Dierentuinen in Zwitserland

Reptiel in dierentuin
Reptiel in dierentuin

De dierentuinen in Zwitserland trekken al jaren de meeste bezoekers van alle bezienswaardigheden in het land. Meer dan 4 miljoen mensen gaan jaarlijks naar Zoo Zürich, Zoo Basel en het Natuur- en Dierenpark in Goldau. Maar ook Wildpark Langenberg en de Alpijnse dierentuin zijn het bezoeken waard. Daarnaast heeft Zwitserland nog vele interessante bezienswaardigheden en kun je er ook actief bezig zijn.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zoo Zürich

De dierentuin van Zürich is enorm actief in internationale kweekprogramma`s en hervestingsprogramma`s. Al sinds de jaren `20 biedt Zoo Zürich, gelegen op de Zürichberg, onderdak aan bedreigde diersoorten. Er wordt geprobeerd de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te laten leven. Zo zijn de Zuid-Amerikaanse prairies, het Himalayagebergte, en het Masoala regenwoud nagebootst waar de dieren zich vrij kunnen bewegen.

Zoo Basel

In de dierentuin in Basel leven meer dan 600 diersoorten zoals olifanten, neushoorns en gorilla`s maar staat vooral bekend om zijn indrukwekkende verzameling amfibieën, reptielen, vissen en ongewervelde diersoorten. De dierentuin doet veel mee aan fokprogramma`s. Zoo Basel werd al in 1894 opgericht en bevindt zich dicht bij het station.
Vraag gratis een offerte aan

Natuur- en Dierenpark in Goldau

Op 2 september 1806 stortte er bijna 40 miljoen m3 gesteente naar beneden vanaf de Schwyzer Rossberg in Goldau. Er werden 3 dorpen verwoest en meer dan 450 mensen kwamen om. Een tragedie voor de mensen die hier woonden, maar een zegen voor een aantal uitstervende dierenrassen. Er leven tegenwoordig zo`n 100 wilde diersoorten in dit natuurpark, waaronder de Syrische bruine beer en wilde katten.

Wildpark Langenberg

Wildpark Langenberg is de oudste dierentuin van Zwitserland. In een gebied van 80 ha leven 16 (voormalig) inheemse diersoorten zoals wolven, beren, wilde katten, elanden en herten. De kans is aanwezig dat je niet alle diersoorten tegenkomt, ze leven in grote ruimtes om het zoveel mogelijk te laten lijken op hun natuurlijke omgeving.

Alpijnse dierentuin Les Marécottes

Dierentuin Les Marécottes in het zuiden van Zwitserland is gelegen op 1100 m hoogte en 35.000 m2 groot. Hier kun je alle dieren bewonderen die in de Alpen leven zoals uilen, herten, steenbokken, wolven, wilde marmotten en beren. Naast de dierentuin bevindt zich een groot zwembad.

Andere bezienswaardigheden

Naast een bezoek aan bovenstaande dierenparken is er natuurlijk nog veel meer te doen in Zwitserland. Er zijn o.a. meer dan 1000 musea in Zwitserland, deze kun je het beste bezoeken met de Zwitserse museumpas. Daarnaast staan enkele steden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, ook deze zijn zeker een bezoek waard.

Activiteiten in Zwitserland

Heb je zin om iets actiefs te doen tijdens je vakantie, ook dan ben je in Zwitserland aan het juiste adres. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur waar je mooie (berg)wandelingen of fietstochten kunt maken. Er zijn veel spectaculaire mountainbike-routes in de bergen. De laatste jaren neemt het golfen erg in populariteit toe en vind je inmiddels veel golfbanen in Zwitserland. Het land staat al jaren bekend als geliefd ski-oord. In de periode eind november tot eind april kun je op veel plaatsen de latten onder binden en vele kilometers skiën.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen