Cochin (Kochi)

Cochin in India
Cochin in India

Cochin ligt in het zuiden van India. Cochin is de op een na grootste stad in de Indiase deelstaat Kerala. De stad heet officieel Kochi. De stad is behalve een belangrijke haven ook een belangrijke zakenstad. In Kochi worden goud, textiel en vis verhandeld en verscheept. De stad strekt zich uit langs verschillende eilanden en schiereilanden. Die staan met elkaar in verbinding middels veerboten.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cochin (Kochi)
Plaatsen in de buurt van Cochin (Kochi) (India) :
 • Madurai (203 km)
 • Mysore (267 km)
 • Mangalore (366 km)
 • Bangalore (367 km)
 • Madras (Chennai) (555 km)
 • Hampi (599 km)
 • Velha Goa (646 km)
 • Goa (653 km)
 • Panaji (672 km)
 • Hyderabad (862 km)
 • Ervaringen

  op 4 november 2017 plaats: Cochin (Kochi), reisperiode: oktober 2017

  Cochin is een boeiende stad, dat wil zeggen het oude Fort Cochin. Veel cultureel erfgoed én hedendaagse kunst en cultuur komen samen. Daarnaast wordt er volop gewoon gewerkt, geleefd, gevist, gehandeld, waardoor je niet het gevoel hebt in een museum rond te lopen. Ons is deze eerste kennismaking met India uitstekend bevallen als realiseren we ons dat Kerala een uniek stuk van India is, anders dan veel van de overige staten.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cochin (Kochi)

  Matancherry Palaca (Cochin (Kochi))

  Matancherry Palaca
  Matancherry Palaca
  Kaart met locatie Matancherry Palaca

  In 1557 werd het Dutch Palace/Paleis van Matancherry gebouwd door de Portugezen. Het paleis werd gebouwd als gift voor de Raja van Cochin. De Hollanders hebben het paleis in 1663 gerenoveerd, waarna het vaak het Nederlandse Paleis werd genoemd (Dutch Palace). Vandaag de dag is er een galerij waar je de Rajas van Chocin kunt bewonderen, net zoals een aantal mythologische schatten uit heel India.

  Paradesi Synagoge (Cochin (Kochi))

  De Paradesi Synagoge is de oudste en nog steeds actieve synagoge van India, gebouwd in 1568. Het is een van de zeven synagoges van het Malabar Yehudan volk, de joodse gemeenschap van Cochin. Paradesi betekent letterlijk 'vreemdelingen'. Deze naam is waarschijnlijk te danken aan het feit dat de synagoge was gebouwd door Sephardische of Spaanssprekende joden. In de Paradesi Synagoge worden rondleidingen gegeven met tekst en uitleg over de joodse gemeenschap in Cochin.

  St. Francis Church (Cochin (Kochi))

  St. Francis Church
  St. Francis Church
  Kaart met locatie St. Francis Church

  De kerk van St. Francis is gebouwd in 1503 en is de oudste christelijke kerk in India. In dit gebouw werd Vasco da Gama in 1524 begraven toen hij tijdens zijn derde bezoek aan India plotseling overleed. Na veertien jaar zijn zijn stoffelijke resten overgebracht naar Portugal (Lissabon), maar nog steeds staat zijn grafsteen op de plaats waar hij ooit begraven is in de kerk van St. Francis.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

  Geschiedenis

  De naam van de stad Cochin werd reeds vermeld in Chinese geschriften van de 15e eeuw. Van 1503 tot 1663 viel het onder de heerschappij van de Portugezen. Vasco Da Gama, de Portugese ontdekkingsreiziger, overleed in 1524 in Cochin tijdens zijn derde reis naar India. Hij werd er in eerste instantie ook begraven. Zijn lichaam werd vervolgens in 1539 naar Portugal overgebracht. In 1663 verdreven de Nederlanders de Portugezen. De Nederlandse begraafplaats werd omstreeks dezelfde periode in gebruik genomen en is daarmee de oudste Europese begraafplaats in India. Een van de oudste nog leesbare graven is dat van Vera van Heininge uit 1664. Het meest recente Nederlandse graf is dat van Helena Muller, die op 3-jarige leeftijd stierf in december 1814. De renovatie van de koloniale begraafplaats is in januari 2007 afgerond, waarna deze weer opengesteld is het publiek. In 1795 trok de VOC zich terug uit Cochin, waarna in 1814 het gebied in handen van de Britten kwam.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cochin (Kochi)