Bhopal

Bhopal in India
Bhopal in India

Bhopal ligt in het midden van India. Het is de hoofdstad van de staat Madhya Pradesh en heeft ruim 1 miljoen inwoners. Bhopal is ook de hoofdstad van het gelijknamige district Bhopal en de naam van een historische staat in India. De stad ligt op 500 m hoogte en wordt in tweeën gedeeld door de meren Lower Lake en Upper Lake. Ten noorden van de meren bevindt zich Old Town, hier zijn moskeeën en drukke straatjes. In het zuidelijker gelegen New Market vind je de regeringsgebouwen en brede straten. De giframp, die in 1984 plaatsvond in Bhopal, eiste duizenden dodelijke slachtoffers ten gevolge van het vrijkomen van veertig ton methylisocyanaat (MIC) uit een bestrijdingsmiddelenfabriek van Union Carbide. Deze gebeurtenis is met minstens 50.000 slachtoffers met ernstige aandoeningen tot op heden de ergste industriële ramp die ooit is voorgekomen.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bhopal
Plaatsen in de buurt van Bhopal (India) :
 • Jaipur (436 km)
 • Agra (440 km)
 • Lucknow (534 km)
 • Jodhpur (555 km)
 • New Delhi (599 km)
 • Delhi (599 km)
 • Varanasi (Benares) (610 km)
 • Bombay (Mombai) (659 km)
 • Hyderabad (662 km)
 • Bikaner (668 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bhopal

  Bharat Bhavan (Bhopal)

  Bharat Bhavan is een cultureel centrum en museum, gebouwd door Charles Correa. In dit gebouw bevindt zich een topmusea met moderne kunst en kunst van de Adivadi's. De regering van Madhya Pradesh subsidieert dit project. Bharat Bhavan opende in 1982 met een kunstgalerij, een amfitheater een studio, een auditorium, een museum voor cultuur en kunst, verzamelingen van Indiaanse poëzie, klassieke muziek en volksmuziek.

  De prehistorische grotten van Bhimbetka (Bhopal)

  De prehistorische grotten van Bhimbetka
  De prehistorische grotten van Bhimbetka
  Kaart met locatie De prehistorische grotten van Bhimbetka

  De stad is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de prehistorische grotten van Bhimbetka. Deze archeologische vindplaats toont vroege sporen van menselijk leven in India en dus uit het begin van de Zuid-Aziatische steentijd. Waarschijnlijk werden een aantal schuilplaatsen bewoond door de Homo erectus. Zij leefden meer dan 100.000 jaar geleden. Er zijn rotsschilderingen in de schuilplaatsen gevonden die ongeveer 300.000 jaar oud zijn.


  Taj-ul Masjid (Bhopal)

  De Taj-ul Masjid betekent letterlijk 'Kroon van de Moskeeën' en is een van de grootste moskeeën van Azië. Dit huis van Allah ligt verspreid over een grote campus en is roze met wit gekleurd. De constructie is bedacht door Sultan Shah Jahan, maar pas lang na zijn dood werd de bouw voltooid, in 1971. De moskee heeft prachtige ornamenten die meteen in het oog springen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Geschiedenis

  In de 11e eeuw werd Bhopal gesticht door Raja Bho. Hij legde een dam aan in een van de meren, vandaar de naam Bhopal, wat 'de dam van Bho' betekent. In de 18e eeuw werd de stad compleet verwoest door de Afghaanse generaal Khan. Daarna regeerde een aantal prinsessen (begums) over de stad en verbeterde de infrastructuur van de stad.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bhopal