Gratis reisvoorstel aanvragen

Honeymoon Mexico

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: Playa del Carmen, Mexico
Periode: juli 2013
Vervoer: Vliegtuig
Accommodatie: Hotel
Organisatie: tui

Foto van deze vakantie

Na een droomhuwelijk in Italië, hadden mijn kersverse echtgenoot en ik gekozen voor Mexico als bestemming voor onze huwelijksreis. Voor hem de ultieme nummer 1 op zijn 'bucketlist' en voor mij een mooie kans één van de zovele 'droomreizen' af te vinken. D-Reizen waarschuwde ons voor het regenseizoen wat de toeristen in Playa del Carmen nu plaagde, maar wij zouden ons niet meer bedenken. Zonder poncho, vol goede moed, stappen we op het vliegtuig...

Excursies

Deze bestemming stond vooral bekend om de tientallen interessante, onvergetelijke excursies die geboekt kunnen worden via je touroperator. Met nauwelijks 1 slipper op Mexicaanse bodem, ruk ik de oranje enveloppe met de halve smiley open, gevonden op het Mexicaanse bruidsbed. Na 10 minuten lezen moet ik me overgeven aan mijn jetlag en besluiten we de volgende ochtend alles goed uit te zoeken. Die nacht slaap ik onrustig, zoals altijd tijdens een eerste nacht op een vreemde plek, en word die ochtend opgewonden wakker. Een kwartier voor aanvang van de bijeenkomst van Arke zitten wij klaar met pen en papier, op de eerste rang. Bring it on!

Geënthousiasmeerd voor alle tochten die georganiseerd worden door het hele land, besluit mijn normaal nooit zo besluitvaardige hubby dat we echt niet meer dan vijf excursies kunnen boeken, omdat we ook willen uitrusten. Ik geef hem gelijk en we richten ons op het overzicht. Het avontuurlijke karakter van mijn new husband werkt zo aanstekelijk dat ik regelmatig niet meer bij mijn eigen angsten stil sta; dit is overigens maar beter ook! Mijn smetvrees zorgde vroeger voor buikkrampen wanneer de zoveelste wc niet aan mijn hygiëne-eisen voldeed. Ik ga tegenwoordig overal naar de wc; ik durf zelfs in de zee te plassen. Ook heeft hij me een scala aan gerechten doen eten; iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Ik spring tegenwoordig van iedere duikplank en zoals we hebben afgesproken samen leven we volgens het motto 'the sky is the limit'. Ik teken en betaal dan ook direct voor alle 'stoere' dagtrips die hij uitkiest!

Koudwatervrees?

De nacht voor het eerste uitstapje word ik 's nachts regelmatig wakker. Na de tweede keer plassen, realiseer ik me pas wat ik een aantal uren later zal gaan doen... Voorzichtig knip ik de lamp aan in onze veel te luxe badkamer en ik kijk naar een spierwit gezicht met grote ogen. Hoe heb ik ooit, vrijwillig, zonder aarzeling, kunnen instemmen met een introductieduik van 15 meter diepte op de Caribische zee? Vanwege mijn astmatische klachten is ademhalen in dit klimaat al een prestatie en door mijn neusspray-verslaving zit het met de oren ook niet helemaal lekker. Bovendien was ik vroeger bang van vissen. Ik gooi wat water in mijn gezicht en denk aan de geloftes die we naar elkaar uitspraken tijdens onze bruiloft. Avontuur, reizen, plezier maken; het zat er allemaal in. Onder deze excursie kom ik echt niet uit!

Snorkelen
Snorkelen

De aller-, aller-, aller-engste dieren

Ook tijdens nacht vijf in het prachtige resort heb ik behoefte aan een gesprek met mezelf. Mister lover lover ligt op één oor en ik laad mezelf op voor het volgende 'avontuur'. Na menig documentaires over krokodillen te hebben bekeken, zijn dat voor mij de aller-, aller-, serieus, de aller-engste dieren op deze wereld. Ik heb hun tanden, hun gigantische bek en aanvalstechnieken vaak geobserveerd en ik krijg er altijd de kriebels van. En wat gaan we morgen doen... Naar een krokodillenpark natuurlijk! ’Oh Mijn God’ zeg ik hardop tegen mijn spiegelbeeld en met buikpijn kruip ik dicht tegen mijn slapende Robinson aan.

Krokodil
Krokodil

Walvishaaien

We leven nog. De afgelopen dagen hebben we genoten van culturele hoogstandjes en ik voel me een rijker mens. We zijn duizenden peso's armer en daarmee ook bijna door onze excursies heen. Ik ben erg goed in het blokken van vervelende gedachtes als ik even heel gelukkig ben. Het lukt me daarom die avond ook de paniekaanval uit te stellen tot op het moment van vertrek en we beleven een rustige avond; ’the night before’! Al om 6.00 uur 's ochtends worden we opgehaald en met knikkende knieën stap ik in het busje. Na twee uur is iedereen overgeplaatst naar een kleine motorboot en staar ik me blind op mijn reddingsvest. Het is nog een uur varen voordat we bij de WALVISHAAIEN zijn. In de boot wordt ons verteld dat deze dieren 12 meter lang zijn en als je een wetsuit huurt, kun je dichter bij ze komen. Manlief heeft er al twee besteld, natuurlijk. Als iets mijn maag doet omdraaien is het de open zee met grote, hele grote dieren er in. Dat ze alleen plankton eten beschouw ik nu even als een detail. We zitten, compleet met snorkeluitrusting, klaar op de rand van de boot. De kapitein zal deze enorme vissen voor ons spotten en buldert na enkele minuten 'Jump'! Hij wordt zo opgewonden, dat hij zijn collega er alvast induwt. Nou, vooruit dan, let's jump!

Walvishaai
Walvishaai

De laatste avond

Tijdens de laatste avond van onze reis kijken we elkaar verliefd aan en nippen van onze zoveelste cocktail. 'Schatje, ik wil toch even mijn trots uitspreken', begint mijn Romeo. 'Besef je wat je allemaal hebt overwonnen? Je hebt gedoken in deze prachtige zee, je staat zelfs op de foto met een krokodil van 1 jaar oud in je handen en je hebt met walvishaaien gezwommen op de open zee! Lieverd, ik ben echt trots op je!' En hij kust me. 'Als jij je vast gaat douchen op de kamer, zie ik je zo. Oké?' Met een geweldig gevoel slenter ik naar onze kamer. Vol zelfvertrouwen blik ik terug op deze reis. Ik voel nu ook echt klaar om samen met de liefde van mijn leven de rest van de wereld te gaan bekijken. Deze huwelijksreis was de ontgroening voor nog zoveel meer moois en avontuurlijks in de toekomst! Badend in dit heerlijke gevoel open ik nietsvermoedend de deur en zie een donkere kamer met wel honderd kaarsjes op het bed. De strandtas laat ik bij deur uit mijn handen vallen. Een prachtig fotolijstje staat op mijn hoofdkussen met een briefje erbij. Er staat: 'Lief bruidje van me, het cadeau had je nog tegoed. Dus bij deze ...' Voorzichtig loop ik naar het fotolijstje en schuif de rode strik opzij. De tekst luidt: 'Laten we samen in het diepe springen; ik heb je goed vast. Dit is een coupon voor een parachutesprong voor ons samen! I love you'.
OH MIJN GOD...

Heb je interesse in een reis naar Mexico? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mexico, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen