Najaar in Zwitserland

Vierwoudstrekenmeer in Zwitserland
Vierwoudstrekenmeer in Zwitserland

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Heldere luchten, milde temperaturen, wijnfeesten, wandelen in de mooiste herfstkleuren, leuke aanbiedingen. Genoeg redenen om in het najaar naar Zwitserland te reizen voor een al dan niet actieve herfstvakantie.

De Zwitserse herfst beleef je intens tijdens een treinrit met een van de spectaculaire panoramatreinen of een mooie wandeling door de bergen. Het najaar is tevens de tijd van de wijnoogst, de kleurrijke optochten met het vee dat van de alp terugkeert naar het dal en de daarmee verbonden feesten.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen

De herfstmaanden gelden als de mooiste periode om te wandelen in Zwitserland. Er is een bewegwijzerd net van meer dan 60.000 kilometer. Keus te over dus, voor wandelaars van elk niveau. Een interessante wandeling vind je o.a. via de wandelzoeker op MySwitzerland.com. Er zijn zelfs 32 topwandelingen met een gedetailleerde topografische kaart beschikbaar via de gratis iPhone applicatie 'Swiss Hike'.

Wijn, wild en andere heerlijkheden

Wist je dat Zwitserland in bijna elk van zijn 26 kantons wijn verbouwt? Niet alleen in de zuidelijke kantons Genève, Vaud, Wallis en Ticino, maar evengoed in Schaffhausen, Graubünden en Zürich en langs tal van meren, zoals die van Murten, Neuchâtel en Biel. Overal wordt de nieuwe wijnoogst uitbundig gevierd. Uiteraard staan er vanaf september ook weer heerlijke wildgerechten op de menukaarten, vooral in Graubünden. Een andere herfstlekkernij zijn tamme kastanjes, die je als snoepgoed op straat koopt of in een restaurant eet als het dessert “vermicelles”, met of zonder een dot slagroom.
Vraag gratis een offerte aan

Treinreizen

Ook het najaar is een uitermate geschikte periode om met de trein rond te reizen door Zwitserland. Maak een rit met één van de acht panoramatreinen en je zult tot de ontdekking komen dat je ze allemaal wilt doen. Het is een hele belevenis op zich. Het Swiss Travel System is goed op elkaar afgestemd en rijdt exact op tijd. Op sommige routes is zelfs een boottocht inbegrepen. Er is maar liefst 5000 km aan spoorwegen in het land, je kunt met de trein en bus dan ook overal komen.

Brochure UNESCO erfgoederen

Een extra herfsttip: bezoek een van de UNESCO werelderfgoederen in Zwitserland. Zwitserland Toerisme heeft recentelijk een kleine brochure gemaakt, waarin ze allemaal beschreven worden. Via webcodes in de brochure kan op internet meer informatie over het desbetreffende erfgoed worden verkregen. Daartoe behoren kloostercomplexen, binnensteden, cultuurlandschappen en natuurgebieden. De meest recente UNESCO werelderfgoederen in Zwitserland zijn de uurwerkstadjes La Chaux-de-Fonds en Le Locle in de Zwitserse Jura, de wijngaardterrassen van Lavaux langs het Meer van Genève en het treinlandschap rond de Albula- en Berninalijn van de Rhätische Bahn in Graubünden.

Ontspanning in Zwitserland

Wat is nu lekkerder dan `s avonds voldaan terug komen in het hotel en de dag afsluiten met een bezoek aan een spa. Het zuivere mineraalwater uit de bergen stroomt naar de vele baden en kuuroorden, verspreidt over heel Zwitserland. De zuivere lucht, het frisse water en rustgevende omgeving, bestaande uit beekjes, meren en bossen staan garant voor ideale wellness locaties. Al meer dan 2000 jaar geleden waren het de romeinen die hier de thermale baden op zochten om te ontspannen en tot op de dag van vandaag wordt hun voorbeeld gevolgd.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen