Duikvakantie Lombok

Gili-eilanden, IndonesiŽ
Gili-eilanden, IndonesiŽ

Ten oosten van Bali ligt het eiland Lombok, dat deel uitmaakt van de Kleine Soenda-eilanden. Je kan er de mooiste witte stranden vinden maar ook actief zijn door bijvoorbeeld de Rinjani vulkaan te beklimmen of op zoek te gaan naar verstopte watervallen in de jungle. Lombok heeft het allemaal! Wist je dat je er ook zeer goede kan duiken? Bij de stranden is het water prachtig helder, waardoor je de onderwaterwereld goed kunt ontdekken. Voor de noordoostkust van het eiland liggen de Gili-eilanden, ook een perfecte bestemming voor een duikvakantie.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Duiken bij Lombok

Duiken rondom Lombok zal zeker een onvergetelijke ervaring worden. Vaak kun je hier zelfs nog beter duiken dan in de buurt van Bali. Een duikvakantie in Lombok is zo populair omdat er zeer veel duikgebieden zijn die tevens gemakkelijk te bereiken zijn. Ook ontdekken zelfs de meest ervaren duikers hier nog dagelijks weer nieuwe dingen. Het noordwesten van Lombok heeft de beste duikplekken, maar ook in het zuiden zitten veel mooie plekjes. Ook zijn er hier meerdere duikscholen te vinden.

De riffen
De riffen rondom Lombok zijn prachtig. Je vindt er wel meer dan 3.500 soorten vis, wat Lombok één van de meest uiteenlopende biologische gebieden op aarde maakt. Het water bij de riffen is glashelder, waardoor je het onderwaterleven zeer goed kan zien. Naast duiken is het ook erg leuk om hier te snorkelen.

Riffen bij Lombok
Riffen bij Lombok


Senggigi
Als je in Senggigi op Lombok verblijft, zal je niet heel veel mensen zien duiken en snorkelen. Natuurlijk is dat hier wel mogelijk, namelijk direct vanaf het strand bij Senggigi Beach. Wel moet je daarvoor lopen naar de golfbreker bij het Senggigi Beach Hotel. Vanaf hier kan je heel gemakkelijk het water in lopen en een mooie duik maken. Er worden meestal twee soorten duiken bij Senggigi gedaan. De eerste duik is de meest ondiepe duik, van zo'n 6 tot 8 meter, en brengt je langs de rotsen en het koraal. De tweede duik gaat wat dieper, waardoor je ook grotere vissen zal zien.
Senggigi
Senggigi

Gili-eilanden

Voor de noordwestkust van Lombok liggen de Gili-eilanden, die uitermate geschikt zijn voor een duikvakantie. Dit is zonder twijfel één van de mooiste duikbestemmingen in heel Azië. Vanuit Senggigi en Bangsal vertrekken bootjes richting de eilanden. In totaal zijn er drie eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. De eilanden worden namelijk omringd door koraalriffen, waar je een zeer kleurrijk onderwaterleven hebt. Het is zelfs mogelijk om schildpadden of haaien te zien. Het zicht onderwater is meer dan 20 meter en de watertemperatuur is ongeveer 26 graden.

Gili Air, Gili Trawangan en Gili Meno
Gili Air is het eilandje met de meeste inwoners. De beste duikplekken vind je hier aan de noord- en oostkant van het eiland. Gili Trawangan is het grootste eiland en heeft weer erg veel mogelijkheden om te snorkelen, vooral aan de noordoostkust. Op Gili Meno wonen de minste mensen en ook hier liggen de beste duikplekken weer in het noorden en het oosten van het eiland. De allerbeste plekken zijn te bereiken per boot.

Koraalrif Gili Trawangan
Koraalrif Gili Trawangan


Duikexcursies
Er zijn op Lombok genoeg duikscholen te vinden die duikexcursies organiseren. Ook als je een beginner bent kan je hier prima terecht. De meeste duikgidsen hebben zeer veel ervaring en brengen je naar de mooiste koraalriffen van Lombok. Doordat er een grote variatie aan duiklocaties is, is er ook voor de ervaren duiker genoeg te beleven. Bovendien is het mogelijk om je duikbrevet te halen bij een van de duikscholen.

Wil je nog meer weten over duiken in Indonesië? Bekijk dan dit prachtige filmpje !

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen