Malmö

Zweedse stad Malmö
Zweedse stad Malmö

Malmö ligt in het zuiden van Zweden en is de op twee na grootste stad van het land, het is het commerciële centrum van Zuid-Zweden. Het is de hoofdstad van Skåne län, de meest zuidelijk gelegen provincie in Zweden. Malmö is een grote haven- en industriestad, maar blijft toch een vriendelijke karakter hebben. Je kunt erg goed eten in de stad en als je op zoek bent naar Zweeds design ben je hier ook aan het juiste adres. Met een Malmö Stadspas krijg je korting op verschillende attracties en op artikelen en producten in veel verschillende winkels.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Malmö
Plaatsen in de buurt van Malmö (Zweden) :
 • Helsingborg (53 km)
 • Göteborg (242 km)
 • Visby (396 km)
 • Gotland (414 km)
 • Karlstad (422 km)
 • Stockholm (514 km)
 • Uppsala (548 km)
 • Lapland (1506 km)
 • Ervaringen

  op 10 juli 2012 plaats: Malmö, reisperiode: juli 2012

  Malmö heeft 1 leuk pleintje waar wat restaurantjes zitten; dat ziet er erg gezellig uit. Buiten dat heeft het vrij weinig: geen geweldige restaurants, weinig moois om te zien en weinig cultuur. Kopenhagen (Denemarken) is ongeveer 45 minuten rijden vanaf Malmö en veel leuker.

  • Algemeen 6
  • Restaurants 5
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 7
  • Ligging 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Malmö

  Kasteel Malmöhus (Malmö)

  Kasteel Malmöhus
  Kasteel Malmöhus
  Kaart met locatie Kasteel Malmöhus

  Malmöhus Slottet of zoals het kasteel in het Nederlands heet Kasteel Malmöhus werd gebouwd in 1530. Het eerste fort werd in 1434 opgericht, maar werd gesloopt voor de bouw van het huidige kasteel. Vroeger werd het kasteel gebruikt als gevangenis, maar tegenwoordig herbergt een aantal van de belangrijkste musea van Malmö. Zo vind je in het kasteel het kunstmuseum, het natuurhistorisch museum en het stadsmuseum.

  Moderna Museet Malmö (Malmö)

  Moderna Museet Malmö
  Moderna Museet Malmö
  Kaart met locatie Moderna Museet Malmö

  Moderna Museet Malmö werd pas geopend op 26 december 2009 maar is nu al een van de meest populaire musea van Malmö. Het is onderdeel van het Zweedse Museum of Modern Art en bevindt zich in een voormalige elektriciteitscentrale. In het museum vind je een internationale kunstcollectie die de volledie 20e eeuw omspant. Hierbij zijn moderne werken aanwezig maar ook kunst en fotografie van grootheden als Dalí, Kandinsky en Picasso.

  Stortorget (Malmö)

  Stortorget
  Stortorget
  Kaart met locatie Stortorget

  Stortorget is het hoofdplein van Malmö. Hier staat o.a. een standbeeld van Karl X Gustav. In de hoek van het plein bevindt zich een apotheek uit de 16e eeuw, dit is de oudste apotheek van Zweden. Het naastgelegen plein Lilla Torg is kleiner maar met nog oudere gebouwen en gezellige restaurants, cafés en kroegen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zweden bekijken.

  Vervoer

  Een goed ontwikkelde infrastructuur maakt Malmö erg makkelijk te bereiken, of je nu met de boot, het vliegtuig, de trein of de auto wilt gaan. Malmö heeft een internationale haven en de luchthavens Kastrup en Sturup zijn slechts een half uur rijden van het centrum. De snelweg loopt tot in het centrum van de stad en Malmö heeft uitstekende treinverbindingen met de rest van Zweden en Europa. Ten zuiden van Malmö bevindt zich de Sontbrug (voltooid in 2000), die Zweden verbindt met Denemarken.

  Geschiedenis

  De stad Malmö was eeuwenlang de speelbal tussen Denemarken en Zweden. Oorspronkelijk was het een Deens dorp maar het werd in de 14e eeuw geannexeerd door de Zweedse koning. Eindeloze gevechten teisterden de stad tot in de 17e eeuw.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Malmö