Sintra

Paleis van Pena met uitzicht op Sintra
Paleis van Pena met uitzicht op Sintra

Sintra ligt aan de Portugese kust en is ten noordwesten gelegen van de hoofdstad Lissabon. De stad ligt aan de voet van het gelijknamige gebergte, wat onderdeel vormt van het natuurpark Parque Natural Sintra-Cascais. Hierdoor bevindt er zich een rijke vegetatie rondom Sintra. Daarnaast zijn er prachtige stranden te vinden in de buurt van Sintra, zoals Praia da Maçãs, Praia da Adraga en Praia Grande. Ook de kaap 'Coba da Roca' bevindt zich in de buurt van Sintra. Dit is het meest westelijke punt van Europa. Niet alleen in de omgeving van Sintra is veel te bewonderen, ook het stadje zelf is zeer bezienswaardig. De unieke kenmerken en de harmonie tussen natuur en mens zorgen er zelfs voor dat Sintra door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst is.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Landkaart Sintra
Plaatsen in de buurt van Sintra (Portugal) :
 • Lissabon (22 km)
 • Nazaré (94 km)
 • Sines (104 km)
 • Évora (130 km)
 • Coimbra (178 km)
 • Portalegre (178 km)
 • Lagos (198 km)
 • Castelo Branco (199 km)
 • Portimão (199 km)
 • Algarve (201 km)
 • Ervaringen

  op 15 oktober 2014 plaats: Sintra, reisperiode: september 2014

  Het klassieke, oude centrum van Sintra is een plaatje. Net als de parken en de tuinen. En dan de kastelen een bezoek waard. Prachtig onderhouden en een fantastische ligging.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8
  op 11 oktober 2014 plaats: Sintra, reisperiode: september 2014

  Heel bijzonder, prachtige botanische tuinen, kastelen welke zeer goed onderhouden en te bezichtigen zijn. Sprookjesachtig en Sintra heeft een historisch centrum.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sintra

  Castelo dos Mouros (Sintra)

  Castelo dos Mouros
  Castelo dos Mouros
  Kaart met locatie Castelo dos Mouros

  Op de bergrug van de Serra, hoog boven het stadje Sintra, staat een Moors kasteel uit de 8e eeuw (Castelo dos Mouros). Een groot deel van de dikke muren is nog intact, zodat je een goede indruk krijgt hoe het kasteel er oorspronkelijk uit heeft gezien. Bij helder weer kun je vanaf de kasteelmuur de kust zien. Ook heb je er een mooi uitzicht op het vlakbij gelegen Pálacio da Pena en Sintra zelf.

  Palácio Nacional de Sintra (Sintra)

  Palácio Nacional de Sintra ligt midden in het stadje. Het paleis heeft een paar opvallende torens die net schoorstenen lijken. Het grootste deel van het Palácio Nacional stamt uit de 14e eeuw en werd gebouwd door koning João I. In de 16e eeuw werd het paleis uitgebreid met bouwsels en elementen in Moorse stijl door koning Manuel I. Tot 1880 was Palácio Nacional de zomerresidentie van de Portugese koninklijke familie.

  Paleis van Queluz (Sintra)

  Het Paleis van Queluz, is de vroegere zomerresidentie van de koningen van Portugal. Het werd in de 18e eeuw gebouwd in een gemengde stijl van Barok en Rococo. Dit paleis vind je in Queluz, gelegen ten oosten van Sintra.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Sintra ligt op zo'n 30 km afstand van Lissabon en is vanuit hier dus ook goed te bereiken. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks vluchten vanuit Schiphol en Eindhoven Airport naar Lissabon. Door middel van een taxi, bus of minibus kom je vanuit het vliegveld gemakkelijk in Sintra terecht. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de trein te nemen. Dit is een gemakkelijke en snelle manier om naar Sintra te reizen en bovendien goedkoop. Je vertrekt vanaf het treinstation Rossio in Lissabon en in 35 minuten tijd sta je in het centrum van Sintra. Voor deze rit betaal je ongeveer 5 euro. Om Sintra te verkennen kun je gebruik maken van de bekende toeristenbussen, waarmee je in korte tijd zo veel mogelijk te zien krijgt van de stad. Het is ook mogelijk om wandeltochten te maken, maar door de hoogteverschillen in de stad zijn sommige stukken lastig. Qua afstand is wandelen wel goed te doen.

  Geschiedenis

  Sintra staat bekend om de omgeving waarin zich meerdere paleizen bevinden. De meest bekende is het Palácio da Pena, door de kleurrijke stijl. Het paleis is rondom een klooster gebouwd en typeert zich door de samensmelting van verschillende stijlen. De Portugese koning Ferdinand kocht het landschap op en gaf Baron Wilhelm Ludwig von Eschwege de opdracht voor de bouw van het paleis. Zij hebben er samen voor gezorgd dat het paleis duidelijke middeleeuwse en Oosterse details kreeg. Daarnaast bestaat het bouwwerk uit een mengeling van neogothische karakteristieken, neo-islamistsche stijlelementen en de populaire manuelstijl. Het paleis is een van de hoogtepunten van Sintra en is ook vaak de reden voor het bezoek van veel toeristen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sintra