Top 5 excursies op Bali

Batur vulkaan en Agung berg, Kintamani
Batur vulkaan en Agung berg, Kintamani

Het droomeiland Bali heeft een afwisselende natuur, prachtige stranden, een levendige cultuur en zeer vriendelijke bevolking. Het is niet voor niets de meest geliefde toeristische bestemming van Indonesië. Je kunt er prima terecht voor een relaxvakantie, maar wil je de dagen op het strand afwisselen met wat spanning en avontuur, dan is dat ook goed mogelijk. Om je een beetje wegwijs te maken op het eiland hebben wij de top 5 excursies voor je op een rijtje gezet.

Patricia '', Patricia - reisexpert IndonesiŽ gratis reisvoorstel >>

5. Beklimmen van een vulkaan

Ben je wel in voor een uitdaging, dan is het beklimmen van een van de vulkanen op Bali een leuke excursie. Het is zeker geen makkelijke wandeling maar de inspanning wordt rijkelijk beloond met een prachtig uitzicht. De tocht naar de top van de hoogste berg Mount Agung (3.142 meter) duurt ongeveer zeven uur en is behoorlijk pittig. Het is aan te raden deze tocht onder begeleiding van een gids te doen en te zorgen voor een goede uitrusting met voldoende eten en drinken.

Mount Agung
Mount Agung

4. Bijwonen crematieceremonie (Ngaben)

De crematieceremonie Ngaben is een ritueel om de overledene naar het volgende leven te sturen. Op de dag van de ceremonie wordt het lichaam van de overledene in een kist gelegd. Dit is een soort sarcofaag, gemaakt van papier-maché en hout. Deze sarcofaag wordt dan in een processie naar de crematieplaats gedragen. De deelnemers aan die processie lopen vrijwel nooit in een rechte lijn, zodat zij de boze geesten kunnen verwarren. De climax van een Ngaben is het verbranden van de sarcofaag met daarin het lichaam van de overledene. Het vuur wordt noodzakelijk geacht om de geest van het lichaam te bevrijden.

Ngaben ceremonie op Bali
Ngaben ceremonie op Bali
Vraag gratis een offerte aan

3. Duiken rondom Tulamben

Tulamben, gelegen aan de noordkust van Bali, is een van de bekendste duikplekken ter wereld. De duikspot is vooral bekend vanwege het 'USS Liberty Wreck', een Amerikaans wrak uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een erg toegankelijk wrak op slechts een minuutje duiken vanaf de kustlijn. Het 120 meter lange schip bevindt zich op ongeveer 5 meter diepte en helt naar beneden tot een diepte van 30 meter. Het is een ideale plek voor iedere duiker. In de omgeving van Tulamben vind je ook de duiksites Drop Off, Seraya Secrets, Coral Garden en Alamanda.

2. Kintamani Tour

De Kintamani Tour begint meestal met het bijwonen van een voorstelling van de Barong-dans, een fascinerende dans. Deze dans gaat tussen goed en kwaad en wordt uitgevoerd wordt door de leeuw-draak Barong en de heks Rangda. Vervolgens ga je naar Goa Gajah, de heilige olifantengrot die dateert uit de elfde eeuw. In Kintamani kun je genieten van het spectaculaire uitzicht over de nog actieve Batur vulkaan en het omringende kratermeer.

Goa Gajah
Goa Gajah

1. Leer Balinees koken

In Bali worden verschillende excursies aangeboden waarbij je de geheime kneepjes uit de lokale keuken leert. Meestal word je al vroeg opgehaald om eerst naar de markt te gaan in bijvoorbeeld Ubud. Daar haal je verse ingrediënten als groenten, fruit, vis en kruiden. Vervolgens ga je naar de keuken van bijvoorbeeld een restaurant en maak je een heerlijk typisch Balinees gerecht, dat je aan het einde van de excursie natuurlijk zelf mag proeven. Tijdens de kookles wordt er van alles uitgelegd over de typisch Balinese specerijen en gerechten. De recepten krijg je mee zodat je de thuisblijvers ook kunt laten meegenieten als je weer in Nederland bent.

Balinese vissaté
Balinese vissaté
Wist je dat Bali heel makkelijk te combineren is met Lombok? Je ziet alles over dit fijne eiland in dit filmpje 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen