Reisadvies: Is Zwitserland een veilig vakantieland?

Wijngaardterrassen van Lavaux
Wijngaardterrassen van Lavaux

Zowel in de zomer als in de winter is Zwitserland een populaire vakantiebestemming. Het land kent vele mooie plekjes, vooral als het gaat om de bijzondere natuur die Zwitserland te bieden heeft. Maar ook aan leuke stadjes is er geen te kort. Naast alle mooie plekken staat Zwitserland bekend als een van de meest veilige landen voor een vakantie. Maar is dit ook daadwerkelijk zo? Lees het in dit artikel.

Aanbieders van vakanties naar Zwitserland
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Travel Active (actieve vakantie) Klik
Aktiva Tours (actieve vakantie) Klik
Alpenreizen (landenspecialist) Klik
Bizztravel winter (wintersport) Klik
Baobab (rondreizen) Klik

Huidig reisadvies voor Zwitserland

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Ja, Zwitserland is daadwerkelijk zo veilig. Voor het gehele land geldt een positief reisadvies zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Betreft de meeste zaken is Zwitserland vergelijkbaar met Nederland, denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg. Natuurlijk is het altijd goed om op je eigendommen letten in het buitenland, dus ook in Zwitserland. Maar dat geldt hetzelfde voor Nederland.
Huidig reisadvies Zwitserland

Onveilige gebieden in Zwitserland

In Zwitserland zijn er geen onveilige gebieden. Alleen tijdens het wintersportseizoen is er in de wintersportgebieden kans op lawines. Dus ga je op wintersport in Zwitserland? Houd hier dan rekening mee. 

Wintersporten in Zwitserland
Wintersporten in Zwitserland

Houd hier ook rekening mee:

  • Om naar of door Zwitserland te reizen, is er een geldig reisdocument benodigd. Dit kan een identiteitskaart of paspoort zijn. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor Zwitserland is er geen visum nodig.
  • Het alarmnummer voor Zwitserland is 112.
  • Wanneer je bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt en er is evacuatie nodig, zijn de kosten van de evacuatie voor eigen rekening.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Zwitserland.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen