Schrijf een ervaring over Aktiva Tours en maak kans op mooie prijzen!

Nieuwe actieve reizen bij Aktiva Tours

Geschreven op 30 mei 2017 door Vanessa

Wandelen tijdens de vakantie
Wandelen tijdens de vakantie
De reisorganisatie Aktiva Tours is gespecialiseerd in actieve reizen. Het gaat hierbij om wandel- en fietsvakanties in verschillende landen binnen Europa. De meeste reizen zijn in groepen of individueel te maken. Er worden zelfs speciale single- en familiereizen aangeboden. Sinds kort hebben ze twee nieuwe reizen aan het aanbod toegevoegd: wandelen in het Engelse Essex en fietsen in Spanje van Alicante naar Valencia.

Van Alicante naar Valencia over de vias verdes

Deze individuele fietsreis kun je boeken van maart t/m december en is op basis van eigen vervoer. De 7-daagse rondreis start in de omgeving van Alicante en brengt je over prachtige wegen met vergezichten over de Middellandse Zee en glooiende dalen maar ook over de zogenaamde ‘Vias Verdes’. Je fietst over brede autovrije fietspaden met als grote voordeel dat het vrijwel vlak is, terwijl om je heen een fraai heuvellandschap te zien is. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand. In het begin van de week fiets je door een rustige streek, waar af en toe een klein dorpje in zicht komt en waarin je veel amandel- en olijfbomen passeert. In de tweede helft van de week fiets je langs en door uitgestrekte sinaasappelplantages. Het eindpunt is Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje.

Valencia is het eindpunt van deze reis
Valencia is het eindpunt van deze reis

Wandelen over de Essex Way door Constable Country

Deze 8-daagse singlereis vertrekt in de maanden juli, augustus en september en is geschikt voor de beginnende wandelaar. Je wandelt in totaal 76 kilometer door het graafschap Essex, een typisch Engels boerenlandschap met afwisselend vlak tot glooiend terrein. Her en der verspreid liggen schilderachtige dorpjes met oude huisjes gegroepeerd bij elkaar, meestal rondom een eeuwenoude plaatselijke kerk. Bij deze reis is de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich per Stena Line inbegrepen, evenals de transfers en halfpension (ontbijt en diner). Je wandelt iedere dag tussen de 15 en 20 kilometer, want voor vrijwel iedereen goed te doen is.

Wandelpad in Essex
Wandelpad in Essex