Zonder kinderen naar Spanje

Geschreven op 10 augustus 2006 door de redactie

Stel samen op vakantie in Spanje
Stel samen op vakantie in Spanje

Reisgraag.nl heeft in juli 2006 via haar website een enquête onder haar bezoekers afgenomen. Uiteindelijk hebben 345 mensen de enquête ingevuld. Het doel van de enquête was om te kijken wat de verschillen zijn tussen gezinssamenstelling en bestemming. Ook waren we erg benieuwd wat volgens de bezoekers van Reisgraag.nl de goedkoopste reisorganisatie op internet is.

Alleenstaanden weinig op vakantie

In de enquête op Reisgraag.nl werd gevraagd de gezinssamenstelling op te geven. Daarnaast wilden we van de ondervraagden weten of ze al een vakantie geboekt hadden / nog zouden gaan boeken / of niet op vakantie zouden gaan.
 SamenstellingPercentage totaal Niet op vakantiePercentage samenstelling niet op vakantie
Samenwonen met partner en kinderen12937,4 %4131,8 %
Alleenstaand10831,3 %5853,7 %
Samenwonen met partner9527,5 %2930,5 %
Samenwonend met niet-partner133,8 %753,8 %
Opvallend is om te zien dat 1 op de 2 mensen die alleenstaand is / samenwoond met niet-partner niet op vakantie gaat. Van de mensen met een relatie met of zonder kinderen gaan ongeveer 70% op vakantie. Een mogelijke redden hiervoor is dat mensen zonder relatie in hun omgeving geen mensen kennen met wie ze samen op vakantie kunnen gaan.

'JIBA de goedkoopste!'

Enkele jaren geleden moest je naar een reisbureau om informatie te halen over je favoriete bestemming; tegenwoordig hebben we internet! Steeds meer informatie m.b.t. vakantie wordt op internet opgezocht; bijvoorbeeld op Reisgraag.nl. Ook boeken steeds meer mensen via internet hun vakantie. En dat is ook niet zo raar als we kijken naar de voordelen: 24/7 open, makkelijk vergelijken van verschillende aanbieders en het belangrijkste; de prijs. Want de prijzen die op internet gevraagd worden zijn beduidend lager dan de prijs die je moet betalen op een reisbureau. In de enquête vroegen we wat de goedkoopste reisorganisatie is en hoeveel de prijs van deze organisatie onder de prijs van een vakantie bij een reisbureau zou liggen.
Percentage goedkoper Aantal stemmen op organisatie
Jiba13 %10
D-reizen9,8 %33
Sunweb8,8 %19
Peter Langhout7,7 %26
Neckermann6,4 %13
Jiba steekt met hoofd en schouders boven de andere reisorganisaties uit met een prijs van 13% minder. De tweede plaats gaat naar D-reizen waar het verschil van prijs met een reisbureau volgens onze bezoekers net onder 10 % ligt. Sunweb is derde geworden met 8,8%.

Zonder kinderen naar Spanje

Frankrijk, Duitsland en Belgie zijn de top drie vakantielanden. Wij waren erg benieuwd wat de relatie is tussen de verschillende gezinssamenstellingen en de vakantiebestemming.
No. 1No. 2No. 3
AlleenstaandenNederland 24,0 %Duitsland 16%Spanje 10,0 %
Partner en kinderenNederland 35,2 %Duitsland 14,8 %Italie 8,0 %
Samenwonend met partnerSpanje 24,2 %Nederland 18,2 %Duitsland 15,2 %
Samenwonen met niet-partnerNederland 33,3 %Zuid-Amerika 33,3 %Spanje 16,7 %
Erg opvallend is dat mensen die met alleen hun partner op vakantie gaan een grote voorkeur voor een vakantie naar Spanje hebben; een kwart van deze mensen vertrekken naar dit zuid Europese land. De leeftijd van de personen die met hun partner op vakantie gaan ligt tussen 27 en 67 jaar. Bijna de helft van deze groep was 50 jaar of ouder.

Over Reisgraag.nl

Contact m.b.t. het onderzoek: Thomas Lenting (thomas@reisgraag.nl, 0646218908)

Reisgraag.nl is een ANVR / SGR reisbureau. Op onze website vind je informatie & onafhankelijk gekeurde reviews over bestemmingen en reisorganisaties. Daarnaast houden we regelmatig onderzoek over toeristische onderwerpen.

De informatie op onze website wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld en onderhouden. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u typefouten aantreft. Voor dergelijke fouten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Alle informatie op onze websites is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.

Reisbureau Reisgraag.nl

Wij hebben service hoog in het vaandel staan. We regelen alles van a tot z, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot.

Populaire bestemmingen bij ons zijn o.a. Kaapverdië, Malediven, Cuba, Mauritius, Canada, Ijsland, Sri Lanka, Finland, Indonesie en Japan. Maar eigenlijk bieden we ech bijna alles aan.

Kun je onze hulp goed gebruiken? We helpen je graag! Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan een voorstel op maat van een reisexpert.

Andere onderzoeken