Sines

Ilha do Pessegueiro, Porto Covo, Sines, Portugal
Ilha do Pessegueiro, Porto Covo, Sines, Portugal

Sines ligt aan de zuidwestkust van Portugal en is de geboortestad van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama. Tegenwoordig wonen er ongeveer 15.000 mensen in dit gezellige havenstadje. Sines is van oorsprong een klein vissersdorpje, maar door de opkomst van het toerisme en de industrie is dit sterk veranderd. De grootste bezienswaardigheid van het pittoreske dorpje is het middeleeuwse kasteel, dat boven de baai is gebouwd. Volgens verhalen is de zoon van Vasco Da Gama hier geboren. Tegenwoordig kun je de ruïnes van het kasteel nog steeds bezoeken. Daarnaast zijn de zogenoemde monumenten van Vasco Da Gama te bewonderen in het oude centrum van het stadje. Het Festival Músicas do Mundo is het grootste muziekspektakel van Portugal, wat jaarlijks in het laatste weekend van juli in Sines wordt georganiseerd. Met het kasteel op de achtergrond en een grote diversiteit aan culturele expressie is dit festival een ware beleving.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Landkaart Sines
Plaatsen in de buurt van Sines (Portugal) :
 • Lissabon (89 km)
 • Portimão (96 km)
 • Lagos (97 km)
 • Algarve (99 km)
 • Sintra (104 km)
 • Sagres (105 km)
 • Évora (108 km)
 • Albufeira (111 km)
 • Faro (133 km)
 • Monte Gordo (152 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sines

  Cabo de São Vicente (Sines)

  Cabo de São Vicente
  Cabo de São Vicente
  Kaart met locatie Cabo de São Vicente

  Ten zuiden van Sines ligt Cabo de São Vicente, wat ook wel 'het einde van de wereld' wordt genoemd. Dit is het meest zuidwestelijke punt van Europa. Tijdens een verblijf in Sines kun je Cabo de São Vicente eigenlijk niet overslaan. Cabo de São Vicente heeft indrukwekkende kliffen die maar liefst 75 meter diep zijn. Vanaf deze kliffen heb je een prachtig weids uitzicht. Bezoek Cabo de São Vicente ook eens bij zonsondergang. Bij Cabo de São Vicente stond een oud fort, maar deze is verbouwd tot de huidige vuurtoren.

  Monumenten van Vasco da Gama (Sines)

  Monumenten van Vasco da Gama
  Monumenten van Vasco da Gama

  Maak tijdens een verblijf in Sines een tour langs de monumenten van Vasco da Gama. Vasco da Gama is een ontdekkingsreiziger uit de 15e en 16e eeuw die de maritieme weg naar India heeft ontdekt. Hij was de zoon van een edelman en geboren in het kasteel dat op de heuvel van Sines staat. Hier kun je de tour goed beginnen en bekijk dan eerst de oceaan vol mysteries die hij heeft opgelost. Bezoek ook de moederkerk van São Salvador. Hier ontving Vasco da Gama zijn zegen. De kapel van Nossa Senhore das Salas is ook een bezoek waard wanneer je deze tour maakt. De kapel is beschermheilige van de vissers.

  Músicas do Mundo (Sines)

  Músicas do Mundo
  Músicas do Mundo
  Kaart met locatie Músicas do Mundo

  Elk jaar vindt in het kasteel van Sines het festival Músicas do Mundo (Wereldmuziek) plaats. Dit festival trekt ieder jaar weer veel bezoekers. Bezoekers van het festival komen uit binnen- en buitenland. De muziek die de bezoekers er ter oren krijgt is heel divers. Je hoort er muziek uit alle delen van de wereld, zoals jazz, folk, blues, reggae en klassieke muziek. Het festival heeft hierdoor voor iedereen wel iets te bieden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Om Sines te bereiken kun je het beste een vlucht naar Lissabon nemen. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks vluchten vanaf verschillende luchthavens richting Lissabon. Om naar Lissabon naar Sines te komen kun je vooraf een treinticket boeken. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een auto te huren en zelf naar Sines te rijden. Dit is een kleine 2 uur rijden. Om vanuit Nederland naar Sines te rijden, ben je al snel meerdere dagen onderweg. De afstand tussen Utrecht en Sines is zo'n 2.300 km, waar je iets meer dan 22 uur over doet, zonder pauzes. In de stad is een goed openbaar vervoer systeem. Met de bus bereik je gemakkelijk verschillende plaatsen in en rondom Sines.

  Geschiedenis

  Sines heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Destijds heette de stad Sinus. De Romeinen gebruikten Sines als havenstad en industrieel centrum. Het kasteel op de rots is gebouwd onder leiding van Koning Pedro, waarvan de bouw is begonnen in 1362. Tot het begin van de jaren '70 van de vorige eeuw was Sines een klein vissersdorpje tot de haven ging uitbreiden, dit zorgde voor een gigantische toename van de bevolking maar ook de economie groeide hard. Tegenwoordig hebben het toerisme en de industrie de overhand genomen, waardoor Sines niet meer afhankelijk is van de visserij.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sines