Reisadvies: Is Zwitserland een veilig vakantieland?

Reisadvies Zwitserland
Reisadvies Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land met veel mooie plekken, maar hoe veilig is Zwitserland eigenlijk voor een vakantie? Het reisadvies voor Zwitserland is groen. Het is een veilig vakantieland. Wij geven je alle informatie over het reisadvies voor Zwitserland.

Zowel in de zomer als in de winter is Zwitserland een populaire vakantiebestemming. Het land kent vele mooie plekjes, vooral als het gaat om de bijzondere natuur die Zwitserland te bieden heeft. Maar ook aan leuke stadjes is er geen te kort. Naast alle mooie plekken staat Zwitserland bekend als een van de meest veilige landen voor een vakantie.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Zwitserland

Het reisadvies voor Zwitserland is groen. Zwitserland is een veilig vakantieland en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie in Zwitserland is vergelijkbaar met wat we gewend zijn in Nederland.
Reisadvies Zwitserland

Onveilige gebieden in Zwitserland

In Zwitserland zijn er geen onveilige gebieden. Alleen tijdens het wintersportseizoen is er in de wintersportgebieden kans op lawines.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Zwitserland

Zwitserland staat bekend als een van de veiligste vakantielanden. Er zijn hier dan ook geen bijzondere veiligheidsrisico's en er vindt vrijwel geen criminaliteit plaats. Ook de bondsstad Bern en de populaire steden Zürich en Genève zijn erg veilig.

De binnenstad van bondsstad Bern
De binnenstad van bondsstad Bern

Houd hier ook rekening mee:

  • Om naar of door Zwitserland te reizen, is er een geldig reisdocument benodigd. Dit kan een identiteitskaart of paspoort zijn. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor Zwitserland is er geen visum nodig.
  • Wanneer je bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt en er is evacuatie nodig, zijn de kosten van de evacuatie voor eigen rekening.

Link

Voor het actuele nieuws over het reisadvies voor Zwitserland kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

4,5

Gerelateerde artikelen