Rondreizen in IndonesiŽ

Boot Karimunjawa
Boot Karimunjawa

In Zuidoost-Azië vind je een archipel van ongeveer 17.000 eilanden, genaamd Indonesië. Het land grenst aan Papoea-Nieuw-Guinea, Maleisië en Oost-Timor. Andere landen die om Indonesië liggen zijn Australië, Brunei, de Filipijnen en Singapore. De hoofdstad van het land is Jakarta. Indonesië wordt door veel mensen bezocht. Dit kan als tussenstop zijn van een wereldreis of als fijne vakantiebestemming. Wil jij een reis door Indonesië maken? In dit artikel lees je waar je aan moet denken voordat je op reis gaat en welke plekken in Indonesië niet mogen ontbreken tijdens je rondreis.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Praktische informatie

Als je Indonesië wilt bezoeken, is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Hieronder vind je een aantal praktische tips, die je met die voorbereiding kunnen helpen:

  • Visum: Je hebt een visum nodig als je naar Indonesië wilt gaan. Deze kun je bij aankomst krijgen. Hiermee kun je 30 dagen in het land blijven en het visum mag maximaal met 30 dagen worden verlengd. Mocht je langer dan twee maanden in Indonesië willen blijven, dan moet je een visum aanvragen bij de Indonesische Ambassade in Nederland. Verder heb je altijd een paspoort nodig om het land in te komen. Dit paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn.
  • Inentingen: Als je naar Indonesië gaat, is een inenting tegen Gele Koorts verplicht als je zeven dagen van tevoren in een land bent geweest waar deze ziekte heerst. Daarnaast worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Het is verstandig om voor de reis langs de huisarts te gaan, zodat je advies krijgt over eventuele andere inentingen. In Indonesië komt op veel plaatsen malaria voor. Het is dus belangrijk dat je medicijnen en middelen tegen insecten meeneemt. Denk ook aan kleding met lange mouwen en een muskietennet om onder te slapen.
  • Vervoer: Op een aantal eilanden vind je een luchthaven, waardoor je in Indonesië binnenlandse vluchten kunt maken. Je kunt ook met de trein en bus reizen. De trein gaat een stuk trager, maar het is wel een unieke ervaring. Je kunt genieten van de prachtige landschappen die tijdens de rit voorbij komen. De kwaliteit van deze vervoersmiddelen is redelijk goed. Naast de trein en bus kun je reizen met de becaks. Dit zijn de traditionele fiets-taxi's van Indonesië. In de kleurrijke wagentjes word je door het land gereden en het is een leuke manier om wat van de omgeving te zien. Als laatste vervoersmiddel kun je voor de boot kiezen, die veel tussen de verschillende eilanden vaart.
  • Klimaat: Doordat Indonesië op de evenaar ligt, heeft het een tropisch regenwoudklimaat. Hierdoor zijn de temperaturen hoog en valt er veel regen. In het hele land is het gemiddeld 26 graden, maar overdag kan het (in extreme gevallen) oplopen tot 38 graden. In de berggebieden is het iets koeler. In het plaatsje Sumatra ligt de gemiddelde temperatuur rond de 21 graden. Ondanks de vele regenval, is Indonesië een erg zonnig land.

Zonnig weer in Indonesië
Zonnig weer in Indonesië

Bevolking

Indonesië heeft ongeveer 245 miljoen inwoners, waarvan de meeste op het eiland Java wonen. Er zijn zo'n 300 etnische groepen te vinden in het land en er worden bijna 750 verschillende talen en dialecten gesproken. Javanen zijn de grootste etnische groepering. Daarnaast zijn veel Soedanesen. Verder zijn er nog kleine groeperingen als Indiërs, Chinezen, Arabieren en Europeanen aanwezig in het land. Deze wonen voornamelijk in de stedelijke gebieden. Vraag gratis een offerte aan

Wat je niet mag missen

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf in Indonesië. In Jakarta heb je het nationale museum, waar je interessante voorwerpen van het land kunt bekijken. Verder heb je National Park Ujung Kulon op het eiland Java. Dit park heeft het grootste laaglandregenwoud dat nog over is op Java. Je vindt er veel bedreigde plant- en diersoorten. Op Java ligt ook het tempelcomplex van Borobudur. Dit is een boeddhistisch heiligdom met prachtige tempels en beelden, waar iedere ochtend nog steeds gebeden wordt.

Borobudur
Borobudur


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen