Swiss wellness

Hotelzwembad in Leukerbad
Hotelzwembad in Leukerbad

Geen land in Europa biedt zoveel ontspanning als Zwitserland. Hoog in de bergen ontspringen meerdere natuurlijke bronnen. Het zuivere mineraalwater stroomt vervolgens naar talloze baden en kuuroorden, verspreidt over het hele land. De zuivere lucht, het frisse water en rustgevende omgeving, bestaande uit beekjes, meren en bossen staan garant voor ideale wellness locaties.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Al 2000 jaar ontspanning

Ontspannen in Zwitserland is echter niets nieuws, 2000 jaar geleden waren het de romeinen die de thermale baden op zochten om tot rust te komen. Om je keuze tussen de talloze kuuroorden wat te beperken vind je hier vast een kort overzicht van de bekendste en meest populaire wellnessbestemmingen van Zwitserland.

Leukerbad

De grootste thermale spa van de Alpen vind je in Leukerbad. Dit is één van de drukst bezochte dorpjes van het kanton Wallis, al oogt het opmerkelijk rustig. Het grootste deel van de bezoekers is vooral te vinden in de 65 bronnen waarover het dorp beschikt. Iedere dag stroomt er zo'n 3 miljoen liter water de openbare- én privébaden van Leukerbad in. Met een gemiddelde temperatuur van 50°C zijn deze wateren vooral geschikt voor revalidatie en reumapatienten. De bekendste baden van Leukerbad zijn het Bürgerbad en het Alpentherme.
Vraag gratis een offerte aan

Scuol

Een ander belangrijk wellness gebied is Scuol, waar meer dan 20 natuurlijke bronnen onstpringen. Deze stad wordt gekenmerkt door de Romaanse cultuur die nog goed zichtbaar is in de vorm van verschillende historische gebouwen. Dat je in deze stad een bezoek kunt brengen aan het eerste Romeins-Ierse bad van het land is dan ook geen verassing. In dit type bad komen twee badtradities samen. Romeinse stoombaden met uiteenlopende temperaturen worden gecombineerd met de Ierse voorkeur voor baden in de droge, warme lucht. Bijzonder in baden van deze stad is het fraaie uitzicht op de Unterengadiner bergen.

Gstaad

Gstaad is een dorpje bekend om de luxueuze hotels, restaurants en kuuroorden tenmidden groene velden, besneeuwde bergen en houten chalets. Het zijn hier dan ook niet zo zeer de natuurlijke bronnen, maar de hoge standaard van alle faciliteiten die de stad erg populair maken. De prachtige omgeving leent zicht voor wintersport, fiets- en wandeltochten. De verschillende wellness-hotels zijn van de hoogste kwaliteit. Een verblijf in Gstaad staat dan ook hoog op het lijstje van beroemdheden van over de hele wereld.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen