Treinreizen door Zwitserland

Treinreis Wilhelm Tell Express Zwitserland
Treinreis Wilhelm Tell Express Zwitserland

De makkelijkste manier om kennis te maken met Zwitserland is door met de trein te reizen. Het Swiss Travel System is goed op elkaar afgestemd en rijdt exact op tijd. Op sommige routes is zelfs een boottocht inbegrepen. Er is maar liefst 5000 km aan spoorwegen in het land, je kunt met de trein en bus dan ook overal komen.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Naar Zwitserland

Er gaan dagelijks 4 rechtstreekse vluchten met Swiss (Swiss International Air Lines) van Amsterdam naar Zürich, waar je kunt overstappen naar Basel, Genève en Lugano. Vervolgens kun je de trein pakken en ben je met 10 minuten in het centrum van de stad. Natuurlijk kun je ook met de internationale trein van Nederland naar Zwitserland reizen.

Panoramaroutes

De panoramaroutes van Swiss Travel System zijn het meest bekend. Elk van de panoramaroutes heeft de volgende kenmerken; je reist van de ene regio naar een andere, je ziet de overgang van cultuur en natuur, het contrast van de landschappen en het klimaat. Er zijn 7 panoramaroutes waarvan de Glacier Express het meest populair is. Maar iedere route heeft zijn eigen speciale kenmerken en unieke uitzichten. Vraag gratis een offerte aan

Glacier Express

Van het mondaine St. Moritz reis je naar de 'top van de wereld' Zermatt, zoals de stad zichzelf noemt. De 8 uur durende rit is beroemd vanwege de onvergetelijke uitzichten. Je rijdt door de prachtige alpenweiden en bergbossen. De trein rijdt over 291 bruggen en heeft als hoogtepunt de 2.033 m hoge Oberalppas die de Zwitserse kantons Graubünden en Uri verbindt. Je kunt een lunch reserveren in de restauratiewagen die je soms op je eigen plek kunt opeten. Een reservering voor deze trein is verplicht.

Bernina Express

De Bernina Express verbindt Chur in Graubünden met Tirano in het Italiaanse Veltin. De kleine rode trein klimt omhoog naar maar liefst 2253 m naar de gletsjers. Je reist over 196 bruggen en door 55 tunnels. Onderweg zie je de bossen van het Albuladal en imposante bergen. In de zomer staat er in Tirano een bus klaar die je naar Lugano in Ticino brengt. De route staat sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een reservering voor deze trein is verplicht.

GoldenPass Line

De GoldenPass Line brengt je van Montreaux naar Luzern en vice versa. Je gaat van het Duitse gedeelte naar het Franse gedeelte (of andersom) en dat merk je aan alles. De namen van de stations veranderen, het landschap veranderd en de taal wordt anders. Je rijdt door wijngaarden en tunnels en klimt omhoog over de Brünigpas. Onderweg kom je niets tekort, regelmatig passeert de railbar-service. Reservering is wenselijk als je tijdens de spits reist.

Wilhelm Tell Express

In stijl van Luzern naar Ticino of andersom. Je begint deze reis met een boottocht van Luzern naar Flüelen. Aan boord van de historische stoomradarboot kun je genieten van de zon of van een heerlijke maaltijd. Na 2 uur en 45 minuten kom je aan in Flüelen waar de trein richting Bellinzona klaar staan. Je kunt vanaf Bellinzona kiezen of je naar Locarno of Lugano wilt. Onderweg reis je door de bekende Gotthardtunnel.

Palm Express

Met de Alpenpost reis je van St. Moritz naar Lugano in Ticino. Diverse meren komen voorbij als je met deze postauto reist. Een reis van 4 uur die je zelfs nog een stukje van Italië laat zien. Een zitplaatsreservering is verplicht.

Voralpen Express

Tijdens deze treinreis ga je van het Vierwoudstrekenmeer naar de Bodensee. De trein rijdt ieder uur, zo kun je dus makkelijk ergens uitstappen om vervolgens een uur later op de volgende trein te stappen. Je krijgt de prachtige rotsen en glooiende heuvels van de Voralpen te zien. De eindbestemming, de Bodensee, is het grootste binnenmeer van Europa. Er is geen zitplaatsreservering mogelijk voor individuen.

RegioExpress Lötschberger

In Bern of Spiez kun je in de zilver-groene BLS-trein stappen en genieten van de mooie landschappen die Zwitserland rijk is. De trein heeft dan ook geen haast, zo kun je onderweg veel zien. Via een aantal kleine tunnels klim je tot 460 m hoogte naar Kandsteg. Door de tunnel vervolg je de weg naar Wallis, met als eindbestemming de Lötschberger. Vergeet de wandelschoenen niet want dit gebied is prachtig om te voet te verkennen.

Swiss Pass

Wil je in Zwitserland met de trein en andere soorten openbaar vervoer reizen dan kun je het beste een Swiss Pass kopen. Met deze pas kun je vrij reizen in het hele Swiss Travel System. Panoramaroutes, bus en trams zijn ook inbegrepen. En in meer dan 400 musea in het hele land heb je gratis toegang, bij andere musea krijg je meestal korting. Je kunt een Swiss Pass kopen voor 4, 8, 15 of 22 dagen of zelfs een hele maand.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen