Excursies in Scuol

Scuol in Engadin Graubunden
Scuol in Engadin Graubunden

Graubünden, een veelzijdige regio met ontzettend veel mogelijkheden voor excursies. Want naast de vele wintersportmogelijkheden die er zijn als skiën en snowboarden, zijn er ook leuke excursies te doen waarbij je geen ski's of snowboard nodig hebt. Scuol is een klein plaatsje in Graubünden en een goede plek als startpunt voor diverse excursies en activiteiten. Het stikt er namelijk van de ondernemers, die je graag hun verhaal vertellen. Wat ook erg leuk is is het ontdekken van de natuur van Graubünden. Meer op zoek naar geschiedenis en cultuur? Stadsgidsen zijn bijna in ieder dorp wel te vinden en zullen je alles vertellen over de plaats. Tot slot zijn er ook nog een aantal leuke activiteiten in de sneeuw te beleven, denk maar aan sleeën en wandelingen.

In dit filmpje zie je de ligging van Scuol en krijg je een goede indruk van de mooie omgeving: 

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kaasmakerij Che Chaschöl

Che Chaschöl is een kleine kaasmaker in het dorpje Tschlin, op een paar kilometer afstand van Scuol. Een aantal jaar geleden is de kaasmaker hier komen wonen om zijn droom waar te maken. Het is als buitenstaander niet makkelijk om in zo'n klein dorpje met slechts 150 inwoners te komen wonen. Desondanks nam hij de gok en zette hij de kaasmakerij op. Hierbij kreeg hij geen hulp van de bank, omdat ze daar niet in zijn idee geloofde. In zijn eentje heeft hij het weten op te bouwen tot wat het nu is. Het is een succesvol bedrijf, waarbij hij zelfs aanvragen krijgt vanuit Singapore voor zijn lekkere buffelmozarella. De melk voor de kaas komt van vier boeren uit de regio en er wordt gebruik gemaakt van koemelk, schapenmelk, geitenmelk en buffelmelk. Hij doet in vergelijking tot andere kaasmakerijen bijna alles met de hand en hij vindt het heel belangrijk dat er geen chemische middelen in de producten zitten. Het zijn pure producten met veel smaak. Zo maakt hij ook yoghurt. Toeristen kunnen dit allemaal komen bekijken. Er worden fondue-avonden georganiseerd en in de zomer rondleidingen gevolgd door een kaasproeverij. Erg leuk voor de kaasliefhebbers!

Kaasmakerij Scuol
Kaasmakerij Scuol

Bierbrouwerij Biera Engiadinaisa

Bierbrouwerij Biera Engiadinaisa bestaat dit jaar 10 jaar en zit net als de kaasmaker gevestigd in het dorpje Tschlin. De brouwerij wordt gerund door één bierbrouwer, genaamd Florian Geyer, met daarnaast nog een aantal medewerkers om de rest van het proces goed te laten verlopen. Florian laat je tijdens de excursie het proces van bier maken zien. Ook mag je een kijkje nemen in de bierketels. In een ruimte achter de ketels worden de bierflesjes gereinigd en voorzien van een label. De etiketten op de flesjes zijn namelijk gedrukt in het glas, waardoor de flessen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. Er wordt ook een iets hoger statiegeld gevraagd, zodat men de flesjes weer terugbrengt. Na de rondleiding is er de gelegenheid het lichte en donkere bier te proeven.

Bier Scuol
Bier Scuol
Vraag gratis een offerte aan

Sleeën

Door het betoverende winterlandschap de bergen af racen met een slee, dit is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen een avontuur! Er zijn meer dan 60 sleebanen te vinden in Graubünden met verschillende moeilijkheidsgraden. Zo is de 3,5 kilometer lange sleebaan Prui-Ftan geschikt voor de beginnende sleeër, gelegen op een aantal kilometer afstand van Scuol. De besneeuwde baan is een zeer geliefde bestemming bij families, omdat het voor iedereen te doen is. Bij de baan ligt een stoeltjeslift, waardoor het gemakkelijk te bereiken is.

Slee scuol
Slee scuol

Slagerij Hatecke

Midden in het stadje Scuol ligt slagerij Hatecke. Ludwig Hatecke, eigenaar van de slagerij, verwelkomt gasten in zijn bezoekerscentrum om hen meer te vertellen over de soorten vlees uit de regio, zoals Salsiz, gedroogd vlees, en Bündnerfleisch. Ook weet hij veel over de dieren en de natuur. Tijdens de 'excursie' laat hij je de kelders waar het vlees te drogen hangt zien en mag je natuurlijk onder het genot van een heerlijke rode wijn van het vlees proeven.

Hatecke
Hatecke

Waterhighlights

De mineraalbronnen in Engadin zijn zeer bekend in de regio. Bij deze excursie draait het dan ook om water. In drie etappes ga je samen met waterambassadeur Ernst Bromeis het vakantiegebied Engadin verder ontdekken op het gebied van water. In het programma komen wandelingen, vissen, zwemmen in het meer en het op zoek gaan naar mineraalbronnen rondom Scuol voor. Ook kom je tijdens een lezing meer te weten over het water. Bij deze excursie zitten drie overnachtingen inbegrepen in verschillende hotels. Ook zijn de begeleide tochten en het eten inclusief.

fontein
fontein

Wandelingen door de sneeuw

Rondom Scuol worden diverse wandelingen georganiseerd, door onder ander Outdoor Engadin. Zo kan je de natuur ontdekken met je sneeuwschoenen aan en op zoek gaan naar sporen van dieren in de sneeuw. Er zijn tours die binnen een ochtend gedaan kunnen worden, maar ook meerdaagse tochten waarbij een overnachting zit inbegrepen. Bij deze tochten bezoek je meerdere dorpjes en kan genieten van de prachtige uitzichten van Engadin. Er zitten pittige klimmen tussen die je brengen naar de dorpjes met geschiedenis en de mooiste panoramische vergezichten.

Stadstour

In Scuol worden stadstours georganiseerd op aanvraag. Het ongerepte landschap dat vanuit Scuol te zien is, de aanwezige cultuur en de unieke Engadiner huizen maken het stadje heel bijzonder. Scuol ligt midden in het Zwitserse Nationale Park. Ook vind je in Scuol het beroemde mineraalwater en enorm veel fonteinen, waaruit je dit mineraalwater kan drinken. Tijdens de tour verteld Peter Langenegger, architect en gids, je meer over Scuol en de type gebouwen. Je maakt een wandeling door het oude en nieuwe gedeelte en leert meer over het leven in Scuol.

Scuol
Scuol


Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen