Wilhelm Tell Express, Zwitserland

Wilhelm Tell Express
Wilhelm Tell Express

De Wilhelm Tell Express verbindt 2 van de meest interessante regio`s van Zwitserland; Centraal-Zwitserland en Ticino, het Italiaanse gedeelte van het land. Met de trein reis je door de bekende Gotthardtunnel en je kunt ervoor kiezen om van Luzern naar Flüelen met de boot te gaan. De trein gaat 2x per dag van Flüelen naar Ticino (Lugano en Locarno) en terug. Nieuw is dat je deze zomer ook in de Premium klasse kunt reizen.

Ticino (Lugano en Locarno)   is een bijzondere regio in Zwitserland. Het ligt dicht tegen de Italiaanse grens waardoor er nog echt een Italiaans sfeertje hangt en de meeste mensen ook nog Italiaans spreken. Dwars door de regio loopt de rivier Ticino, waar het kanton naar vernoemd is. Het klimaat en de sfeer is geheel anders dan in de rest van Zwitserland. 

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Stoomradarboot Luzern - Flüelen

In Luzern kun je op de stoomradarboot stappen die je in 2 uur en 45 minuten naar Flüelen brengt. Je vaart over het Vierwoudstedenmeer en maakt kennis met de prachtige omgeving. Er is genoeg ruimte om op het dek van de zon te genieten. Wil je wat eten dan heb je de keus uit 2 restaurants. In de ene krijg je een 3-gangen lunch als je de Premium klasse hebt geboekt en in de andere kun je zonder reservering terecht.

Boottocht Vierwoudstrekenmeer
Boottocht Vierwoudstrekenmeer

Treinreis Flüelen - Locarno/Lugano

Als je van boord gaat sta je recht tergenover het station waar de trein op je wacht. Nu stapt u in de elegante panoramatrein die door de Gotthardtunnel naar het Italiaanse gedeelte van Zwitserland rijdt. Vanaf de hoofdstad Bellinzona heb je de keus om naar Locarno of Lugano te reizen. Onderweg rijd je door de bekende Gotthardtunnel, die 15 km lang is. Heb je deze eenmaal gepasseerd dan zie je direct dat je in het Italiaanse gedeelte bent, er staan palmbomen langs de weg en men spreekt Italiaans. Vraag gratis een offerte aan

Premium klasse

Tijdens de Wilhelm Tell Express is het mogelijk om de Premium klasse te boeken, hiervoor betaal je wel een toeslag. De premium klasse houdt in dat je tijdens de boottocht een 3-gangendiner krijgt en in de trein reis je in luxe stoelen. Deze stoelen zijn naar eigen wens in te stellen. Je krijgt een koptelefoon waarmee je kunt luisteren naar informatie over interessante dingen die je onderweg tegenkomt zoals de Gotthardtunnel. Ook krijg je een welkomstdrankje en een verrassing.

Swiss Pass

Wil je in Zwitserland met de trein en andere soorten openbaar vervoer reizen dan kun je het beste een Swiss Pass kopen. Met deze pas kun je vrij reizen in het hele Swiss Travel System. Panoramaroutes, bus en trams zijn ook inbegrepen. En in meer dan 400 musea in het hele land heb je gratis toegang, bij andere musea krijg je meestal korting. Je kunt een Swiss Pass kopen voor 4, 8, 15 of 22 dagen of zelfs een hele maand.
Informatie treinreizen/voordeelpassen

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen