IndonesiŽ als internationale muziekbestemming

Dandut is een populaire muziekstijl in IndonesiŽ
Dandut is een populaire muziekstijl in IndonesiŽ

In Indonesië zijn muziekfestivals meer en meer in opkomst. Indonesië is een echt walhalla voor jong en oud wat betreft muzikale belevenissen. Logisch, want muziek is voor de Indonesische cultuur een onmisbaar onderdeel. In dit artikel lees je meer over de muziekcultuur van Indonesië. We hebben ook een leuke festivaltip voor je: het Jakarta International Java Jazz Festival.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Bamboe als instrument

Bamboe is nog steeds populair en het geluid ervan wordt nog vaak gebruikt bij moderne muziek in combinatie met digitale technologie. In zowel Bandung als Jakarta wordt jaarlijks het Bambu Nusantra World Music Festival georganiseerd, een muziekevenement waarbij bamboe centraal staat. 

Het typisch Indonenesische muziekinstrument Angklung
Het typisch Indonenesische muziekinstrument Angklung

Jakarta International Java Jazz Festival

Het Jakarta International Java Jazz Festival is een van de grootste jazzfestivals ter wereld en vindt elk jaar plaats in maart. Meer dan 80.000 bezoekers vanuit Indonesië en de rest van de wereld komen speciaal voor dit festival naar de locatie. Ieder jaar staan er grote nationale en internationale artiesten op het podium, wat het driedaagse festival een gegarandeerd muzikaal hoogtepunt maakt. Op het jazzfestival zijn ook vele andere muziekstijlen te horen, waaronder soul, latin en pop. Bekende namen die al eens op het festival hebben opgetreden zijn Stevie Wonder, Sting en Toto.

Tip! Op het eiland Java, waar het Java Jazz Festival plaatsvindt, is er naast het festival nog veel meer te beleven. Door het festival te combineren met andere bezienswaardigheden kan het niet  anders dan een gevarieerde vakantie worden. Niet te missen zijn de historische Prambanan Temple, de Borobudur tempel, de Sunda Kelapa Docks, Keraton, Gunung Papandayan, President Palace en nog veel meer. Wanneer je niet genoeg kunt krijgen van muziek en dans, dan zijn er ook nog een aantal muziektheaters te vinden op het eiland.

Java
Java
Vraag gratis een offerte aan

Over Indonesië

Indonesië bestaat uit maar liefst 17.504 kleine en grote tropische eilanden. De eilanden zijn gelegen tussen de continenten Azië en Australië. Het land telt 215 miljoen inwoners en er zijn ruim 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen te vinden. Indonesië is vanuit Nederland erg goed bereikbaar. Luchtvaartmaatschappijen zoals Garuda, KLM en Cathay Pacific vliegen naar de Indonesische archipel.


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen