Festivals en evenementen in Ticino

Ticino
Ticino

Zwitserland bestaat uit 26 kantons, waar Basel Stadt, Genève en Bern er enkele van zijn. Een ander kanton is Ticino. Ticino ligt in het zuiden van Zwitserland aan de Italiaanse grens. De meeste mensen in dit kanton spreken Italiaans, op de gemeente Bosco/Gurin na, waar een deel van de bevolking Duits praat. Door het kanton loopt de rivier Ticino, hier is het kanton naar vernoemd. Ticino is, door het klimaat dat er heerst, een heel andere regio dan de andere regio's van Zwitserland; het lijkt net of je in Italië bent. Je vindt er grote meren met prachtige bloemenweides en hoge bergen met leuke wandelroutes. Kortom, een bezoek aan Ticino geeft je vakantie in Zwitserland een heel andere draai.

Omdat de zon in Ticino lange tijd nog tot laat aan de hemel blijft staan, loopt het festivalseizoen hier langer dan in andere delen van Zwitserland. Dit betekent dat er veel sport- en historische evenementen, concerten en nog veel meer georganiseerd kunnen worden, wat ook veelvuldig wordt gedaan. In dit artikel worden enkele evenementen besproken die zeker leuk zijn om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Estival Jazz

Estival Jazz wordt 29 en 30 juni in Mendrisio en van 5 tot 7 juni in Lugano gehouden. Het is het grootste gratis openluchtfestival van Europa. Op de pleinen van Lugano en Mendrisio komen duizenden fans van de muziek (onder andere blues, soul, pop, jazz en rock) samen om te dansen, te genieten en plezier te maken. Estival Jazz is vanaf 1979 uitgegroeid tot een van de belangrijkste muzikale evenementen van Europa.

Druivenplukfeest

In het laatste weekend van september wordt de oude binnenstad van Mendrisio de feestkleding aangetrokken. De binnenplaatsen van de oude huizen worden tijdens dit feest omgetoverd tot authentieke 'grotti'. Bezoek als je in september in de buurt bent, zeker het feest; loop mee door de smalle straatjes van het oude centrum en proef de heerlijke streek- en wijngerechten. Vraag gratis een offerte aan

Spada nella Rocca

Wil je je voor even in de middeleeuwen wanen? Bezoek Ticino dan in mei: in het Castello di Montebello in Bellizona kun je drie dagen lang teruggaan naar de middeleeuwen. In het UNESCO-kasteel wordt feest gevierd in klederdracht, je ziet ambachtslieden aan het werk, je hoort middeleeuwse muzikanten, er worden spellen georganiseerd, je kunt genieten van historische optredens en er worden openluchtconcerten gegeven. Geluiden van zwaarden, flitsen van schilden en helmen, gekleurde kostuums en vlaggen die in de wind vliegen: Spada nella Rocca biedt je dit allemaal!

Deutsche Bank Ladies' Swiss Open

Van 11 tot 17 juni 2012 is Losone het decor van de Ladies European Tour. Tijdens deze dagen zal de Gerre Losone Golf Course overladen worden met vrouwelijke golfers. De beste vrouwelijke, Europese golfers zullen tegen elkaar strijden op deze indrukwekkende baan, gebouwd in een gebied met weelderige mediterrane vegetatie. Door de aanwezigheid van award-winnende spelers zal er op de greens gegarandeerd een show plaatsvinden. De sfeer is ontspannen en leuk, mede dankzij de vele stands vol smaakvol en lekker eten en andere aanbiedingen.

Moon and stars

Houd je van muziek en ben je in juli in Ticino? Bezoek dan zeker Moon and Stars. Dit festival vindt plaats van 5 tot 15 juli 2012 in Locarno. Tijdens dit grote evenement wordt Piazza Grande omgetoverd tot podium voor verschillende internationale artiesten. Moon and Stars is een internationaal festival met tien concerten die bijgewoond worden door duizenden mensen. Voor fans is het festival een unieke kans om naar internationale toeristen te luisteren en ze te bewonderen. Grote muzikale sterren waaronder Deep Purple en REM hebben de aantrekkingskracht van het festival niet kunnen weerstaan. Enkele artiesten die in 2012 zullen optreden zijn Laura Pausini, Lenny Kravitz, Status Quo, Billy Idol en Elton John.

Het 65e Locarno Film Festival

Al meer dan 60 jaar vindt in Locarno, de Zwitserse hoofdstad van de film, het Film Festival plaats. Wereldwijd wordt dit festival gezien als een van de belangrijkste in de filmindustrie en het wordt dan ook bezocht door duizenden mensen. Tijdens de elf dagen dat het evenement duurt, wordt Locarno een ontmoetingsplek voor professionals, specialisten en filmliefhebbers. Op een van de grootste schermen ter wereld worden op het Piazza Grande films van makers uit verschillende landen geprojecteerd. De mensen komen naar de stad om te genieten van het festival en van de vele barretjes die Locarno te bieden heeft. Het Locarno Film Festival vindt plaats van 1 tot 11 augustus 2012.

Dit is een kleine greep uit de festivals en evenementen die Ticino te bieden heeft. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen tijdens een bezoek aan dit kanton.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen