Madras (Chennai)

Madras in India
Madras in India

Madras ligt in het zuidoosten van India, aan de Golf van Bengalen. Madras is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Tamil Nadu. De officiele naam is Chennai. Het is de 5e stad van India. Dit is het gebied van de Tamils, die zich lange tijd afzijdig hebben gehouden van politieke ontwikkelingen in het noorden van India. Tamils wonen verder in het noorden van Sri Lanka, een eiland ten zuiden van India.

Madras is zowel voor de economie als voor het spoorwegvervoer zeer belangrijk. Er zijn grote textielfabrieken, chemische installaties, automobielfabrieken en looierijen. Daarnaast profiteert de stad van de outsourcing naar het gebied door veel buitenlandse bedrijven; zo hebben veel bedrijven hun klantenservice, IT-afdeling en/of personeelszaken in de stad gevestigd, wat veel werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking geeft. Ondanks de ligging aan de kust is de visserij geen belangrijke inkomstenbron. Wel biedt de haven vervoersmogelijkheden met de rest van de wereld. Madras is een cultureel en educatief centrum, waar onder meer de Universiteit van Madras (1857) en verschillende dans- en muziekacademies gevestigd zijn.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Madras (Chennai)
Plaatsen in de buurt van Madras (Chennai) (India) :
 • Bangalore (286 km)
 • Mysore (399 km)
 • Madurai (419 km)
 • Hampi (478 km)
 • Hyderabad (517 km)
 • Cochin (Kochi) (555 km)
 • Mangalore (587 km)
 • Velha Goa (720 km)
 • Goa (722 km)
 • Panaji (742 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Madras (Chennai)

  Government Museum (Madras (Chennai))

  Government Museum
  Government Museum
  Kaart met locatie Government Museum

  In 1851 werd het Government Museum gesticht in Madras. Dit museum bevat een combinatie van antropologie, archeologie en zoölogie. Met verschillende tentoonstellingen en bezichtigingen maakt het Government Museum duidelijk hoe er door verschillende volkeren in het gebied werd geleefd tijdens het stenen tijdperk. Het laat de geschiedenis vanaf dit tijdperk zien tot nu en is zeker de moeite waard voor iedereen die zich interesseert voor geschiedenis.


  Mylopore (Madras (Chennai))

  Mylopore
  Mylopore
  Kaart met locatie Mylopore

  De wijk Mylopore vormt het oudste gedeelte van de stad. Hier vind je de Shiva-tempel van Kapalishwara en ook vind je in Mylopore de San Thome Basilica. Dit gebouw werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. De Britten besloten in 1893 dat het gebouw toe was aan vernieuwing en herbouwden het in gotische stijl. Het verhaal doet de ronde dat de kerk op het graf van apostel Thomas staat, die in Madras werd vermoord.


  Queens Land Madras (Madras (Chennai))

  Queens Land in Madras is een leuk pretpark om met familie of vrienden naartoe te gaan. In het park vind je veel verschillende leuke attracties. Het park heeft ook de hoogste vrije val van heel Azië, namelijk 150 meter hoog. Het park is enorm populair bij de lokale bevolking en dat maakt het extra leuk voor de toerist. Je zult bij een bezoek aan Queens Land rekening moeten houden met een grote drukte en lange wachttijden, maar het is zeker de moeite waard voor een bezoek.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Geschiedenis

  De ontwikkeling van Madras begon in de 16e eeuw met de vestiging van een handelspost door de Nederlandse Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). De Nederlanders werden verdreven door de Britten die er het fort St. George bouwden. In 1746 kwam de vesting in Franse handen, maar al 2 jaar daarop wisten de Britten het weer te herwinnen. Aan het eind van de 18e eeuw was Madras uitgegroeid tot een belangrijke Britse havenstad en werd de stad het bestuurlijke hoofdkwartier van het omliggende gebied. Vanuit de stad wisten de Britten het zuiden van India steeds meer te overheersen. Toen de Britten uiteindelijk de controle kregen over bijna de gehele regio werd Madras de hoofdstad. Na de onafhankelijkheid van India in 1947 werd de stad de hoofdstad van de toenmalige deelstaat Madras, die in 1956 hernoemd werd tot Tamil Nadu. In 1996 veranderde het staatsbestuur de naam van de stad in Chennai, maar in het Nederlands blijft de oude naam Madras gebruikelijker. In december 2004 verwoestte de tsunami in de Indische Oceaan een deel van de kustgebieden van de stad.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Madras (Chennai)