IndonesiŽ geliefde cruisebestemming

Cruiseschip IndonesiŽ
Cruiseschip IndonesiŽ

Indonesië is flink op weg de meest geliefde cruisebestemming te worden van Azië. De havens van 's werelds grootste archipel ter wereld worden steeds vaker aangedaan door cruiseschepen vanuit binnen- en buitenland. De ruim 17.000 Indonesische eilanden hebben hun populariteit mede te danken aan de diversiteit in landschappen, het gunstige klimaat en aan de grote hoeveelheid havens. Het aanbod van de cruises is zeer divers: ga jij voor het spotten van orang-oetans in de jungle of maak je liever kennis met de lokale bevolking? In dit artikel lees je wat er allemaal mogelijk is tijdens een Indonesië-cruise.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Reizen naar Indonesië vanuit Nederland
Vanaf Nederland is de archipel goed bereikbaar en vliegen vele luchtvaartmaatschappijen zoals Garuda Indonesia en KLM vliegen naar Indonesië. De cruisemaatschappijen die vanuit Nederland cruisetochten naar Indonesië verzorgen zijn onder andere de Holland America lijn, Adventure Cruises, Cruise Travel en CruiseProvider. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een cruise te maken die via Indonesië naar Australië, de Filipijnen of Thailand vaart. Wil je een ultieme luxe ervaren is het ook mogelijk om per zeilschip langs de archipel te varen. 

Steden en eilanden bezoeken

Een aantal populaire Indonesische cruisebestemmingen zijn Komodo, Bali, Lombok, Semarang, Jakarta, Padang Bay en Balikpapan. Het is leuk om deze steden en eilanden te ontdekken en je kunt in korte tijd ook veel zien. Je legt vaak bijna dagelijks aan op een verrassende nieuwe bestemming. Wat dacht je van het bekijken van de mooie tempels op Java en Bali? Of lig je liever op een mooi strand? En de natuur op de eilanden is ook schitterend! Echte hoogtepunten zijn een bezoek aan de Borobudur en het eiland Komodo.

Borobudur
Borobudur

Wildlife spotten in de jungle

In Kalimantan is het tegenwoordig mogelijk om tot ver in de jungle te varen met een klein cruiseschip. Gedurende de cruisetocht wordt je door de stroming langs de eilanden gebracht waar de orang-oetans in het wild te bezichtigen zijn. In de tussentijd kunnen de orang-oetans ongestoord genieten in hun natuurlijke habitat. Het is met de cruises tevens mogelijk om in afgelegen dorpen de lokale inwoners te ontmoeten. Zo brengt de cruisetocht je onder andere naar Gaung Baru en Kanarakhan.

Orang-oetan
Orang-oetan
Vraag gratis een offerte aan

Over Indonesië

De Indonesische archipel bestaat in totaal uit 17.504 kleine en grote tropische eilanden. Indonesië is gelegen tussen de continenten Azië en Australië en heeft een inwonersaantal van 215 miljoen. Van de inwoners is bekend dat er ruim 200 verschillende bevolkingsgroepen bestaan. De bevolkingsdichtheid per eiland verschilt enorm. Op enkele eilanden leeft slechts één vissersfamilie terwijl Java weer overbevolkt is. Het verschil wordt veroorzaakt door de invloeden van het klimaat en door de gesteldheid van de bodems.
De eilanden van de archipel kennen veel reliëf. De oorzaak hiervan ligt met name bij de vulkanen. De kusten zijn daarentegen over het algemeen vlak en de Indonesische eilanden worden omgeven door diepe zeeën. Door de grote diepte kan de zee erg ruw zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen