Bali, het eiland van de 1.000 tempels

Ulun Danu Tempel op Bali, IndonesiŽ
Ulun Danu Tempel op Bali, IndonesiŽ

Het Indonesische eiland Bali is bijzonder populair onder toeristen. Het prettige klimaat en de prachtige natuur hebben hier een groot aandeel in, maar Bali heeft ook zeer veel te bieden op het culturele vlak. In tegenstelling tot de overwegend islamitische bevolking van Indonesië, is het grootste gedeelte van de Balinese bevolking hindu. Invloeden van deze religie zijn dan ook over het gehele eiland terug te vinden. Een van de beste voorbeelden hiervan vind je terug in de talloze tempels, ook wel 'pura's', die Bali heeft. Het eiland wordt niet voor niets het eiland van de 1.000 tempels genoemd.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Verschillende soorten tempels

Tempels bestaan in allerlei verschillende vormen en maten en hebben ook verschillende doelen. Zo zijn er huistempels, familietempels, tempels in de vorm van een dorp, tempels in grotten, tempels die rijstvelden en zelfs apen vereren. Door deze grote diversiteit zijn niet alle tempels even belangrijk. Het grootste deel wordt uitsluitend gebruikt door de lokale bevolking, andere zijn uitgegroeid tot populaire toeristische attracties.

Goa Gajah tempel in Ubud
Goa Gajah tempel in Ubud

Overeenkomsten

Toch zijn er ook een heleboel overeenkomsten tussen de duizenden tempels. Ze worden ze altijd gebouwd op een lijn die van de zee naar de bergen loopt, waarbij het meest heilige deel van de tempel het dichtst bij de berg ligt. Over het algemeen bestaan de tempels uit drie delen: een voorgedeelte, een binnenhof en het binnenste, meest heilige gedeelte. Dit laatste deel bevat altaren voor de belangrijkste goden en is zodoende vaak niet toegankelijk voor toeristen. Ook is het vaak verplicht om als niet-hindu je benen te bedekken met een lange broek of traditionele sarong. De karakteristieke, gespleten toegangspoort tot de tempels symboliseert de kosmische berg die wordt gesplitst door de negatieve en positieve krachten van het universum. Iedere 270 dagen wordt de geboortedag van een tempel gevierd met een tempelfestival.

Jagatnatha tempel
Jagatnatha tempel
Vraag gratis een offerte aan

Kahyangan jagat

De belangrijkste tempels van het eiland zijn de negen zogenaamde 'kahyangan jagat' tempels. Vanwege de prachtige architectuur, de vaak enorme omvang en de bijzondere ligging zijn dit tevens de meest populaire tempels onder toeristen. Deze tempels, die het eiland tegen boze geesten beschermen, zijn dan ook vaak toneel voor traditionele dansvoorstellingen.

De vele tempels die Bali rijk is, zijn niet alleen prachtig om te zien, maar maken ook een belangrijk deel uit van de cultuur van het eiland. Laat deze bijzondere bouwwerken dan ook niet aan je voorbij gaan!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen