Backpacken in IndonesiŽ

Backpacker op rand vulkaankrater, IndonesiŽ
Backpacker op rand vulkaankrater, IndonesiŽ

Indonesië is het perfecte land voor backpackers. De prijzen zijn laag, er is ontzettend veel te zien, de mensen zijn aardig en de meeste gebieden zijn veilig. Je ontdekt het land op een hele eigen manier en komt op plekken waar je normaal niet zou komen.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Overnachten

In Indonesië is voor elk budget wel een hotel of hostel te vinden. Of je nou een luxe hotel of een goedkoop hostel wilt, dat kan allemaal. Je kunt zelfs al vanaf twee euro per nacht overnachten! Veel luxe moet je dan niet verwachten, je overnacht dan in een eenvoudig hostel met een gezamenlijke douche. Het woord 'Losmen' moet je goed onthouden, hiermee wordt namelijk een goedkope slaapplek of hostel aangeduid. Meestal zijn deze plekken goed en schoon, al zal je dat altijd op het moment zelf moeten ontdekken.

Vervoer

Als je tijdens het backpacken verschillende eilanden gaat bezoeken, is het handig om een binnenlandse vlucht te nemen. Dit is in Indonesië niet duur en heel gemakkelijk. Zo vlieg je al vanaf 56 euro van Bali naar Lombok. Het is ook mogelijk om met een ferry van het ene eiland naar het andere eiland te varen. Veel georganiseerde reizen maken hier gebruik van. Wel is het moeilijker om Indonesië uit te komen als je over het water gaat. Op de eilanden zelf kun je het beste met het openbaar vervoer of de taxi reizen. Een auto huren is niet slim, de rijstijl van de Indonesiërs is namelijk zeer anders dan die van ons. Op Java kan je goed reizen met de trein. Het gaat niet heel snel maar wel zie je de prachtige natuur. Bussen rijden er op alle eilanden, er is hier alleen geen dienstregeling. De buschauffeurs rijden niet op vaste tijden, maar komen en gaan wanneer ze willen. Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheden Indonesië

In Indonesië is er ontzettend veel te zien op de verschillende eilanden. Je hebt er mosgroene rijstterrassen, woeste vulkaanlandschappen, eenvoudige vissersdorpen en hindoeïstische bouwwerken. De landschappen waardoor je reist zijn erg mooi en divers: je komt er onder andere het tropisch regenwoud, de savanne, sawa's en koraalkusten tegen. Indonesië is de grootste archipel ter wereld en heeft wel meer dan 18.000 grote en kleine eilanden, waarvan er 3.000 worden bewoond. Elk eiland heeft zijn eigen allure en karakter, tevens is de natuur op ieder eiland anders.

Bali
Bali

Ontdek de eilanden

Sumatra, Bali en Java zijn eilanden die zeer populair zijn onder de backpackers. Dit is wat je van de eilanden kunt verwachten:

Sumatra staat vooral bekend om de indrukwekkende natuur en het feit dat het het één na grootste eiland is. Eigenlijk is Sumatra het eiland waar alles samenkomt: je ziet hier van alles, waaronder watervallen, ongerepte tropische wouden, vulkanen, orang-oetangs en plantages.

Landschap Sumatra
Landschap Sumatra


Bali is eigenlijk het bekendste eiland van Indonesië en mag je dus ook zeker niet missen tijdens het backpacken. Wat reizigers vooral aantrekt zijn de leuke cottages, mooie stranden en de fijne sfeer die er hangt. Op Bali heb je ook een centrum voor backpackers, namelijk Kuta. Je hebt hier een bruisend uitgaansleven met veel restaurants, winkels en kroegen en ook het beroemde surfstrand vind je hier. Accommodaties in het centrum zijn bovendien erg goedkoop op het eiland.
Ulun Danu Tempel, Bali
Ulun Danu Tempel, Bali


Java is het eiland waar de hoofdstad Jakarta ligt. Naast Jakarta is het eiland enorm veelzijdig als het gaat om bezienswaardigheden. Hierbij kun je denken aan de tempelcomplexen Prambanan en Borobudur, de theeplantages langs de de Puncak Pas en de prachtige stranden. Ook is de vulkanische bergketen erg indrukwekkend, met in totaal 112 toppen die lopen van het westen naar het oosten van het eiland.
Theeplantages Java
Theeplantages Java


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen