Eerste publieke awards voor reisorganisaties

Geschreven op 13 januari 2012 door de redactie

De awards die de winnaars kregen
De awards die de winnaars kregen

Bekijk ook de beste reisorganisaties van 2013 Bijna 80% van alle Nederlanders leest bij het kiezen van de vakantiebestemming eerst ervaringen van andere reizigers. Ook het zelf plaatsen van ervaringen wordt steeds meer gedaan. In 2011 zijn er ook op Reisgraag.nl weer meer ervaringen geschreven over reisorganisaties dan het jaar daarvoor. Vandaar dat wij de eerste publieke award in het leven hebben geroepen voor reisorganisaties. Alleen op basis van de goedgekeurde ervaringen worden er in 9 categorieŽn awards uitgereikt aan 'de beste reisorganisatie' van 2012.

Criteria

De ervaringen die meetellen voor het eindresultaat worden eerst gecontroleerd door de redactie. In totaal wordt ongeveer 20% van alle geplaatste ervaringen afgekeurd, dit kan omdat er misbruik wordt gepleegd of omdat de ervaring niet compleet is. Om mee te strijden voor de award moesten er in 2011 minimaal 3 ervaringen over de reisorganisatie zijn goedgekeurd.

De winnaars

CategorieWinnaarCijfer
Actieve vakantieAdam Voyages8,7
AllroundOad Reizen7,8
CampingCountry Camp8,7
CruiseCruiseTravel7,3
LandenspecialistNile Travel6,5
Luxe reizenEliza was here9
RondreizenBolderman Excursiereizen8,4
StedentripVan Nood Reizen7,2
StrandvakantieADO Travel9,2

Onvoldoende gescoord

In de categorieŽn jongerenreizen, vliegtickets, vakantiehuisjes en autovakantie wordt dit jaar helaas geen award uitgereikt. Er was geen reisorganisatie die een voldoende scoorde. Veel geplaatste opmerkingen gaan over het niet overeenkomen van de beschreven reisinformatie en de werkelijkheid en het niet vriendelijk geholpen worden door de klantenservice. Wij hopen in 2013 voor alle categorieŽn een award uit te reiken.

Cijfers

Uit deze grafiek is af te lezen welk deel van de respondenten een bepaald cijfer gaf. Ze gaf bijvoorbeeld 7,4% een 10. Het gemiddelde cijfer is 7,007. De gemiddelde cijfers par categorie staan in de onderstaande tabel.

CategorieGemiddelde cijfer
Actieve vakanties7,6
Allround7,6
Camping7,2
Cruise7,3
Jongerenreizen5,1
Landenspecialist6,5
Luxe reizen8,4
Rondreis7,6
Stedentrip6,9
Strandvakantie6,8
Vakantiehuisjes4,1
Vliegtickets4,4

Formulier om een ervaring te schrijven

Over Reisgraag.nl

Contact m.b.t. het onderzoek: Thomas Lenting (thomas@reisgraag.nl, 0646218908)

Reisgraag.nl is een ANVR / SGR reisbureau. Op onze website vind je informatie & onafhankelijk gekeurde reviews over bestemmingen en reisorganisaties. Daarnaast houden we regelmatig onderzoek over toeristische onderwerpen.

De informatie op onze website wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld en onderhouden. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u typefouten aantreft. Voor dergelijke fouten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Alle informatie op onze websites is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.

Reisbureau Reisgraag.nl

Wij hebben service hoog in het vaandel staan. We regelen alles van a tot z, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot.

Populaire bestemmingen bij ons zijn o.a. KaapverdiŽ, Malediven, Cuba, Mauritius, Canada, Ijsland, Sri Lanka, Finland, Indonesie en Japan. Maar eigenlijk bieden we ech bijna alles aan.

Kun je onze hulp goed gebruiken? We helpen je graag! Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan een voorstel op maat van een reisexpert.

Andere onderzoeken