Ontdek de onderwaterwereld van IndonesiŽ

Koraalrif Gili Trawangan
Koraalrif Gili Trawangan

Indonesië is de grootste archipel ter wereld en bestaat uit ruim 17.000 eilanden. Er is maar liefst 80.000 kilometer aan kustlijn en er leven 4.000 soorten onderwaterdieren, een walhalla voor iedere duikliefhebber dus. Indonesië, de Gordel van Smaragd, biedt duikers een grote variatie aan geweldige snorkel- en duikspots dankzij de fantastische landschappen onderwater, het tropische klimaat en de enorme hoeveelheid vissoorten. Neem eens een duik in de heldere wateren van Raja Ampat, bekijk een Japans vrachtschip uit de Tweede Wereldoorlog in Flores of ontdek de afgelegen onderwaterwereld van Banda. Een duik in de Indonesische wateren is er één om nooit meer te vergeten. In dit artikel lees je meer over de onderwaterwereld van Indonesië.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Banda

Het Molukse eiland Banda staat ook wel bekend als één van de specerij-eilanden. Dankzij het geringe inwonersaantal en de afgelegen ligging is er amper visserij. Dit heeft als gevolg dat Banda wordt omringd door een onderwaterwereld die haar schoonheid heeft behouden. Je komt hier tal van fuseliers, roodtandtrekkervissen, beschermd hard koraal en zeesponsen tegen. Zelfs de op zeewierlijkende Ambon schorpioenvis en de kleurrijke mandarijnvis kunnen hier gespot worden. Duikers hebben rondom het eiland de kans om dolfijnen, orka's en andere walvissoorten tegen te komen. Banda is duidelijk een gebied waar genoeg groots te spotten valt, maar waar ook geen tekort is aan kleurig koraalleven.

Banda
Banda

Raja Ampat

Raja Ampat ligt in het hart van de koraaltriangel en is onderdeel van de Indonesische provincie West-Papoea. In Raja Ampat komt meer dan 75% van de koraalsoorten in de hele wereld voor. Dit zorgt voor een enorme schat aan biodiversiteit van harde koralen, waaierkoralen, zeeanemonen en sponzen en biedt hierdoor een goede schuilplaats aan het gecamoufleerde 'verborgen' leven van zeldzame vissoorten.
Vraag gratis een offerte aan

Alor

Wanneer duikers het hebben over 'even helemaal alleen en van de wereld verwijderd zijn' dan bedoelen ze het kleine eiland Alor. Dit ongerepte eiland, gelegen ten noorden van West Timor, staat bekend als een absolute topbestemming om te duiken. Op de filmachtige duikspot worden heel regelmatig hamerhaaien, Tresher sharks, Mola Mola, Marlins en walvissen gespot. Daarnaast kom je ook minder zeldzame soorten tegen, zoals schildpadden, barracuda's, Giant Trevally, Napoleons, Eagle rays, rifhaaien en tonijnen.

Alor
Alor

Wrakduiken op Flores en Bali

Het Indonesische eiland Flores is de place-to-be voor duikers met een voorliefde voor scheepswrakken. Op de bodem van de zee ligt namelijk een Japans vrachtschip uit de Tweede Wereldoorlog, gedrapeerd in koraal. Behalve in Flores ligt er ten noordwesten van Bali een klein eilandje; Menjangan waar een gigantisch houten schip uit de 19e eeuw te bewonderen is. Langs het in koraal verborgen anker kunnen duikers langzaam van 5 naar 30 meter diepte duiken om de indrukwekkende boeg van het schip te zien. Durfals kunnen doorgaan tot een diepte van 50 meter om daar de thuishaven van de witpunt rifhaai te bezoeken.

Wrakduiken
Wrakduiken


Tot slot onze tip Wakatobi, dat zie je in dit filmpje 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen