Ontdek de cultuur in IndonesiŽ

Java, boeddhistische cultuurschat van IndonesiŽ
Java, boeddhistische cultuurschat van IndonesiŽ

Indonesië is met 17.504 eilanden het grootste eilandenrijk ter wereld. De cultuur van de archipel is al een belevenis op zich. Indonesië telt 215 miljoen inwoners uit 200 verschillende ethische groepen. De rijke culturele verscheidenheid komt terug in traditionele en moderne muziek en dans, authentieke tempels en manieren van leven die per eiland of regio uiteenlopen. De inwoners van Indonesië kennen hun eigen gebruiken en bij een bezoek aan Indonesië is het dan ook verstandig om hier rekening mee te houden. Zo wordt het met de handen in de zij en de armen over elkaar staan als kwaad gesymboliseerd en worden voeten als onrein beschouwd. In dit artikel lees je alles over de verschillende culturen op de bekendste eilanden van Indonesië.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Bali

Bali wordt ook wel 'het godeneiland' genoemd en is vanwege de rijke mix aan cultuur een belangrijke bestemming voor toeristen. De meerderheid van de inwoners van Bali is hindoeïstisch. De sporen van het hindoeïsme zijn terug te vinden in de grote tempelcomplexen, in kleine huistempels en in de vele offers van rijst, bloemen en groenten midden op straat. De culturele hoofdstad Ubud wordt omgeven door tempels, jungle, sawa's en kleine dorpjes. Je zult hier veel handwerkers en kunstenaars aantreffen en je kunt er traditionele dansvoorstellingen bijwonen of een avontuurlijke fietstocht maken door de sawa's. De Ngaben ceremonie is erg geliefd onder toeristen en wordt dan ook vaak door hen bijgewoond. Het betreft een crematieceremonie dat door de Balinezen wordt gehouden voor hun overleden familieleden. Ngaben wordt even belangrijk gevonden als de ceremonieën die voor de levenden worden gehouden. Wat ook onder de culturele gebeurtenissen valt is de populaire kunstopvoering van de Ketjak dans. De bewegingen die grotendeels door mannelijke dansers worden uitgevoerd stellen een scene voor uit de Ramayana, een belangrijk episch verhaal uit India.

Ngaben ceremonie
Ngaben ceremonie

Java

De Indonesische hoofdstad Jakarta, op Java, staat symbool voor het Nationaal Monument en is het centrum van zaken- en regeringsactiviteiten. In de hoofdstad is het interessant om eens een bezoekje te brengen aan de ruim 500 jaar oude Sunda Kelapa Haven, het Fatahillah Museum, het Nationaal Museum en het Gadjah Museum. Het eiland Java wordt gezien als de boeddhistische cultuurschat van Indonesië. Het meest bijzondere van de Javaanse cultuur is de tempel Borobudur, die uitkijkt over weelderige heuvels en groene velden. De tempel is het grootste boeddhistische monument van de wereld en staat sinds het jaar 1991 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De tempel is niet alleen voor toeristen een bijzondere bezienswaardigheid, maar trekt tevens veel Indonesische boeddhisten tijdens de pelgrimstocht. Ook het Yogyakarta Paleis, ontworpen door de Sultan zelf, is een bezichtiging waard. Naast Grebeg is Sekaten een bekende ceremonie die gehouden wordt om de islam te verspreiden onder de lokale bevolking. Als toerist kun je deelnemen aan batik-lessen waarbij je de gelegenheid krijgt om een eigen batik patroon te ontwerpen.

Borobudur
Borobudur

Vraag gratis een offerte aan

Kalimantan

Het met traditionele huizen bebouwde Kalimantan eiland heeft als bekendste toeristische attractie de Muara Kuin Floating Market. Deze markt is zo bijzonder omdat de handel plaatsvindt in de djukung bootjes op de rivieren van het eiland. Van groenten tot huishoudelijke artikelen, op deze markt tref je werkelijk alles aan.

Kalimantan
Kalimantan

Sulawesi

Op het eiland Sulawesi is de bouw van een Phinisiboot bijzonder. In het plaatsje Tana Beru kun je de bevolking Phinisiboten zien bouwen met traditionele werktuigen. De bouw van elke boot wordt voorafgegaan door een traditionele ceremonie. Een andere belangrijke ceremonie van Sulawesi is de rambu taka, een jaarlijks gehouden dankzeggingsceremonie.

Phinsiboten
Phinsiboten

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen