Eerste digitale stadswandeling in Skopje

Geschreven op 21 augustus 2013 door Vanessa

SKOPJE - De hoofdstad van Macedonië, Skopje, is een belangrijke toeristische trekpleister. Sowieso wordt het land steeds populairder bij vakantiegangers uit heel Europa. Maar er was tot op heden nog weinig toeristische informatie verkrijgbaar. Bedenkers, schrijvers en uitgevers Linda Poort en Sanne van den Heuvel hebben hier verandering in gebracht. De dames zijn beide getrouwd met een Macedonische man en miste o.a. een stadswandelgids over Skopje. Vandaar dat zij de eerste editie gemaakt hebben van de digitale stadswandelgids.

Sanne van den Heuvel: “In Nederland kun je in vrijwel iedere stad een digitale stadswandeling maken. Met zo’n brochure kun je op een goedkope en gemakkelijke manier zelf een stad verkennen. In Skopje bestond deze mogelijkheid simpelweg niet. Erg jammer. Zeker nu de stad zoveel nieuws te bieden heeft vanwege Skopje 2014. Daarom zijn we dit initiatief gestart.”

Het e-book biedt twee stadswandelroutes, een plattegrond en veel handige informatie. Sinds 15 augustus is de eerste editie van de digitale stadswandeling van Skopje verkrijgbaar. Online kun je het kopen via www.stadswandelingskopje.nl voor $2,99 (€2,25), daarvoor krijg je een PDF, epub (voor tablet en iPad) en mobi (voor Kindle). De gedrukte, Engelstalige versie van de Skopje City Walk is verkrijgbaar in het centrum van Skopje. De prijs is 200 denari (€3,20).

Met Stadswandeling Skopje kun je de stad in je eigen tempo verkennen. Je krijgt informatie over de bezienswaardigheden die je ziet, maar je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je besteedt bij elk monument, museum of café.

Linda Poort: “Macedonië is een geweldig land: de natuur is prachtig, de ervaring is authentiek en je kunt voor een prikkie lekker eten en drinken. Geen wonder dat het aantal toeristen blijft stijgen. Helaas bestaat er, zeker in het Nederlands, maar een zeer beperkt aantal reisgidsen. En dat terwijl er elk jaar toch zoveel Nederlandse toeristen zijn. Het was het gat in de markt waar wij ingesprongen zijn.”

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen