Chalets in Zwitserland

Houten chalet in Zwitserland
Houten chalet in Zwitserland

Vooral in de winter is Zwitserland erg populair onder Nederlandse wintersporters. Er zijn verschillende skigebieden in Zwitserland waar je heerlijk kunt langlaufen, wandelen, skiën of snowboarden. Nu kun je in Zwitserland terecht in verschillende hotels, bungalows of pensions. Maar wil je echt Zwitsers overnachten, dan is een chalet een echte aanrader.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Chalets

De betekenis van chalet zoals deze in het woordenboek staat is als volgt 'een houten huis naar Zwitsers model, vaak nagebouwd voor gebruik als vakantiehuisje'. Het woord chalet komt vanuit het Arpitaans sprekende Alpengebied en is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord 'calittum' dat schuilplaats betekent. Kenmerkend voor chalets zijn de balkons, de vlakke daken met overhangende dakranden en de zware luiken voor de ramen. Ter isolatie zijn de originele chalets gebouwd van dik en zwaar hout. De eerste toeristen die in een chalet verbleven waren rijk en namen het uiterlijk van de chalets over om een eigen vakantiewoning te bouwen. Vaak hadden deze huisjes echter niets meer met de originele chalets te maken hadden.

Huren

Voor het huren van een chalet kun je langsgaan bij een reisbureau, maar je kunt ook zelf via internet een chalet huren. Er zijn veel internetsites die chalets verhuren, hier kun je dan bijvoorbeeld op skigebied of op prijs selecteren. Bij het huren moet je wel opletten, wil je namelijk een chalet voor jezelf dan is dat ook een mogelijkheid. Maar er is ook een 'hotelmogelijkheid' hierbij kun je een slaapkamer met eigen badkamer boeken in een chalet waar meerdere vakantiegangers verblijven. Vaak zijn de chalets die je compleet kunt huren gemaakt voor grotere groepen, ze beginnen vanaf 8 personen. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen chalet voor 8 personen kunt huren met z'n tweeën, maar vaak ben je dan wel een stuk duurder uit. Vraag gratis een offerte aan

Kopen

Het kopen van een chalet kan op twee manieren, je kunt een chalet laten bouwen in Zwitserland maar je kunt ook een bestaande chalet kopen. Het bouwen van een chalet gebeurt vaak door Zwitserse bouwbedrijven. Deze bedrijven hebben vaak al verschillende percelen gekocht waar je vervolgens uit kunt kiezen. Ook hebben de Zwitserse bouwbedrijven meer ervaring met het bouwen van chalets en kun je vaak beter een Zwitsers bedrijf inhuren dan een Nederlands bedrijf. Een van de beste tips bij het kopen van een chalet is misschien wel om het te verhuren voor de tijd dat je er niet zit. Wanneer je bijvoorbeeld alleen in de winter verblijft in je chalet is het een goed idee om de chalet te verhuren in de zomer.

Bijzondere chalet

Chalet Zermatt Peak
Recent gebouwd en werkelijk van iedere luxe voorzien, de chalet Zermatt Peak. De luxe chalet is gebouwd voor 10 personen en je kunt er genieten van allerlei relaxfaciliteiten. Zo beschikt de chalet onder andere over een jacuzzi in de grote slaapkamer en één buiten, een sauna, een fitnessruimte en een hammam. Wanneer je dacht dat dit al erg luxe is dan heb je nog niet aan personeel gedacht, het personeel bestaat uit een chef-kok, een conciërge, schoonmaaksters, masseuse en een butler.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen