Backpacken in IndonesiŽ

Laatste update: 30 juni 2015 ( Geschreven op 2 juli 2012 door Anique )

Backpacker op rand vulkaankrater, IndonesiŽ
Backpacker op rand vulkaankrater, IndonesiŽ

Indonesië is het perfecte land voor backpackers. De prijzen zijn laag, er is ontzettend veel te zien, de mensen zijn aardig en de meeste gebieden zijn veilig. Je ontdekt het land op een hele eigen manier en komt op plekken waar je normaal niet zou komen.

Reisaanbod IndonesiŽ

Indonesië

De meeste backpackers stellen niet veel eisen aan accommodaties en vluchten. Indonesië biedt dan ook alles aan voor een hele redelijke prijs. Ook is er ontzettend veel te zien op de verschillende eilanden. Je hebt er mosgroene rijstterrassen, woeste vulkaanlandschappen, eenvoudige vissersdorpen en hindoeïstische bouwwerken. Ook zijn de landschappen waardoor je reist erg mooi. Het tropisch regenwoud, de savanne, sawah's en koraalkusten kom je er allemaal tegen. Indonesië is de grootste archipel ter wereld en heeft wel meer dan 18.000 grote en kleine eilanden, waarvan er 3000 worden bewoond. Elk eiland heeft zijn eigen allure en karakter, tevens is de natuur op ieder eiland anders.

Overnachten

In Indonesië is voor elk budget wel een hotel of hostel te vinden. Of je nou een super luxe hotel wilt of een goedkoop hostel, het kan allemaal. Je kunt zelfs al vanaf €2,- per nacht overnachten! Veel luxe moet je dan niet verwachten, het is vaak een eenvoudig hostel met een gezamenlijke douche. Het woord 'Losmen' moet je goed onthouden, hiermee wordt namelijk een goedkope slaapplek of hostel aangeduid. Meestal zijn deze plekken goed en schoon, al zal je dat altijd op het moment zelf moeten ontdekken.

Vervoer

Als je tijdens het backpacken verschillende eilanden gaat bezoeken, is het handig om een binnenlandse vlucht te nemen. Dit is in Indonesië niet duur en heel gemakkelijk. Zo vlieg je van Bali naar Lombok al vanaf €56,-. Het is ook mogelijk om met een ferry van het ene eiland naar het andere eiland te gaan. Veel georganiseerde reizen maken hier gebruik van. Wel is het moeilijker om Indonesië uit te komen als je over het water gaat. Op de eilanden zelf kan je het beste met het openbaar vervoer of de taxi reizen. Een auto huren is niet slim, de rijstijl van de Indonesiërs is namelijk zeer anders dan die van ons. Op Java kan je goed reizen met de trein. Het gaat niet heel snel maar wel zie je de prachtige natuur. Bussen rijden er op alle eilanden, er is hier alleen geen dienstregeling. Ze komen en gaan wanneer ze willen.

Ontdek de eilanden

Sumatra, Bali en Java zijn eilanden die zeer populair zijn onder de backpackers. Daarnaast worden Lombok, Sulawesi en Borneo ook vaak bezocht.

Sumatra staat vooral bekend om de indrukwekkende natuur en het feit dat het het één na grootste eiland is. Eigenlijk is Sumatra het eiland waar alles samenkomt. Watervallen, ongerepte tropische wouden, vulkanen, orang-oetangs en plantages zal je hier allemaal zien.

Landschap Sumatra
Landschap Sumatra


Bali is eigenlijk het bekendste eiland van Indonesië en mag je dus ook zeker niet missen. Wat reizigers vooral aantrekt zijn de leuke cottages, mooie stranden en de fijne sfeer die er hangt. Op Bali heb je ook een backpackers centrum; Kuta. Je hebt hier een bruisend uitgaansleven, veel restaurants, winkels en kroegen en ook het beroemde surfstrand vind je hier. Accommodaties in het centrum zijn bovendien erg goedkoop.
Ulun Danu Tempel, Bali
Ulun Danu Tempel, Bali


Java is het eiland waar de hoofdstad Jakarta ligt. Naast Jakarta is het eiland enorm veelzijdig als het gaat om bezienswaardigheden. Hierbij kan je denken aan de tempelcomplexen Prambanan en Borobudur, de Puncak Pas theeplantages en de prachtige stranden. Ook is de vulkanische bergketen erg indrukwekkend, met in totaal 112 toppen die lopen van het westen naar het oosten van het eiland.
Theeplantages Java
Theeplantages Java

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen