Reisadvies: Is Zwitserland een veilig vakantieland?

Wijngaardterrassen van Lavaux
Wijngaardterrassen van Lavaux

Zowel in de zomer als in de winter is Zwitserland een populaire vakantiebestemming. Het land kent vele mooie plekjes, vooral als het gaat om de bijzondere natuur die Zwitserland te bieden heeft. Maar ook aan leuke stadjes is er geen te kort. Naast alle mooie plekken staat Zwitserland bekend als een van de meest veilige landen voor een vakantie. Maar is dit ook daadwerkelijk zo? Lees het in dit artikel.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Zwitserland

Zwitserland stelt opnieuw reisbeperkingen in voor reizigers uit het Koninkrijk der Nederlanden, waaronder ook Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Dit omdat het aantal besmettingen van het coronavirus in het Koninkrijk der Nederlanden is toegenomen. Alle reizigers uit het Koninkrijk moeten verplicht 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Zwitserland. Het reisadvies voor Zwitserland is daarom aangepast van de kleurcode geel naar de kleurcode oranje. In de Zwitserse kantons Schwyz, Wallis, Neuchatel en Zug zijn het aantal besmettingen ernstig gestegen. Ook in de kantons Genève, Freiburg, Vaud zijn het aantal besmettingen nog hoog. Het wordt afgeraden naar deze gebieden te reizen. De quarantaineregels gelden niet voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land. Vanuit de Nederlandse overheid wordt het nu ook afgeraden om naar Zwitserland te reizen. Het aantal besmettingen van het coronavirus is in heel het land gestegen. Bij terugkeer in Nederland vanuit Zwitserland ben je nu verplicht 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.
Huidig reisadvies Zwitserland

Onveilige gebieden in Zwitserland

In Zwitserland zijn er geen onveilige gebieden. Alleen tijdens het wintersportseizoen is er in de wintersportgebieden kans op lawines. Dus ga je op wintersport in Zwitserland? Houd hier dan rekening mee. 

Wintersporten in Zwitserland
Wintersporten in Zwitserland

Houd hier ook rekening mee:

  • Om naar of door Zwitserland te reizen, is er een geldig reisdocument benodigd. Dit kan een identiteitskaart of paspoort zijn. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor Zwitserland is er geen visum nodig.
  • Het alarmnummer voor Zwitserland is 112.
  • Wanneer je bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt en er is evacuatie nodig, zijn de kosten van de evacuatie voor eigen rekening.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen