Schrijf een ervaring over Cycletours en maak kans op mooie prijzen!

Nieuwe fietsvakantie Cycletours in AlbaniŽ

Geschreven op 27 maart 2017 door Renee

Meer van Ohrid
Meer van Ohrid
Cycletours specialiseert zich in actieve vakanties in allerlei landen in Europa. Vanaf nu is het ook mogelijk om met Cycletours op fietsvakantie te gaan in Albanië. De fietsreis duurt 10 dagen, waarvan je 8 dagen een fietstocht maakt. Elke dag fiets je tussen de 40 en 72 kilometer en kom je langs unieke plekken in dit bijzondere land. 

Reisbeschrijving

Je reist met het vliegtuig naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. De eerste dag wordt je naar je hotel gebracht. Je krijgt rustig de tijd om de stad te verkennen en uit te rusten om fris aan de fietstocht te beginnen. De tweede dag begin je je fietstocht vanuit Qafe Thane, aan de Macedonische grens, naar Pogradec. Je ziet meteen een van de hoogtepunten van de vakantie: het meer van Ohrid. De volgende dagen trek je door het bergachtige gebied waar je prachtig uitzicht hebt over de omliggende gebieden en over een aantal historisch plekken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn opgenomen. Op de vijfde dag ga je dalen via de kloof van Leskovik naar Benje. Daar heb je 's middags de tijd om een bezoek te brengen aan de thermale bronnen van de de Langarica canyon. In de volgende dagen kom je langs Gjirokastra en Butrint, beiden ook opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De laatste dagen kom je langs de Albanese rivièra aan de Ionische Zee en de Llogara pas. Eenmaal aangekomen in het eindpunt van de reis, Vlore, kun je nog een dag genieten van het lekkere klimaat en het strand van Albanië. 

Verscheiden landschap van Albanië
Verscheiden landschap van Albanië


Praktische informatie

De fietsvakantie in Albanië is geschikt voor fietsers vanaf niveau 3. Je kunt de reis individueel maken, maar ook met meerdere mensen samen. De hotelovernachtingen, het ontbijt, routebeschrijvingen en transfers zijn inbegrepen bij de reis. De vliegreis, fietshuur en verlening van de reis zijn bij te boeken. Je verblijft in 3- of 4-sterrenhotels en eenmaal in een gastverblijf op het platteland. Je kunt tussen 1 april en 24 juni of tussen 2 september en 25 november elke dag vertrekken, hoewel de prijzen tussen de periodes wel nog van elkaar verschillen.