Top 5 excursies Java

Java, IndonesiŽ
Java, IndonesiŽ

Java is het hart van Indonesië en is ruim drie keer zo groot als Nederland. Het meest dichtbevolkte eiland van Indonesië is een eiland van uitersten. Naast chaotische miljoenensteden vind je er ook betoverende natuur, eeuwenoude tempelcomplexen en bijzondere vormen van kunst, dans en spiritualiteit. Kortom: genoeg te zien en te doen op dit mooie eiland. Wij hebben de top 5 excursies op Java voor je op een rijtje gezet.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Beklim de Bromo vulkaan

Indonesië kent een groot aantal vulkanen en ook op Java is dit te merken. De bekendste actieve vulkaan van Java is de Bromo, uniek door haar ligging. De Bromo wordt zelf omringd door vier andere vulkanen. Het omringende landschap doet denken aan een maanlandschap. Wil je de prachtige zonsopkomst hier meemaken? Dan zul je midden in de nacht moeten vertrekken, wat natuurlijk wel de moeite waard is. Verschillende hotels in de buurt bieden wandeltochten naar de vulkaan aan. Je kunt de vulkaan zelf op via een trap, waarmee je naar de rand van de actieve vulkaan klimt. 

Bromo Vulkaan
Bromo Vulkaan


Bezoek tempelcomplex Borobodur : 

Volg een kookcursus

Een kookcursus is een leuke activiteit tijdens je vakantie als je graag in de keuken staat en kennis wil maken met de lokale keuken. Tijdens een kookcursus breng je in de ochtend vaak een bezoek aan de markt voor de inkoop van de benodigde producten en ga je daar later de lekkerste gerechten mee maken. Het is al leuk om door de stad en op de markt te slenteren, maar genieten van je zelfgemaakte, typisch Javaanse lunch is natuurlijk het hoogtepunt van de ochtend. In vrijwel elke stad worden deze kookcursussen aangeboden. 

Indonesisch eten
Indonesisch eten
Vraag gratis een offerte aan

Fiets door Bandung

Bandung werd vroeger ook wel het Parijs van Java genoemd vanwege het rijke koloniale karakter. Tegenwoordig is het een leuke studentenstad, met belangrijke scholen en universiteiten. De beste manier om de stad te verkennen is per fiets, iets wat vaak als excursie aangeboden wordt. Je fietst dan door historische wijken met koloniale gebouwen. Buiten de stad is er ook genoeg te zien: van theeplantages tot vulkanen en van groene rijstvelden en warmwaterbronnen. Ook leuk: bezoek de Kopi Aroma koffiefabriek.

Bandung
Bandung

Bezoek een theeplantage en -fabriek

Toen Java in de zestiende eeuw een Nederlandse kolonie geweest is, werd er vooral in specerijen en thee gehandeld. Nog steeds zijn de theeplantages kenmerkend voor het eiland. Tijdens een bezoek aan Java is het dan ook zeker aan te raden om een kijkje te nemen op een van de vele theeplantages. Vooral in West-Java wordt veel thee geproduceerd en zijn diverse theefabrieken te vinden. In zo'n fabriek kun je zien en proeven hoe het maken en verwerken van thee in zijn werk gaat. Een bekende theeplantage is de Kalingua plantage, opgericht in 1889. De Puncak Pass is ook de moeite waard! Dit is een weg van Bogor naar Bandung, dwars door een groene vallei van theeplantages. Een rit over deze pas is zeker aan te raden als je je wilt verdiepen in thee.

Theeplantage op Java
Theeplantage op Java

Neem deel aan een batikworkshop

Jogyakarta is de stad van het batik, waar je een batikfabriekje en -winkel kunt bezoeken. Natuurlijk is het veel leuker om zelf te batikken zodat je meer beleving hebt en het proces van A tot Z meemaakt. Een inwoonster van Jogyakarta leert je tijdens zo'n workshop alle basistechnieken en laat diverse materialen zien. Je doorloopt alle stappen van het proces en maakt je eigen batik op een katoenen doek. Daarbij kun je zelf kleuren en patronen kiezen die je aanspreken. Vaak zit er ook een hapje en drankje inbegrepen en een korte rondleiding in de wijk waar de batikster woont. Een unieke ervaring voor de creatieveling én een leuke manier om kennis te maken met de Javanen.

Batik
Batik


Tot slot onze laatste tip: Heb je meer tijd om heel Java te bezoeken? Of reis je via Java naar Bali? Denk dan ook eens aan het onontdekte Oost Java. Je ziet het in dit filmpje. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen