Rotorua

Rotorua Nieuw-Zeeland
Rotorua Nieuw-Zeeland

Rotorua ligt in het midden van het Noordereiland, ongeveer 100 km ten zuidoosten van Hamilton. Wanneer je door de stad loopt zul je al snel merken dat er op de raarste plekken stoom uit de grond komt. De kenmerkende zwavellucht verwelkomt je al ver voor je het centrum bereikt. Dit komt omdat de stad rond geisers en modder- en zwavelpoelen is gebouwd. Ondanks de sterke geur is het een geliefde attractie. Door de vulkanische activiteit pruttelende modderpoelen, warmtebronnen en zijn er hydrothermische meren en daar wordt volop gebruik van gemaakt. Nadat de bronnen werden ontdekt door toeristen is de stad een heuse trekpleister geworden. Je kunt er heel veel activiteiten ondernemen en de natuur is er prachtig. Rotorua is tevens een belangrijk centrum van Maori-cultuur. In veel hotels worden traditionele concerten gegeven.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Rotorua
Plaatsen in de buurt van Rotorua (Nieuw-Zeeland) :
 • Tauranga (55 km)
 • Noordereiland (79 km)
 • Hamilton (92 km)
 • Auckland (192 km)
 • Wellington (373 km)
 • Christchurch (679 km)
 • Zuidereiland (856 km)
 • Dunedin (986 km)
 • Invercargill (1126 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Rotorua

  De Polynesian Spa (Rotorua)

  De Polynesian Spa
  De Polynesian Spa
  Kaart met locatie De Polynesian Spa

  In de Polynesian Spa kun je je heerlijk laten verwennen met een massage of ontspannen in een van de spa-warmwaterbronnen. Er zijn diverse warmwaterbronnen met verschillende watersoorten met temperaturen tussen de 35°C en 50°C. Zo is er keuze uit Radium- of Priestwater, beide met een hoge zuurgraad of het Alkalisch Rachelwater. Om nog meer van je relaxdagje te genieten, kun je buiten badderen met uitzicht over het grote meer van Rotoura.

  Orchid Gardens (Rotorua)

  Orchid Gardens
  Orchid Gardens
  Kaart met locatie Orchid Gardens

  In de Orchid Gardens kleuren prachtige orchideeën, varens en tropische planten de tuin in. Je kunt ook een wandeling maken door de vlinderbehuizing om de zeldzame orchideeën te bewonderen. In de tuin kun je een wandeling maken en genieten van de rustige omgeving. Daarnaast is er een grote waterorgel die bestaat uit talloze fonteinen met een choreografie van licht, muziek en water. Dit waterorgel speelt één keer per uur iedere dag van 09.00 uur tot 17.00 uur.


  Tamaki Maori Village (Rotorua)

  Tamaki Maori Village
  Tamaki Maori Village
  Kaart met locatie Tamaki Maori Village

  Tamaki Maori Village is speciaal gebouwd om toeristen kennis te laten maken met de Maori cultuur. Het dorp is precies nagemaakt zoals het er vroeger eruit zag. Ook al is dit park vrij commercieel, het geeft toch een goed beeld over de Maori leefstijl. Daarnaast zijn er meerder shows waarbij je de dans, zang en kleding van de Maori van dichtbij mag meemaken. Op het einde mag je meedoen aan activiteiten en wordt er een traditioneel gerecht uitgedeeld, namelijk hangi. Vanuit Roorua is het een kleine 15 minuten rijden naar Tamaki Maori Village.
  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  Er is een klein vliegveld in Rotorau welke alleen vluchten van en naar Auckland, Christchurch en Wellinton heeft. Wil je dus naar Rotoau? Dan vlieg je eerst naar een van die vliegvelden en daarna neem je een binnenlandse vlucht naar de stad. Het openbaar vervoer is een prima manier om de stad rond te reizen. Het netwerk is er uitgebreid en betrouwbaar en goed betaalbaar. Bussen rijden nagenoeg allemaal om het half uur, uitgezonderd van zon- en en feestdagen. Wil je liever beschikken over een eigen voertuig? Dan zijn er ook bedrijven die auto's, busjes, campers en motors verhuren. Wil je ergens snel naar toe en vind je wat meer geld uitgeven niet erg? Dan kun je altijd een van de vele taxi's aanhouden.

  Geschiedenis

  De stad werd in de 14e eeuw gesticht door de Maori-ontdekker Ihenga. Rotoua is de vertaling voor het woord meer in het Mãori. De stad zelf is nog helemaal niet zo oud, zo'n 140 jaar. Toen de regering besloot om een stad te bouwen bij de meren werd er op aangedrongen om er een kuuroord van te maken.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Rotorua