Mooiste stranden van IndonesiŽ

Bali
Bali

Indonesië heeft met 55.000 kilometer kust de op één na grootste kustlijn van de wereld. Op de stranden aan de kust kun je heerlijk genieten van de zon, het mooie weer en de relaxte sfeer. In dit artikel lees je wat de mooiste stranden van Indonesië zijn.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

Pink Beach (Komodo)

Komodo is een van de drie eilanden van het Nationaal Park Komodo. Het eiland Komodo staat bekend om Pink Beach, een strand dat net roze lijkt. Het zand bestaat namelijk uit een mix van wit zand en overblijfselen van kleurrijk koraal. Het strand is het mooist wanneer de zon ondergaat. Komodo is een heerlijk eiland met een prachtige onderwaterwereld, die je kunt ontdekken door te snorkelen en te duiken. Er leven maar liefst 1.000 verschillende soorten vis in het water en er zijn 260 soorten koraal te bewonderen. Ga op dit eiland ook eens op zoek naar de beroemdste inwoner, de komodovaraan. 

Pink Beach
Pink Beach

Stranden op Gili Meno

De Gili-eilanden, voor de noordwestkust van Lombok, hebben hun tropische en authentieke karakter kunnen behouden. De Gili-eilanden zijn bij duikers geliefd vanwege de wrakduiken en mooie riffen. Het rustigste eiland van de Gili-eilanden is Gili Meno, waar je nog verlaten stranden kunt vinden. Rond zowel de noordoostkust als de westkust van het eiland kun je goed snorkelen. Je kunt vanaf meerdere plekken duiktrips maken en je duikbrevet behalen. Tijdens het duiken zul je mooi koraal, fantastische vissen en veel schildpadden tegenkomen. Bovendien worden de stranden van Gili Meno vaak gezien als de mooiste stranden van de Gili-eilanden. 

Gili Meno
Gili Meno
Vraag gratis een offerte aan

Togian eilanden

In Centraal-Sulawesi vind je een waar eilandenparadijs, de Togian eilanden. Deze archipel telt 56 eilanden, die allemaal echte pareltjes zijn. Op het eiland Batudaka wonen de meeste mensen en het eiland Kadidiri is het meest toeristisch. Denk bij toeristisch niet aan veel toeristen, dit eiland is alsnog zeer rustig. Dat maakt de eilandengroep zo leuk: de natuur is ongerept, de stranden zijn mooi en de sfeer is authentiek. De stranden zijn er perfect en het leven is er simpel: zon, wit strand en schitterende snorkelplekken. Op een aantal plekken is een pier aangelegd die in combinatie met de turquoise zee op de achtergrond zorgt voor ansichtkaart-waardige kiekjes. 

Togean Islands
Togean Islands

Nusa Penida

Nusa Penida ligt op slechts een uurtje varen van Bali, maar is totaal anders dan het zeer toeristische Bali. Het eiland is een goed bewaard geheim, want het is een schitterend eiland met een oogstrelend landschap gecombineerd met mooie stranden in de omgeving. Er zijn drie Nusa eilanden, waarvan Nusa Penida de grootste is. De bekendste plek van Nusa Penida is Kelingking Beach, gelegen in het zuiden van het eiland. Dit plaatje zul je vast voorbij hebben zien komen op Instagram of Pinterest. Het strandje beneden in de baai wordt omringd door de gigantische kliffen en kristalhelder water, wat een prachtig gezicht is. Ook Crystal Bay is een populair strand op het eiland. Dit strand is goed te bereiken, waardoor het er drukker is dan op andere plekken op het eiland.

Nusa Penida
Nusa Penida

Tanjung Bira (Sulawesi)

Tanjung Bira ligt in het meest zuidelijke deel van de provincie Zuid-Sulawesi. De plaats is bekend om haar prachtige en schone parelwitte zandstrand. Het is hier heerlijk om te duiken, te zwemmen, te zonnebaden en te snorkelen. Ook kun je er genieten van de zonsondergang en zonsopgang. Voor een spectaculair uitzicht ga je naar het uitzichtpunt Puang Janggo. Tegenover het strand in Bira ligt Liukkang Beach en het eiland Kambing. 

Tanjung Bira
Tanjung Bira

Padang Bai (Bali)

Padang Bai is een vissersplaatsje aan de oostkust van Bali waar je de boot naar Lombok en de Gili-eilanden kunt nemen, maar de stranden bij het dorpje zijn zeker ook de moeite waard. De stranden zijn namelijk één van de betere van Indonesië en je kunt goed duiken en snorkelen in de directe omgeving. De mooiste stranden van Padang Bai zijn Blue Lagoon Beach en Bias Tugal Beach. Daar kun je heerlijk zwemmen en de onderwaterwereld ontdekken. 

Padang Bai
Padang Bai

Stranden op Lombok

Op het eiland Lombok vind je verschillende mooie stranden, voornamelijk in het zuiden van het eiland. Denk hierbij aan uitgestrekte baaien waar je kunt relaxen en roze stranden met panoramisch uitzicht. Elk strand heeft zo zijn eigen charme. Zo ligt Mawun Beach in een mooie natuurlijke omgeving aan rijk begroeide heuvels met een perfect cirkelvormige baai. Selong Belanak is juist weer een typisch wit poederachtig strand met helderblauw zeewater met allerlei tinten turquoise. Bij Tanjung Aan zul je meer moeten klimmen, omdat het strand gelegen is tussen heuvels en rotsen. Als je deze beklimt word je beloond met een prachtig uitzicht over de baai en de Indische Oceaan.

Lombok
Lombok


Onze laatste tip is Raja Ampat, dat zie je in dit filmpje 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen