Meer dan één derde van de mannen laat zijn koffer inpakken door zijn vrouw

Geschreven op 20 maart 2012 door de redactie

Vrouw pakt koffer van de man in
Vrouw pakt koffer van de man in

Het is algemeen bekend dat de vrouw zelf haar koffer inpakt, maar wist je dat meer dan één derde van de mannen zijn koffer door zijn vrouw laat inpakken? Reisgraag.nl heeft dit onderzocht door middel van een online enquête. Hier is onder andere uitgekomen wie de koffer inpakt, hoe het wordt ingepakt en hoe lang erover gedaan wordt. Ook is er gekeken naar het type vervoermiddel naar de vakantiebestemming, het type accommodatie en het gemis van de Nederlandse voedingsproducten op vakantie.

Het inpakken van de koffer

Wie pakt de koffer in?

Op deze vraag antwoordde 97,5% van de vrouwen 'ikzelf'. Precies 37,3% van de mannen laat zijn koffer door zijn vrouw inpakken. Ook blijkt dat hoe ouder de man is, hoe vaker de vrouw de koffer moet inpakken.

Als de vrouw de koffer van haar man inpakt, vergeet zij vaker (21,1%) iets dan wanneer de man zelf zijn koffer in zou pakken (19,2%). Een checklist kan hierbij helpen; 22,7% van de reizigers die hier geen gebruik van maken vergeten iets t.o.v. maar 11,8% van de personen die dit hulpmiddel wel gebruiken.

Vrouw pakt koffer geordend in

Als de man zelf zijn koffer inpakt, worden de spullen in meer dan de helft van de gevallen 'op volgorde van inpakken, maar wel netjes' in de koffer gelegd. Bij vrouwen liggen in 60% van de gevallen de spullen op een geordende manier in de koffer, zodat alle gelijke spullen bij elkaar liggen.

Vrouwen hebben meer tijd nodig bij het inpakken van de koffer

Als de vrouw de koffer van de man inpakt, doet 42,1% er een paar dagen over. Als ze haar eigen koffer inpakt, doet 31% er een paar dagen over. Toch doet de meerderheid van de vrouwen er precies één dag over. Wel blijkt dat als de vrouw de koffer van haar man inpakt, dit langer duurt dan wanneer hij het zelf zou doen.

Bijna 70% van de Nederlanders neemt te veel mee op vakantie

Bij het inpakken van de koffer wordt er vaak te veel meegenomen. Als de vrouw de koffer van haar man inpakt, neemt zij minder 'te veel' mee dan wanneer de man zelf zijn koffer in zou pakken. Precies 67,8% van de vrouwen nam tijdens haar vakantie te veel mee. Als mannen hun koffer zelf inpakken, neemt 69,2% te veel mee.

Volgorde van inpakken

Als de vrouw de koffer van haar man inpakt, pakt ze eerder de portemonnee (5,3%) en reisdocumenten (10,5%) in dan wanneer de man zelf zijn koffer zou inpakken. Dat is erg opvallend omdat geen enkele man als eerste zijn portefeuille in de koffer legt. Precies 79,9% van de mannen pakt als eerste zijn kleding in, bij de vrouwen is dit 60,9%. Als de vrouw de koffer van haar man inpakt, pakt zij in 10,5% van de gevallen als eerste de toiletspullen in, als zij haar eigen koffer inpakt, is dit maar 7%. Als de vrouw de koffer van de man inpakt, worden de foto- en/of videocamera vaker als laatste ingepakt, dit in tegenstelling tot wanneer de man zijn koffer zelf zou inpakken. Ook pakken mannen vaker hun portemonnee als laatste in.

Vervoermiddel

Voor welk vervoermiddel wordt er gekozen?

Er werd de mensen ook gevraagd met welk vervoermiddel ze op vakantie gingen. Hieruit bleek dat vrouwen vaker met het vliegtuig op vakantie gaan (57,6%) dan mannen (51%). Wel gaan mannen weer vaker op vakantie met de auto dan vrouwen.

Bus en auto vervangen vliegtuig op latere leeftijd

Gebleken is dat oudere mensen, vooral de mannen, minder met het vliegtuig reizen en des te meer met de auto of bus. Wel reizen vrouwen op oudere leeftijd liever met de bus dan mannen. Het vliegtuig is in alle leeftijdscategorieën het populairst, behalve in de leeftijd van 65 jaar en ouder. Deze leeftijdscategorie reist het liefst met de auto.

Accommodatie

Er is aan de respondenten gevraagd voor welke soort accommodatie zij het liefst kiezen, hieruit bleek dat het hotel de meest geliefde accommodatie is bij mannen (58,5%) én vrouwen (53,9%). Wel kiezen meer dan drie keer zoveel vrouwen voor een appartement. Ook geldt: hoe ouder men is, hoe vaker er gekozen wordt voor een appartement of hotel.

Nederlandse voedingsproducten

Vrouwen missen Nederlandse voedingsproducten meer dan mannen

Veel Nederlanders missen tijdens hun vakantie Nederlandse voedingsproducten. Daarom vroegen wij de respondenten of ze het miste, en zo ja, wat dan. 28% van de vrouwen antwoordde een typisch Nederlands voedingsproduct te missen, bij slechts 19,6% van de mannen was dit het geval.

De meest gemiste voedingsproducten zijn de frikandel, de kroket en kaas. Eén vijfde van de Nederlanders mist de producten zó erg dat hij de voedingsproducten van thuis meeneemt op vakantie.

Meer dan een kwart van de vrouwen neemt altijd voedingsproducten mee op vakantie als ze het missen. De helft van de mannen neemt het soms mee. Als mannen producten meenemen uit Nederland op vakantie, nemen ze het liefst kaas mee. Vrouwen nemen weer liever koffie of thee mee.

Opvallend is dat, als de Nederlandse voedingsproducten gemist worden, bijna 30% van de mensen die met het vliegtuig reizen, voedingsproducten meenemen van thuis. Als men met de auto reist is dit maar 20%.

Rechtenvrije foto's

Onderstaande foto's zijn rechtenvrij en mogen gebruikt worden; bijvoorbeeld bij de plaatsing van dit bericht. Door op de thumbnail te klikken zal de onbewerkte foto getoond worden.

Meer info?

Voor vragen m.b.t. dit onderzoek kun je contact opnemen met Thomas Lenting (thomas@reisgraag.nl / 06-46218908)

Over Reisgraag.nl

Contact m.b.t. het onderzoek: Thomas Lenting (thomas@reisgraag.nl, 0646218908)

Reisgraag.nl is een ANVR / SGR reisbureau. Op onze website vind je informatie & onafhankelijk gekeurde reviews over bestemmingen en reisorganisaties. Daarnaast houden we regelmatig onderzoek over toeristische onderwerpen.

De informatie op onze website wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld en onderhouden. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u typefouten aantreft. Voor dergelijke fouten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Alle informatie op onze websites is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.

Reisbureau Reisgraag.nl

Wij hebben service hoog in het vaandel staan. We regelen alles van a tot z, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot.

Populaire bestemmingen bij ons zijn o.a. Kaapverdië, Malediven, Cuba, Mauritius, Canada, Ijsland, Sri Lanka, Finland, Indonesie en Japan. Maar eigenlijk bieden we ech bijna alles aan.

Kun je onze hulp goed gebruiken? We helpen je graag! Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan een voorstel op maat van een reisexpert.

Andere onderzoeken