele paleizen en wordt daarom ook wel ‘City of Palaces’ genoemd. Veel toeristen komen naar de paleizen kijken die zijn overgebleven uit het Koninkrijk Mysore. Ook trekt de stad veel toeristen door het jaarlijkse Dasara-festival. Dit hindoeïstische festival duurt 10 dagen en is erg leuk om mee te maken. Erg geliefd om te bezoeken zijn de winkels en bazaars waar ze zijdewerken en houtsnijwerk van sandelhout verkopen.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mysore
Plaatsen in de buurt van Mysore (India) :
 • Bangalore (127 km)
 • Mangalore (208 km)
 • Cochin (Kochi) (267 km)
 • Madurai (310 km)
 • Hampi (335 km)
 • Madras (Chennai) (399 km)
 • Velha Goa (440 km)
 • Goa (445 km)
 • Panaji (467 km)
 • Hyderabad (598 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mysore

  Chamundi Hill (Mysore)

  Chamundi Hill
  Chamundi Hill
  Kaart met locatie Chamundi Hill

  Net buiten de stad ligt de Chamundi Hill. Dit is een prachtige berg waar een tempel op staat waarin de Nandi stier te vinden is. De berg heeft een hoogte van 3.489 meter boven de zeespiegel en is gewijd aan Chamundeshwari. Het is mogelijk om de tempel te bezoeken door de trap te nemen, die van onderaan de heuvel tot aan de top loopt. Deze trap is zo’n duizend treden lang, het is echter ook mogelijk om de bus te pakken. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het landschap.

  Het Dussehra festival (Mysore)

  Het Dussehra festival
  Het Dussehra festival
  Kaart met locatie Het Dussehra festival

  Het Dussehra festival wordt altijd uitbundig gevierd in de stad. Het feest duurt 10 dagen en is een grote attractie met veel muziek, dans en vuurwerk. Meestal vindt het festival plaats in de maanden september of oktober. Het festival wordt gehouden om onder andere de godin Chamundeshwari te eren. Tijdens het festival is de stad prachtig verlicht en zijn er optochten met olifanten. Ook is het Paleis van Maharadja dan zeer sprookjesachtig versierd.

  Het Paleis van Maharadja (Mysore)

  Het Paleis van Maharadja
  Het Paleis van Maharadja
  Kaart met locatie Het Paleis van Maharadja

  Het Paleis van Maharadja is één van de vele paleizen in Mysore. Een bezoek aan een paleis mag natuurlijk niet ontbreken als je in de stad bent. Aan het einde van de 19e eeuw werd het Paleis van Maharadja gebouwd. Het is een van de grootste paleizen in India en is gebouwd in een Indo-Saraceense stijl. Het interieur is prachtig en er zijn diverse muurschilderingen waar jaren aan is gewerkt. In 1897 is het paleis herbouwd nadat het was afgebrand. Dagelijks worden er rondleidingen gehouden in het indrukwekkende gebouw.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Vervoer

  Tussen Mysore en Bangalore is een treinverbinding, waardoor je gemakkelijk kunt reizen tussen de twee steden. Ook zijn er drie busstations in de stad. Vanuit hier vertrekken diverse bussen naar de grotere steden in de regio.

  Geschiedenis

  Het koninkrijk Mysore werd rond 1400 gesticht en de stad was de hoofdstad van het vorstendom tot 1947. In 1799 werd het koninkrijk na een aantal oorlogen een vorstendland in Brits-Indië. In 1947 werd India pas weer onafhankelijk en Mysore dus ook. In 1973 werd de deelstaat Mysore veranderd in de deelstaat Karnataka.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mysore